dinsdag 24 februari 2015

Kaneel, Rozijn, Chocolade Boerencake uit Oklahoma (zonder boter)


Dit recept is voor 2 boerencakes:

Ingrediënten:

560 gr patent bloem
400  gram fijne suiker verdeeld
2 theelepels baksoda
1 theelepel zout
2 eieren
500ml karnemelk
125 ml koolzaadolie
75 gr rozijnen blank of donker
3 theelepels gemalen kaneel
( ik heb een handje chocolade stukjes in het beslag gegooid)

1. Verwarm je oven voor tot 180C. Spray of beleg je 2 cakevormen met bakpapier. In een grote kom combineren we de bloem, 300 gr van de suiker, soda en zout. In een kleine kom mengen we de eieren, karnemelk en olie. Doe alles door elkaar en vouw de rozijnen er doorheen. (Ik heb er ook nog wat stukjes chocolade doorheen gegooid)Combineer de laatste grammen suiker met de kaneel en zet opzij.

2. Verdeel de helft van het beslag in je cakevormen. Strooi de kaneelsuiker erover. Verdeel de rest van je beslag in je cakevormen en de rest van de kaneel suiker. Snijdt er met een mes doorheen om een krul te verkrijgen.

3. Bak de boerencakes in 55-60 minuten af of totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat ze 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je ze verder laat afkoelen op je cakerooster.

Snijdt als je gaat serveren lekkere dikke plakken evt. met een dikke laag roomboter erover!

                                  "Bak Ze" !!!


vrijdag 20 februari 2015

Gluten en botervrije Amandel Citrus Siroop cake gekruid met Indiaase kruiden




Een heerlijke Amandel cake, gekruid met Indiase kruiden, en een siroop van sinaasappel en cirtroensap. Verwacht zeker geen droge cake!  Deze cake bevat geen boter en is glutenvrij.


Ingrediënten:

300 gr fijne kristal suiker
350 gr amandelmeel (1 pak van de Tuinen bevat 350gr)

3 theelepels bakpoeder
1 eetlepel van 20 gemalen groene cardamom zaden of 1 theelepel gemalen cardamom uit een potje
8 grote eieren (geklopt)
400 ml zonnebloem olie
rasp van 2 citroenen
rasp van 1 sinaasappel
1 eetlepel vanille extract

Voor de siroop:

Sap van 1 citroen
sap van 1/2 sinaasappel
25 gr fijne kristal suiker
1 eetlepels palm suiker (ik heb rietsuiker gebruikt)
3 cardamom zaden, heel
1 theelepels coriander zaadjes
2 verse schijfjes gember

Tip: Gooi de wat uitgedroogde citroenen even in de magnetron, dan krijg je er wat meer sap uit.

1. Verwarm je oven voor tot 180C. Spray je ronde springvorm (23 cm) in met baukje bakspray en beleg de bodem met bakpapier.

In een grote kom mengen we de suiker, amandelmeel,bakpoeder en gemalen cardamom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren, olie, citrus rasp en vanilla extract toe. Mix goed totdat alles goed is gecombineerd.

2. Lepel of giet het beslag in je gereed staande vorm en bak de cake in 70-75 minuten af totdat je caketester er schoon uitkomt.

3. Ondertussen maak je de siroop. Doe de sappen met de suiker, cardamom, Koriander en gember in een pannetje en verhit deze. Als de suiker is opgelost zet je het vuur hoger en laat je het ongeveer 3 minuten bubbelen.
Zet het dan 10-15 minuten weg zodat de kruiden er goed kunnen intrekken.

4. Prik gaatjes in de cake en drupel de siroop door een zeef over de cake heen. Zet de cake 1 uur weg. Zet de cake dan op je cakerooster.

5. Bestrooi de cake alleen met poedersuiker of:
Mix een zachte topping van yoghurt, poedersuiker en oranjebloesem water, en smeer dit voorzichtig over de cake.


