zaterdag 29 september 2018
Maïs Brood (Corn Bread) voor dummies uit Oklahoma
Prep: 10 min. Bakken: 15 min. serveert 15
Ingrediënten:
350 gr patent bloem
225 gr Maïs meel
200 gr suiker (ik heb maar 50 gr gebruikt)
4 theelepels bakpoeder (Oetker)
1 en een 1/2 theelepel zout
170 gr boter
2 grote eieren
500 ml. volle Jersey melk
1. Verwarm je oven op 200C. In een grote kom combineren we de eerste 5 ingrediënten. Doe de boter (in dobbelsteentjes) erdoor en maak broodkruimels met beide handen. IN een andere kom mixen we de eieren en de melk. Doe dit bij de broodkruimels en mix even goed om.
2. Doe dit in je traybake: 31x23cm ongeveer. Bak in 25-30 minuten af of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Serveer warm met boter en een beetje honing. Of bij een warme kom soep of chili.
"Bak Ze"!
dinsdag 25 september 2018
Glutenvrije Taart van Polenta van Conny.
Een zeer lekkere taart die zeker past in een glutenvrij dieet!
Nodig: 2 ronde bakvormen van ongeveer 23cm in diameter. Bakpapier.
250 gr Polenta ( grove maïs griesmeel, geel)
250 gr echte boter op kamer temperatuur
250 gr licht bruine basterd suiker
4 grote eieren
100 gr amandel meel
2 en een 1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
150 ml gewone yoghurt (ik gebruik griekse)
2 theelepels vanille extract
1 theelepel sinaasappel extract (optioneel)
Benodigdheden voor de botercréme:
150 gr zachte echte boter
4 eetlepels melk
2 theelepels vanille extract
500 gr poedersuiker
kleurstof (optioneel)
1. Verwarm je oven op 160C. Jep 160C. Gebruik een beetje van de boter om de bakvormen in te vetten en beleg ze met bakpapier.
2. In een grote kom mengen we de boter en de suiker met een handmixer. Doe 1 voor 1 de eieren erdoor tot alles goed is gecombineerd. Doe de polenta, amandelmeel, bakpoeder, yoghurt, vanille extract, en evt. de sinaasappelextract erbij. Mix alles even goed door maar niet te lang!
3. Verdeel het beslag over de 2 bakvormen. Bak ze af in ongeveer 25 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Let op! Ze worden snel te donker.
Laat de cakes ongeveer 10 minuten in de bakvorm afkoelen, haal ze er voorzichtig uit (gebruik evt. een dunne spatel) en zet ze dan op de cake rooster om af te koelen.
4. Maak de botercréme:
Mix de zachte boter, melk, vanille en de helft van de poedersuiker ( 1 bus) om alles te combineren. Doe de rest van de suiker erbij. (nog een bus) Mix totdat het licht en pluizig is. Voeg evt. wat kleurstof erbij.
Smeer de helft van de créme op de onderste cake, sandwich dan de andere cake er bovenop. Smeer de laatste helft van de créme bovenop de bovenste cake.
5. Versier naar hartelust!
"Bak Ze"
Vergeet niet Conny Bakes op mijn facebookpage te
"Liken!"
vrijdag 21 september 2018
Volkoren Scones met Kaas uit de Kitchencourtlane Bakery
Heerlijke Scones met Cheddar en Parmezaanse Kaas.
Voor 8 scones: 15 minuten voorbereiden en 15 minuten bakken, dus snel klaar!
Nodig:
125 gr zelfrijzend bakmeel
125 volkoren meel
1/4 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/2 theelepel zout
100 gr geraspte Cheddar
150-175 ml volle melk
1 geklopt ei
50 gr geraspte Parmezaanse Kaas
Doen:
1) Verwarm je oven voor op 220C. (Ken je oven!) Leg een vel bakpapier op je bakplaat.
2) Doe het meel en bloem en bakpoeder en zout bij elkaar in een kom. Roer even om. Doe de Cheddar erbij, en het meeste van de melk. Roer met je hand om en om. Doe meer melk erbij als dit nodig is.
