maandag 17 november 2014

Assepoester of Prinsessen Taart



Assepoester of Prinsessen Taart


Deze taart betaat uit 28 cupcakes gemaakt van Amandelmeel en Honing. (Glutenvrij)
Natuurlijk maak ik deze taart ook in gewone cake, chocolade of met fruit en noten. En in elke kleur die is gewenst.

De botercréme is gemaakt met echte boter, poedersuiker en natuurlijke kleurstof met een vanille extract.

De cupcakes zijn verder versierd met glitter en kraaltjes. De ketting (riempje) is echt dus niet eetbaar.

De onderkant van de cupcakes zijn vastgezet met ietsje botercréme zodat ze niet verschuiven.




De prijs van deze taart is 50 euro.



donderdag 13 november 2014

Ik bak met gemak al uw gebak!



Ik bak met gemak al uw gebak.

Amerikaans en Engels gebak naar keuze. Cupcakes, brood, hartigs, gebakjes en taartjes.  Scones, sandwiches, Plowman's lunch.

Ik bak glutenvrij met amandelmeel. Ook "kosher".
Indien nodig zonder boter.

Kijk ook eens op mijn Facebook Page Conny Bakes.

Via een PM kunt u mij bereiken. Tot gauw ziens!

maandag 10 november 2014

Pecan Pie




Pecan Pie

Boodschappen:

Voor de bodem:
175 gr patent bloem
15 gr poeder suiker
75 gr boter in blokjes
1 groot ei geel
1 eetlepel water

Voor de Vulling:
25 gr zachte boter
175 gr licht bruine suiker
3 grote eieren
200 ml Maple Syrup (De Tuinen)
1 theelepel vanille extract
150 gr Pecan noten ongezouten.

* We gaan eerst de bodem maken: De bloem en de suiker mengen, dan de boter erbij en kneden totdat het broodkruimels zijn. Roer dan het eigeel erdoor en het water en kneed tot een bal.
* Zet de deegbal in plastic folie weg in de ijskast. Ongeveer 30 minute.
* Verwarm je oven voor tot 200C.
* Rol je deeg uit op een met bloem bestoven werkblad dat past in je 23cm ronde pie vorm met losse bodem.

 
 
 
* Leg de bodem er netjes in en prik met een vork over de bodem. Beleg met alufolie of bakpapier en vul met bakbonen. Bak de bodem nu blind voor 15 minuten. Haal dan de bakbonen eruit en zet de bodem terug in de oven voor nog eens 5 minuten.  Haal de bodem uit de oven en zet de temperatuur van de oven op 180C.
 
 
 


* Nu maken we de vulling: Meng de boter met de suiker, doe de eieren, de maple syrup en de vanille extract erbij. Mix goed.



* Zet de pie vorm op een bakplaat voor lekkage, doe de pecans erbij en giet de vulling in de bodem. Bak het nu af in een voorverwarmde oven (op de juiste temperatuur) voor 30-35 minuten totdat het vaster is geworden.

* Laat het iets afkoelen en server warm met ijs of room.

                                                     "Veel Bakplezier"!!!
 



zondag 9 november 2014

Cypriotische Amandel Koekjes


Cypriotische Amandel Koekjes


Boodschappen:

125 gr amandelschaafsel verkruimeld in een blitzer of plastic zak  en deegroller maar niet al te fijn, er moet wel een beetje crunch blijven.
125 gr ongezouten zachte boter
185 gr fijne kristal suiker
2 eetlepels Brandy (Napoleon bv.)
2 eetlepels melk
200 gr patent bloem
25 gr maïzena
Poedersuiker


* In een grote kom crémen we de boter zacht en voegen langzaam de suiker toe. Daarna om en om de brandy en de melk. Totdat alles goed is gecombineerd.
* Nu vouwen we de grof gemalen amandel schaafsel erbij in en de gezeefde bloem en maïzena.
* Met je handen vormen we een mooie deegbal en verpakken we het in plastic folie. Leg 30 minuten in de koelkast.
* Verwarm je oven voor tot 160C. Ja 160C. Doe bakpapier op je bakplaat(ten)
* Neem theelepels van het gekoelde deeg, draai er balletjes van en druk ze ietsje plat. Druk er wat amandel schaafsel (heel) op. Houdt afstand tussen de koekjes.
* Bak ze in 20 minuten af. Ze zijn erg bleek maar dat hoort zo. Laat ze op je cake rooster afkoelen. Bestrooi ze met poedersuiker.
* Ze blijven zo'n 4-5 dagen goed.

                                             "Veel bakplezier!"

