zaterdag 30 augustus 2014

Peren Chips




Peren Chips


Boodschappen:

2 Conference peren (of een ander ras)

1 eetlepel suiker
1 theelepel Gember poeder ( Of Kaneel poeder)


* Verwarm je oven tot 110C. Snijdt de peren in plakjes doe ze in een zakje met de gember suiker en schudt goed.

* Leg de schijfjes op het bakpapier op je bakplaat.  Wacht ongeveer 3 uur.

* Doe ze in een leuk zakje en snoepen maar!


                                                     Veel Bakplezier"!!!!

Earl Grey Cupcakes



Earl Grey Cupcakes

Lila Beauties met Earl Grey Thee


Boodschappen voor 12 Cakejes


125 ml melk op kamer temperatuur
4 Earl Grey theezakjes

110 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
225 gr fijne kristal suiker
1/2 theelepel amandel extract
2 grote eieren
125 gr zelfrijzend bakmeel
120 gr patent bloem

Wat druppels bessensap of bramensap of kleurstof voor de botercréme

* Verwarm je oven voor tot 180C.  Doe 12 papieren bakjes in je Muffin tray.

*Verwarm de melk in een klein pannetje tot bijna kookpunt en doe de 4 theezakjes erin. Laat 30 minuten trekken.

* In een grote kom mengen we de boter en de suiker tot 1 geheel en voegen we de eieren 1 voor 1 toe. Eventueel kunnen we het amandel extract erbij doen. Mix goed. Combineer de bloem en het meel en voeg dit om en om samen met de getrokken thee bij het eiermengsel. Mix goed na elke toevoeging.

* Doe dit mengsel met een ouderwetse ijsschep in de papieren bakjes en bak het in 25 minuten af.

* Maak de botercréme en voeg kleurstof toe. Versier en decoreer de cupcakes naar hartelust! Voeg eventueel wat bloemetjes toe op de botercréme.

                                                           "Veel Bakplezier"!!!

vrijdag 29 augustus 2014

Kaneel Brood uit Wyoming



Kaneel Brood uit Wyoming

Boodschappen:

250 gr patent bloem
150 gr fijne kristal suiker
1/2 theelepel baksoda
1/2 theelepel kaneel plus 1 en een 1/2 theelepel kaneel verdeeld
1/4 theelepel zout
1 groot ei
125 gr gewone yoghurt
60 ml koolzaad olie (hollands goud)
50 gr samen gepakt licht bruine suiker

* Verwarm je oven tot 180C. In een grote komen mengen we de eerste 5 ingrediénten. In een andere kom mengen we de laatste 4 behalve de bruine suiker. In een weer ander kommetje mengen we de bruine suiker met de 1 en een 1/2 theelepel kaneel.

* Het is geen makkelijk beslag, maar vul je cakevorm (bakpapier!) met dit beslag om en om met de kaneel suiker en ga even heen en weer met een mes om een draai effect te krijgen.

* Bak het voor 45-55 minuten totdat je cake tester er schoon uitkomt. Laat 10 minuten in je cakevorm zitten en zet het daarna op je cake rooster om helemaal aftekoelen. Alhoewel hij warm met een klont boter niet te versmaden is!!!!
De buitenkant is knapperig met een zachte binnenkant.


                                   "Veel bakplezier"

Baked Alaska Uitdaging # 12 ~ G.B.B.O. 2014




Nu, heel makkelijk, deze had ik vorig jaar al gebakken:

Ga naar Google, type: Conny Bakes Baked Alaska. Voilá!!!

Uitdaging 12 voltrokken!

"Veel Bakplezier"!!!!

Chocolade Tiramisu Cake uitdaging # 11 ~ G.B.B.O. 2014



Chocolade Tiramisu Cake                       Uitdaging:  # 11 ~ G.B.B.O  2014

De uitdaging was:  Bak een Mary Berry Tiramisu Cake. Ik heb er alleen wat cacao poeder bijgedaan, dus is het een chocolade cake geworden.  Het was een moeilijke cake om te maken! Dus een echte uitdaging!

Prep: 1 uur    Bakken: 10-12 minuten plus 1 uur bereiden en  afkoelen erbij. 
Aantal personen: 10-12



Boodschappen:

50 gr boter
4 grote eieren
140 gr fijne kristal suiker
1 theelepel vanille extract
100 gr patent bloem
25 gr cacao (Blooker Amsterdam)
1/2 theelepel bakpoeder (Dr. Oetker)

Voor de vulling:

1 eetlepel rietsuiker
75 ml warme espresso of sterke koffie
4 grote eierdooiers  (het wit hoeft niet bewaard)
75 gr fijne kristal suiker
125 ml Marsala

200 gr witte chocolade waarvan de helft in stukjes gehakt en de rest geschaafd
500 gr pot Mascarpone
200 gr donkere geschaafde chocolade
1 eetlepel cacao


* Voor de 2 cakes verwarmen we de oven voor tot 180C. We beleggen de 20cm vierkante bakvormen met bakpapier als we ze hebben ingespoten met baukje bakspray. We smelten de 50 gr boter en zetten het weg. Doe de eieren, suiker en vanille  in een grote kom en mixen het electrisch voor zeker 8 minuten totdat het bleek, dik en verdriedubbeld is in volume.