3) Leg de bal deeg op een met bloem licht bestoven werkblad en begin langzaam een werkbaar deeg te vormen. Plet de bal met de handen in een cirkel van ongeveer 2,5 cm dikte. Snij 8 driehoekjes. Leg de scones op je bakplaat.
4) Doe met een silicone kwastje wat geklopt ei op de scones en strooi de Parmezaanse kaas erover. Bak 15 minuten totdat de scones gerezen zijn en een gouden gloed hebben. Leg ze op je cakerooster om af te koelen. Maar ze zijn warm het lekkerst met een laagje (echte) boter.
5) Eet ze binnen 24 uur op of gooi ze in de vriezer.
Lekker bij een kom soep.
Bak Ze!
Vind mijn facebook pagina Conny Bakes "Leuk"!
donderdag 20 september 2018
Pompoen- Walnoot Cake uit New Hampshire
Zo overheerlijk deze cake! En niet moeilijk om te maken. Dit recept is voor 2 cakes.
Nodig:
2 cakeblikken
45 gr Havermout
1/4 theelepel suiker
1/8 theelepel kaneel poeder
Voor de cake:
1 blik pompoen of 450 gr stukjes pompoen gekookt, uitgelekt en gepureerd.
4 grote eieren
150 ml koolzaadolie
150 ml water
200 gr suiker
250 ml Honing
1 en een 1/2 theelepel vanille extract
400 gr patent bloem
2 theelepels bak soda (bicarbonaat)
1 en een 1/2 theelepel zout
1 en een 1/2 theelepel kaneel poeder
1 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
1/2 theelepel gemalen gember
90 gr grof gehakte walnoten, geroosterd
Doen:
Verwarm je oven voor op 180C. In een kleine koekenpan rossteren we de gecombineerde havermout, suiker en kaneel. Verwarm op een middelmatig vuur voor ongeveer 4-6- minuten. Zet weg.
Voor de cake doen we in een grote kom: pompoen, eieren, olie, water, suiker, honing en vanille totdat het mooi is gecombineerd. In een andere kom mengen we de bloem, baksoda, zout en alle kruiden.
Voeg dit langzaam bij de natte ingrediënten en mix even goed door. Vouw de geroosterde walnoten er door.
Verdeel het beslag over 2 met boter ingevette cakeblikken. Besprenkel de bovenkant met geroosterde havermout mix.
Bak 60-70 minuten of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. 10 minuten in de blikken laten staan voordat je ze op een rooster laat afkoelen.
Dikke plakken snijden en met boter besmeren. Kan in de vriezer en in het broodrooster! MMMMMmmmm
donderdag 13 september 2018
Chocolade Kersen Muffins uit de Kitchencourtlane Bakery
Deze heerlijke Muffins zijn voor elke feestelijke gelegenheid!
Voor 12 stuks nodig:
Een Muffintray (hema)
Papieren Muffin of Cupcake bakjes
200 gr ongezouten zachte boter
150 gr suiker
4 medium eieren ( of 3 grote)
200 gr sterke witte bloem
1 en een 1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
mespunt zout
dopje melk
150 gr Donkere (70%) Chocolade in stukjes
Kersen ontpit uit een glazen pot van 350 gr, uitgelekt is dat 175 gr.
Evt. uit de vriezer of verse grote kersen voor elke muffin 1.
Doen:
1.Verwarm je oven op 200C. Doe de 12 papieren bakjes in je tray.
2. Créme de boter met de suiker tot een luchtig geheel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout boven het eier mengsel en vouw voorzichtig om. Vouw de melk erdoor. Let op: Het is Muffin mix dus niet overwerken. Het moet een rommelig mengsel zijn. Doe als laatste de chocolade stukjes en de kersen erdoor. Wederom voorzichtigheid is geboden.
3. Verdeel het beslag met een ijsschep met veer over de papieren bakjes. Druk er als laatste een grote kers in elk bakje.
4. Bak de Muffins in 25-30 minuten af tot ze stevig zijn. Als je er voorzichtig op drukt moet de Muffin terugspringen.
"Bak Ze"!!!!
zondag 9 september 2018
Chocolade Brownies met gedroogde cranberries
Heerlijke Brownies uit de Kitchencourtlane Bakery!