Lekkere Scones


Lekkere Scones


Boodschappen:

450 gr zelfrijzend bakmeel
2 bolle theelepels bakpoeder
75 gr zachte boter
50 gr fijne kristal suiker
2 grote eieren
ongeveer 225 ml melk

* Verwarm je oven voor op 220C, leg bakpapier op je bak plaat (ten)

* Meet de bloem en de bakpoeder in een grote kom. Doe de boter erbij en wrijf met je vingertoppen  totdat het broodkruimels zijn. Roer de suiker erbij.
* Kluts de eieren en vul bij de 250 ml melk tot je ongeveer 300ml hebt. Haal er 2 eetlepels vanuit en zet weg. Dit gebruik je voodat de scones de oven in gaan. Roer de eiermix langzaam bij het meel en roer totdat je een zacht deeg hebt. De scone mix moet een beetje aan de natte kant zijn en een beetje aan je vingers plakken.
* Doe het deeg op een met bloem bestoven werkblad en maak het plat met of je handen of een deegroller. Houdt een dikke dikte aan van ruim 2 cm. Gebruik een uitsteker van 5cm in het rond. Druk in en haal uit. Niet draaien.
* Leg de scones op het bakpapier en bak ze in 10-15 minuten.
* Eet ze warm met jam en slagroom of clotted cream.






                                              "Veel Bakplezier"!!!!

Conny's Appel en Bramen Crumble


Conny's Appel en Bramen Crumble


Boodschappen:

100 gr patent bloem
25 gr havermout
60 gr fijne kristal suiker
60 gr zachte boter

300 gr appels (geen zachte)
1 doosje bramen ontdooid uit de supermarket vriezer (of 125 gr verse)
30 gr riet suiker
30 gr boter
1/4 theelepel kaneel
1/2 theelepel vanille extract
Handje amandelschaafsel

Ijs of slagroom om erbij te serveren (optioneel)

* Verwarm je oven voor op 190C. Nadat je je appels hebt geschild en in blokjes gesneden. Doe de eerste 3 ingrediënten in een kom en roer de boter erdoor met je handen totdat je grove broodkruimels hebt.

* Doe de boter en de rietsuiker in een saus pan en roer totdat het een beetje gecaramelliseerd is. Doe de appel stukjes erbij en roer 2 minuten. Doe de kaneel en de vanille erbij en daarna de bramen. Roer niet te veel, want dan gaan de bramen stuk.



* Doe het fruit in een ingevette ovenschaal en bestrooi dan de crumble eroverheen. Strooi er nog een handvol amandelschaafsel overheen. Zet het geheel in je voorverwarmde oven en bak het af in 25 minuten totdat het schaafsel een mooie kleur heeft gekregen.

* Serveer het in schaaltjes met slagroom of ijs. Of alleen.



                                                       "Veel Bakplezier"!!!

zaterdag 8 november 2014

Walnoot Brood uit Frankrijk

Walnoot Brood uit Frankrijk


Traditioneel hoort dit brood bij een volle kaasplanck en een goed gevuld glas wijn.

Moeilijk is het allerminst, je moet alleen geduld hebben.

Boodschappen:

350 gr volkoren meel
200 gr witte bloem plus extra om te bestuiven
7gr. zakje kant en klaar gist
1 en een 1/2 theelepel zout
1 theelepel suiker
1 eetlepel walnoot olie
150 gr grof gehakte walnoten

* Meng de eerste 5 ingrediënten in een grote kom en maak een kuil in het midden. Roer 350 ml net tegen het lauwe aan water en de walnootolie in het kuiltje. Kneden maar. Vooeg tot 100ml water extra toe als het te droog is net totdat het een mooie zachte bol is geworden.

* Doe de bol deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed 5-8 minuten, totdat het zacht is en elastisch. Maak er een mooie bal van.

* Wrijf een schone kom in met olie. Doe de deegbol in de kom, bedek met plastic folie en laat het ongeveer 2 uur staan, totdat het verdubbeld is in grootte. Ondertussen doen we bakpapier op de bakplaat of bestuiven de bakplaat in met bloem.


* Sla het deeg inelkaar, haal het uit de kom en doe het op een met bloem bestoven werkblad. Kneed het even voor 1 minuut. Sla het plat en maak er een vierkant van. Strooi de walnoten erover. Blijf even door kneden totdat alle walnoten zijn opgenomen.

* Snijdt het deeg doormidden en vorm 2 mooie ballen. Leg ze op de bakplaat en plet ze. Leg er een theedoek over en laat 15 minuten rijzen.

* Verwarm ondertussen je oven voor tot 220C.



* Bestrooi de broden lichtjes met bloem en snijdt er 5 mm diepe vierkanten in.
* Bak de broden voor 10 minuten. Zet dan de oven terug op 190C. en bak verder af voor 25-35 minuten totdat de broden hol klinken als je op de onderkant klopt. Leg ze op je cakerooster om af te koelen.



                                                        "Veel Bakplezier" !!!!