* We zeven de bloem, cacoa, bakpoeder en een mespuntje zout over het eiermengsel en roeren het voorzichtig samen tot een geheel. Giet de afgekoelde boter aan de zijkant van de kom en voeg het voorzichtig samen totdat het volledig is gecombineerd. Verdeel het beslag over de 2 bakvormen. Bak ze voor 10-12 minute totdat je cake tester er schoon uitkomt. Laat de cakes even in de vorm zelf afkoelen voordat je ze complete laat afkoelen op je cakerooster.

* In de tussentijd maken we de vulling.  Doe de suiker in de koffie en zet weg. Doe de eierdooiers, suiker en Marsala in een hitte bestendige kom en zet dit op een pan met kokend water dat langzaam bubbelt. Mix dit electrisch voor tenminste 5 minuten  totdat het dik is en verdriedubbeld is in volume.
Wees er zeker van dat het dik is. Haal het dan van het vuur en zet de kom op je aanrecht en blijf mixen totdat het is afgekoeld.

* Smelt de in stukjes gehakte witte chocolade in de magnetron op een lage stand en laat ietsje afkoelen. In de tussentijd mixen we de Mascarpone totdat het smeuïg is. Dit voegen we voorzichtig samen met het eiermengsel en de gekoelde witte chocolade.

* Snijdt de afgekoelde cakes horizontaal doormidden. Ik gebruik hier een Zenker cakesnijder voor. Pas op dat je cakes niet  zitten vastgeplakt aan je cake rooster.
Leg 1 laag in je 20 cm vierkante bakvorm. Borstel voorzichtig met de koffiesiroop die je had weggezet. Beleg het nu met 3 eetelepels mascarpone mengsel. Bestrooi met 1 eetlepel geraspte donkere chocolade. Herhaal dit proces tot je de 4e laag erop hebt gelegd. Nog geen mascarpone laag erop doen maar met plastic folie bedekken en zeker 2 uur wegzetten in de koelkast.  Zo ook het Mascarpone mengsel.




* Haal de gestapelde cake uit de cakevorm en zet hem op een mooie serveer schaal of plateau. Doe er nu de overgebleven mascarpone mix overheen. Mix de overgebleven donkere chocolade met de geschaafde witte chocolade en druk dit voorzichtig aan de zijkanten. (als je wilt). Bepoeder de bovenkant met cacao poeder  (gebruik hier een thee zeefje voor) en/of met chocolade versiersels.


                                                              "Veel Bakplezier"




donderdag 28 augustus 2014

Engelse Ploughmans' Lunch



Engelse Ploughmans' Lunch


Boodschappen:

Stokbrood
Piccalilly
Augurk schijf (optioneel)
Tomaat
Ui
Kaas
Ham


Colemans' English Mustard (optioneel)


                         "Enjoy your lunch and tatty bye" !

woensdag 27 augustus 2014

Perziken & Kaneel Cobbler uit Montana

 
Perziken en Kaneel Cobbler uit Montana

Voor: 12 pers.      Prep: 30 minuten     Baktijd; 20-25 Minuten


Boodschappen:

235 gr patent bloem
1 eetlepel plus 80 gr licht bruine suiker, verdeeld.
2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel bak soda
75 gr koude boter in blokjes
125 ml melk

25 gr gesmolten boter
100 gr in stukjes gehakte walnoten
3/4 theelepel kaneel

Vulling:
250 gr licht bruine suiker
2 eetlepels maïzena
3/4 theelepel citroen rasp
250 ml water
500 gr verse, geschilde en in maantjes perzik of een uitgelekt blik (basic) 820 gr AH


* In een kleine kom mengen we de bloem, 1 eetlepel bruine suiker, bakpoeder, zout en bakpoeder. Snijdt er de boter door totdat het broodkruimels zijn. (Met de hand helpt) Roer de melk erdoor totdat het een geheel is.
Doe dit op een met bloem bestoven werkblad en kneed 10-12 keer. Vorm het in een 30cm vierkant. Borstel er de gesmolten boter over heen.

* Combineer de walnootjes, de kaneel en de rest van de bruine suiker en strooi dit over het deeg tot 1/2 cm van de rand af.  Rol het in een worst, knijp de zijkanten dicht en zet even  weg.