Nodig:
100 gr ongezouten boter, dobbelsteentjes
200 gr donkere chocolade, kleine stukjes
4 medium eieren
250 gr suiker
100 gr patent bloem
1 theelepel bakpoeder
30 gr cacao (blooker)
80 gr gedroogde cranberries
100 gr stukjes walnoten
Poedersuiker om te strooien
Doen:
1. Verwarm je oven voor op 180C. Beleg een 20cm vierkante vorm met bakpapier.
2. Doe de boter en de chocolade stukjes in een hittebestendige kom en smelt dit au bain Marie. Laat afkoelen.
3. Met een elektrische handmixer mixen we de eieren en de suiker totdat het mengsel er bleek uitziet en iets lobbig is.
4. Voorzichtig voegen we hier de gesmolten chocolade aan toe en roeren met een spatel het mengsel om. Zeef de bloem, bakpoeder en de cacao erbij en roer voorzichtig met de spatel om. Daarna voegen we de cranberries en de walnoten erbij. Even door roeren.
5.Giet het mengsel in je bakvorm en bak het in 25-30 minuten af. De bovenkant mag gebarsten en knapperig zijn, de binnenkant zacht. Serveer warm of koud met poedersuiker. Je kunt van dit vierkant 16 stukjes snijden.
"Veel Bakplezier"!!!
vrijdag 7 september 2018
Engelse Tea Cakes voor Dummies
Het zijn een soort van uit de kluiten getrokken krentenbollen, maar dan met rozijnen en citrus peel. Dus je moet dit dan wel al hebben gemaakt. Oh en er zit ook kaneel in en ze zijn erg lekker. Ook de volgende dag uit het broodrooster én echte boter!
Voor 8 bollen heb je nodig:
500 gr sterke witte bloem 00
10 gr zout
60 gr suiker
1 theelepel kaneel poeder
10 gr instant gist ( levure)
50 gr ongezouten zachte boter
300 ml koel water
zonnebloem of koolzaadolie
100 gr rozijnen
100 gr fijngehakte citrus peel
1 ei, geklopt voor de glans
Deze broodvormen heb je niet nodig hoor.
1. Doe de bloem in de kom en doe het zout, suiker en kaneel aan de ene kant van de kom en het gist aan de andere kant. (Zout dood de gist) Doe de boter erin en 3/4 van het water. Zet je mixer aan en voeg telkens kleine beetjes water erbij. Ik heb nooit al het water nodig dus wees voorzichtig dat je deeg niet te nat wordt. Het deeg moet nu de wanden schoonmaken. Blijf mixen totdat je een zacht en ruw deeg hebt.
2. Giet nu een 1/4 theelepeltje olie erbij. Zet de mixer aan en laat 5-10 minuten kneden. Het ziet er nu nattig uit maar dat komt goed. Als je deeg nu zacht en zijdeachtig aanvoelt doe je het in een ietsje in-geoliede kom en zet je het deeg weg. Zo'n uurtje of 2-3 totdat het deeg verdubbeld is.
4. Beleg 2 bakplaten met bakpapier. Zet je rozijnen en citrus peel klaar.
5. Doe de rozijn citrus mix bovenop het gerezen deeg. En druk ze in het deeg. Na ongeveer 2-3 minuten haal je het deeg uit de kom en leg het op een licht met bloem ingestoven werkblad. Blijf kneden totdat het fruit goed is verdeeld in het deeg.
6. Verdeel het deeg in 8 stukken. Vorm er ballen van en gebruik dan je deegroller om er pitabroodjes vorm van te maken. 1 cm dik. Strijk er nu het ei-beslagje over heen voor de glans. Leg ze op je bakplaten.
7. Doe elke bakplaat in een schone plastic tas en laat de broodjes een dik uur rijzen, of totdat ze in grootte zijn verdubbeld. Ondertussen zetten we je oven op 200C. (Ik zet mijn oven altijd op 190C. omdat het een heet kreng is ;-)
8. Bak de Tea Cakes af in 10-15 minuten. (Ik doe 13 minuten)tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. Zet ze op je cakerooster om af te koelen. En dan lekker smullen met boter en jam!
