woensdag 27 februari 2019

Tropische Cake met Kokos en Ananas


Deze dubbel laagse zoete cake is zo gepiept!

Nodig:

1 Pak Cake meel
1 blikje Ananas gepureerd (niet uitgelekt!)
250 ml koffiemelk
2 eieren (L)
1/2 theelepel nootmuskaat
45 gr geraspte kokos

Glans en tussenlaag:
210 gr poedersuiker
2 eetlepels melk
1 tot 2 druppels kokosextract of rum extract
2 eetlepels geroosterde (in braadpan of oven) geraspte kokos

1. Verwarm je oven voor op 160C. Zet je 2 cakeblikken klaar.

Ingespoten met baukje bakspray en belegd met bakpapier.

2. In een grote kom mengen we de eerste 5 ingrediënten. Mix 30 seconden op d laagste snelheid. Mix 2 minuten op de hoogste snelheid. Roer de geraspte kokos erdoor.
3. Giet en verdeel je beslag over de 2 cakeblikken. Bak ze in 45-50 minuten af of totdat een caketester er schoon uitkomt.

Laat ze 10 minuten in de blikken zitten voordat je ze op je cakerooster zet.
4. Voor de glans; In een kleine kom mengen we de poedersuiker en de melk tot een glad papje. Doe er extract bij indien gewenst. Smeer een laagje op de onderste cake, leg de andere cake er boven op en giet de glansmix eroverheen. Bestrooi met geroosterde kokos.
5. Snij lekkere dikke plakken. Heerlijk voor bij de koffie! Indien gewenst kun je er 1 hele cake van maken.


                   "Bak Ze" !!!!!!!!!!!!!!!!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...