* In een grote sauspan combineren we de bruine suiker, de maízena en de citroenrasp. Roer er langzaam het water doorheen totdat het gemengd is. Doe de perziken erbij. Breng aan de kook, totdat het bubbelt en dikkig is. Doe dit in je bakvorm rond of vierkant (34x23 ongeveer)



* Snijdt de worst in stukken van 1 cm en leg ze over de perziken vulling heen. Bak nu op een plaat (lekkage) in je voorverwarmde oven van 200C. 20-25 minuten totdat het mooi goudbruin is.
 
* Serveer erbij wat je lekker vind.


                                                "Veel Bakplezier"!!!

Curly Choco Toffee Twirlies uit Engeland

 


Curly Choco Toffee Twirlies uit Engeland



Voor 12 Curlies:

Boodschappen:

140 gr zachte toffees ( bv. Lonka caramel fudge)

2 x een blikje kant en klaar croissantdeeg

100ml melk

50 gr donkere chocolade stukjes

Poeder suiker om te bepoederen


* Verwarm je oven voor tot 200C. Doe de toffees in een pannetje samen met de melk en smelt ze op een heel laag pitje. Roer af en toe om een egale saus te verkrijgen. Laat afkoelen, 1-2 minuten totdat het niet zo dun is.

* Doe bakpapier op je bakplaten. Ontrol 1 blikje croissantdeeg.
Niet ! in 3-hoeken snijden langs de geperforeerde rand! Maar maak er 4-hoek vormen van. Snijdt elke 4hoek in 4 dunne strips-dan heb je er 12. Druppel toffee saus erover heen en de chocolade stukjes.

* Ontrol nu de 2e rol croissant deeg en doe ze ook in strips. Doe die strips bovenop de gevulde. Houdt beide kanten dicht en draai zachtjes in een twist. Leg ze op je bakpapier en bak ze in 12-15 minuten af totdat ze mooi goudbruin zijn. Leg ze op je cakerooster om afte koelen en bepoeder met poedersuiker.

* Het lekkerst zijn ze als ze net zijn gebakken! Op de foto zie je dat ik ze doormidden hebt gesneden.

                      

                      "Veel Bakplezier"!!!!

maandag 25 augustus 2014

Traditionele Engelse Appel Crumble



Traditionele Engelse Appel Crumble


Prep: 15 minuten      Bakken: 40 minuten          Voor 4 personen     Kost bijna niets.


Boodschappen:


3 medium kookappels (Goudreneitten/ Jonagolds
Geschild en in maantjes van 1 cm dik

2 eetlepels fijne Kristal suiker (of 1 witte en 1 licht bruine)

Voor de Crumble:
175 gr patent bloem
110 gr fijne Kristal suiker
mespunt zout
110 gr koude boter in blokjes

Voor de bovenkant: (Optioneel)

1 eetlepel havermout
1 eetlepel rietsuiker

slagroom of clotted cream om te serveren


* Verwarm je oven voor op 190C. Doe de appelmaantjes bij de suiker en schudt goed om. Doe ze in een ronde schaal (23 cm rond en tenminste 5 cm diep of in een 20 cm vierkante oven schaal). Druk  de appels goed aan zodat er niet teveel crumble tussendoor valt.

* Doe de bloem en 110 gr suiker met een mespuntje zout in een kom. Snijdt de boter erdoor totdat je fijne broodkruimels hebt. (Je kunt dit ook in je magimix doen).

* Doe de kruimelmix over de appel maantjes en druk een beetje aan.  Ga er met een vork over heen om een patroontje te maken. Doe de havermout en de rietsuiker erover heen.
Als je dat wilt.

* Zet de schaal op een bakplaat en bak het voor 35-40 minuten totdat de bovenkant goudbruin is. Als je er met een scherp mesje in prikt moeten de appels zacht zijn. Laat het geheel 10 minuten afkoelen voordat je serveert. Met Clotted Cream of met ongeslagen of slagroom.


                                                              "Veel Bakplezier"!!!

zaterdag 23 augustus 2014

Honing Muffins uit Wisconsin

 Honing Muffins uit Wisconsin



Boodschappen:

Voor 12 muffins                                         Prep/totale tijd: 30 minuten.

285 gr patent bloem
95 gr fijne kristal suiker
3 theelepels bakpoeder (dr. oetker)
1/2 theelepel zout

1 ei
250 ml melk
60 gesmolten boter
60 gr Honing

* Verwarm je oven voor tot 200C. Doe papieren bakjes in je muffin bakvorm.



* In een grote kom combineren we de droge ingrediënten. In een kleine kom de laatste 4.
* We mixen nu alles goed bijelkaar en vullen de papieren bakjes 3/4 vol.
* Bak de muffins in 15-18 minuten af. Laat ze 5 minuten afkoelen voordat je ze op het cake rooster zet. Serveer ze warm als het kan met een klontje boter.


                                      "Veel Bakplezier"!




Roggebrood bolletjes uitdaging # 7 ~ G.B.B.O. 2014



Roggebrood Bolletjes  Uitdaging #7 ~G.B.B.O.  2014

Ze zijn gelukt en zijn heerlijk!

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...