"Succes"!!!!
woensdag 5 september 2018
Fairings uit Cornwall uit de Kitchencourtlane Bakery
Een heerlijk Gember koekje met de typische gekrakte bovenkant. Echte Cornish Fairings!
Nodig:
200 gr gewone patent bloem
1/2 theelepel zout
1 en een 1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
1 en een 1/2 theelepel baksoda (arm&hammer)
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneel poeder
100 gr ongezouten boter, blokjes
100 gr suiker
4 eetlepels golden syrup (Lyle's)
1 eetlepel melk
1, Verwarm je oven voor op 180C. (Die van mij gaat op 175C. Ken je oven) Beleg 2-3 bakplaten met bakpapier.
2. Mix de bloem, zout, bakpoeder, baksoda en de kruiden in een grote kom. Doe de boter erbij en wrijf met je vingers totdat je broodkruimels krijgt. Roer de suiker erdoor.
3. Meng de syrup met de melk totdat de melk is opgelost. Doe dit bij het bloemmengsel en breng het samen tot een deeg.
4. Maak nu balletjes van 18-19 gram elk (de grootte van een walnoot ongeveer) en leg ze op de bakplaten. Geef de koekjes de ruimte, want ze lopen uit.
5. Bak ze in ongeveer 10 minuten af. Blijf erbij want ze worden snel te bruin.
6.Laat ze even op de bakplaat liggen voor je ze op een cakerooster volledig laat afkoelen!
n.b. Ik koop de golden syrup of in de U.K. of bij een Engelse Expat zaak.
"Veel Bakplezier"!!!
Nodig:
200 gr gewone patent bloem
1/2 theelepel zout
1 en een 1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
1 en een 1/2 theelepel baksoda (arm&hammer)
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneel poeder
100 gr ongezouten boter, blokjes
100 gr suiker
4 eetlepels golden syrup (Lyle's)
1 eetlepel melk
1, Verwarm je oven voor op 180C. (Die van mij gaat op 175C. Ken je oven) Beleg 2-3 bakplaten met bakpapier.
2. Mix de bloem, zout, bakpoeder, baksoda en de kruiden in een grote kom. Doe de boter erbij en wrijf met je vingers totdat je broodkruimels krijgt. Roer de suiker erdoor.
3. Meng de syrup met de melk totdat de melk is opgelost. Doe dit bij het bloemmengsel en breng het samen tot een deeg.
4. Maak nu balletjes van 18-19 gram elk (de grootte van een walnoot ongeveer) en leg ze op de bakplaten. Geef de koekjes de ruimte, want ze lopen uit.
5. Bak ze in ongeveer 10 minuten af. Blijf erbij want ze worden snel te bruin.
6.Laat ze even op de bakplaat liggen voor je ze op een cakerooster volledig laat afkoelen!
n.b. Ik koop de golden syrup of in de U.K. of bij een Engelse Expat zaak.
"Veel Bakplezier"!!!
dinsdag 4 september 2018
Broodjes uit Dorset: Wiggs
In deze broodjes zitten kruiden en dat maakt ze erg geschikt voor een broodje kaas!
Nodig:
500 gr sterke witte 00 bloem
1 theelepel zout
75 gr suiker
2 x 7 gr gist
1/4 theelepel kruidnagel
1/4 theelepel nootmuskaat
1/4 theelepel speculaaskruiden
1 theelepel karwijzaad
75 gr ongezouten boter, blokjes
150 ml melk
150 ml water
Doen:
1. Doe de bloem in een grote kom. Doe het zout en de suiker aan de ene kant en het gist aan de andere kant. Doe de kruiden, boter, melk en 3/4 van het water erbij. Begin met je vingers te roeren en doe beetje bij beetje het water erbij. Dit mag je ook in de machine met grote deeghaak doen. Blijf mixen totdat de wanden van de kom schoon zijn. (zo'n beetje). Je hebt waarschijnlijk niet al het water nodig. Ik had zo'n 50 ml over.
2. Doe een beetje olijfolie op je werkblad zodat het deeg niet gaat plakken. Kneed 5 minuten totdat het zacht is en niet meer plakt. Doe lichtjes wat olie in een kom. Doe het deeg erin terug en dek het met plastic folie af. Laat het tenminste 1 uur rijzen. Bij mij gebeurde het 1ste half uur niets! Heb het dus nog een uur gegeven en toen zat het deeg bijna tegen het plastic aan.