Vork Koekjes

Makkelijke Vork Koekjes

Heerlijk en zó klaar. Leuk om met de kleinkinderen te bakken!


Dit recept maakt 16 koekjes.


Boodschappen:

100 gr zachte boter
50 gr fijne kristal suiker
150 gr zelfrijzend bakmeel

* Verwarm je oven op 180C en doe bakpapier op je bakplaat (ten).

* Doe de boter in je kom en mix totdat het zacht is. Doe dan langzaam de suiker en daarna het bakmeel erbij. Breng de mix samen met je handen en verdeel het deeg tot 16 balletjes.

 
* Maak de balletjes ter grootte van een Walnoot en druk met een natte vork de koekjes plat en de streepjes erin.
 
 

* Bak ze in 15-20 minuten af in je voorverwarmde oven totdat ze bleek goud zijn. Leg ze dan voorzichtig op je cake rooster totdat ze complete zijn afgekoeld.

* Als je chocolade vork koekjes wilt gebruik je 120 gr zelfrijzend bakmeel samen met 15 gr cacoa poeder.

* Als je sinaasappel of citroen koekjes wilt doe dan de rasp van 1 kleine sinaasappel of citroen erbij als je de suiker toevoegt.


                                             



 
                                                       "Veel Bakplezier"

( Doosje is van Zeeman)

vrijdag 7 november 2014

Makkelijke Mueslï Koekjes

Makkelijke Mueslï Koekjes
Het ligt eraan wat voor een Mueslï je kiest, de duurdere zijn uiteraard wat meer gevuld.

Boodschappen:

175 gr zachte boter
100 gr kristal suiker
1 groot ei
175 gr zelfrijzend bakmeel
175 gr Mueslï
Rietsuiker om te besprenkelen

* Verhit je oven tot 180C. Doe bakpapier op je bakplaat (ten).
* Doe alle ingrediënten in een kom, behalve de Mueslï en de rietsuiker.
* Blijf mixen totdat het een smeuïge massa is.
* Roer er dan de Mueslï door.
* Lepel met een wat grotere theelepel 28 bolletjes op je bakplaat. Laat vrij veel ruimte er tussen, ze lopen iets uit. Als je maar 1 bakplaat hebt bak je de koekjes  in tussenpozen.
* Besprenkel de koekjes met wat extra muesli en rietsuiker.
* Bak ze af in 10-15 minuten totdat ze goudbruin zijn.
* Leg ze voorzichtig met je spatel op je cake rooster om af te koelen.

* Doe ze in een mooie glazen pot met een lint erom heen, en geef ze kado of verkruimel er eentje over een schaal yoghurt als dessert. Of gewoon lekker bij de koffie of thee!

                                           "Veel Bakplezier"


                                             

zaterdag 1 november 2014

Halloween in de Keukenhoflaan!



 
 
 
 
Ik heb gebruik gemaakt van de basisrecepten vanille en chocolade cupcakes en van het basis recept boter crème. Daarbij heb ik gebruik gemaakt van de kleurstof Groen en Rood. Deze kleurstoffen zijn op natuurlijke wijze gemaakt.                                                                                              
 
Het was weer een plezierige avond! BOOOOOOOO!
 
 

woensdag 29 oktober 2014

Dubbelop Chocolade Cake


Dubbelop Chocolade Cake


Makkelijker kan niet!!!!!             Hij zit alleen wat lang in de oven.



Boodschappen:

175 gr zachte boter
175 gr licht bruine basterd suiker
3 eieren (L)
140 gr zelfrijzend bakmeel
85 gr amandelmeel
1/2 theelepel bakpoeder
100 ml melk
4 eetlepels of 30 gram cacao poeder ( Blooker Amsterdam)
50 gr chocolade stukjes, druppels, chunks
Voor de decoratie:
Witte chocolade reep of stukjes om te smelten, nog meer chunks of druppels. of andere chocolade decoratie


* Verwarm je oven tot 160C. (ja, 160C). Spray en  beleg je cakevorm met baukje en bakpapier.
* Meng de boter met de suiker en mix totdat het smeuïg is. Doe dan de rest erbij en meng totadt alles goed is gecombineerd.
* Vul je bakvorm en bak de cake af in 60-65 minuten. Check met je cake tester of hij er schoon uitkomt. Zo niet laat de cake er wat langer in staan.
* Laat de cake in de cakevorm afkoelen. Zet hem dan op je cake rooster die op een stuk papier of krant staat.
* Giet de gesmolten ( au bain Marie) chocolade, over de cake. Eerst wit, dan melk dan donkere chocolade, zoals je wilt. Dan kun je met stukjes verder afwerken. Of andere chocolade suikerwerk.
* De cake kan worden ingevroren, alleen wordt de decoratie dof bij het ontdooien.



                                             "Veel Bakplezier"!

                                       

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...