3. Beleg twee bakplaten met bakpapier. Schraap het deeg uit de kom op een met bloem bestoven werkblad. Vouw het inwaards om alle lucht eruit te kneden. Kneed het tot een vorm die makkelijk in 12 stukken te verdelen is.
4. Rol elk stuk tot een mooie bal en plaats dit op je bakplaten. Doe er een plastic zak over en zet 40 minuten weg. Totdat de broodjes verdubbeld zijn in grootte. Verwarm je oven op 220C> Mijn oven is heel erg heet dus ik zet hem altijd op 200C.
5. Bak de broodjes in 10-12 minuten af. Of totdat ze mooi goudbruin zijn. Ze zijn gaar als ze hol klinken.
Heerlijk!
zondag 2 september 2018
Pannenkoekjes uit Wales ( Welsh Cakes)
Heerlijk! En zo klaar! Je hebt alleen een koekenpan met een vrij dikke bodem nodig. (Of een griddle)
Nodig:
265 gr patent bloem
1 en een 1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/2 theelepel speculaas kruiden (mixed spice)
130 gr ongezouten boter in blokjes
90 gr witte basterd suiker
plus extra voor strooien
75 gr krenten
1 medium of 1 groot ei geklopt
1-2 eetlepels melk
Doen:
Zeef de bloem en de bakpoeder met de speculaas kruiden (mixed spice) in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingers totdat je broodkruimels hebt. Roer de suiker en de krenten erdoor. Mix het ei erdoor en doe er dan net genoeg melk bij totdat je een stevig deeg hebt.
Op een licht met bloem bestoven werkblad rol je het deeg uit tot 5mm dikte. Stamp met je 7,5 cm ronde uitsteker de rondjes uit. Rol de restjes opnieuw in een bal rol uit en herhaal dit een paar keer. Je kunt er ongeveer 14-15 rondjes uit krijgen.
Verhit een grote zware pan en wrijf dan met wat keukenpapier wat boter of olie in de pan.
Bak de pannenkoekjes op een laag-medium vuur in 3-4 minuten aan elke kant.
Oeps iets te donker.
Ze moeten goudbruin zijn en gaar aan de binnenkant, dus er moet ook geproefd worden!
Haal ze uit de pan en strooi er wat suiker over. Vers zijn ze het lekkerst, maar zijn ook lekker of koud of uit de toaster.
"Bak Ze"!!!
zaterdag 1 september 2018
Victoriaanse Karwijzaad Cake uit Bath
Als je geen Karwijzaad lust kun je ook Blauwmaanzaad (Poppy) gebruiken.
Nodig:
200 gr zachte ongezouten boter
200 gr witte basterd suiker
4 grote eieren
200 gr patent bloem
1/2 theelepel bakpoeder (oetker)
1 theelepel vers gemalen Nootmuskaat
rasp van 1 citroen
1 eetlepel Karwijzaad
2 eetlepels Brandy
klein scheutje melk indien nodig
cakevorm rond 20 cm
1. Verwarm je oven voor op 180C en maak je vorm bak klaar.
2. Met een elektrische handmixer mengen we de boter en de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe totdat het goed is gecombineerd.
3. Zeef de bloem en de bakpoeder in een kom en voeg de nootmuskaat, citroenrasp en de karwijzaadjes erbij. Vouw met een lepel of spatel de bloem en bakpoeder erbij.
4. Voeg 2 eetlepels Brandy erbij en check hoe het mengsel eruit ziet. Als het te droog is kun je er een klein scheutje melk bij doen.
5. Doe het mengsel in je bakvorm en bak in 40-45 minuten gaar tot hij goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt.
"Bak Ze".
Abonneren op:
Posts (Atom)
Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...
-
Lancashire Courting Cake To show off their baking skills to their fiancé/betrothed (or maybe their future mother in law) girls from ...
-
Vandaag leen ik mijn kookblog even uit aan mijn facebookpage simple ideas big impact. We gaan een patroontje uitleggen. ; Hondsroos! Nodi...