                "Bak ze"!




Makkelijke Gluten en Suikervrije Amandel koekjes!


Makkelijker kan niet, deze overheerlijke amandelkoekjes. En zo gebakken! 10 stuks!
Zet je oven maar aan! 160C graag en leg een vel bakpapier op je bakplaat:

Ingrediënten:

125 gr amandelmeel (De Tuinen verkoopt pakken van 350 gr)

30 gr zachte echte roomboter

3 verse dadels ontpit en heel fijn gesneden

Doe alles in een kom en kneed heel goed om.
Draai er 10 balletjes van, leg ze op je bakplaat en druk iets plat. Druk als je wilt wat stukjes chocola erin.
Bak ze in 10-15 minuten af.
Laat ze afkoelen op je cake rooster.

Ze zijn niet alleen lekker bij de thee maar ook bij een stukje kaas!

Ze zijn wel snel op dat dan wel weer!

                "Bak ze"!


woensdag 18 februari 2015

Banaan, Maanzaad en Griekse Yoghurt Traybake



Vandaag heb ik een heerlijk nieuw recept uitgeprobeerd. Luchtig en superzacht met een smeuïge koffiebotercréme.
Van deze traybake kunnen er zeker 12-15 personen van snoepen.

Ingrediënten:
115 gr zachte ongezouten roomboter
200 gr fijne kristal suiker
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract
280 gr patent bloem
2 theelepels baksoda (niet te verwarren met bakpoeder)
1/2 theelepel zout
3 medium of 2 grote zeer rijpe bananen
1 theelepel Blauw Maanzaad
200 gr Griekse yoghurt (deze is wat steviger)
Je kunt ook Sour Cream gebruiken

Voor de koffie crème laag:
80 gr zachte boter
360 gr poedersuiker (in 1 bus zit 250 gram)
2 theelepels Instant koffie
2-3 eetlepels melk
Een vers banaantje voor de versiering 

1. In een grote kom mengen we de zachte boter met de suiker totdat het licht en pluizig is. Doe nu de eieren er 1 voor 1 bij en mix na elke toevoeging door. Doe de vanille extract erbij. Combineer in een andere kom de bloem, baksoda en zout. Voeg dit om en om toe aan het eiermengsel met de geprakte bananen en de yoghurt. Wel goed blijven mixen tussendoor en na elke toevoeging. Verwarm je oven tot 180C voor.

2. Giet het mengsel in je bakvorm, een wat diepere bakplaat van 33 x 23 cm in omvang. Ingespoten met bakspray en belegd met bakpapier als je dat wilt. Bak het geheel af in zo'n 35-40 minuten, of totdat je cake tester er schoon uitkomt. Laat de cake volledig afkoelen op je cake rooster.

3.  Doe de koffie bij de melk en roer goed om. Voor de koffie crème laag mengen we de zachte boter en de poedersuiker met de koffie totdat het smeuïg is. Smeer dit over de afgekoelde cake.

Lekker hoor, hij is goed gelukt. Deze traybake is ideaal voor onze koffieochtenden!


maandag 16 februari 2015

Bestellingen



Voor al uw lekkere huisgemaakte cupcakes, traybakes en taartjes!

Geen "slagroom" taarten of punten met schaafsel maar authentiek uit de Engelse en Amerikaanse keuken

Ideaal voor iemand die wel eens wat anders wilt proeven
en bovendien gewild op babyshowers, voor geslaagden, ladies circles en zelfs vergaderingen

Gluten en/of noten vrij
Biologische dag verse producten

Blader rustig deze blog door en PM mij op mijn Facebookpage "Conny Bakes" voor verdere informatie


 




 
 





dinsdag 3 februari 2015

Chocolade Sinaasappel Thee Cake van Conny

 


Chocolade Sinaasappel Thee Cake van Conny

Nodig:

175 gr gezouten boter
175 gr fijne kristal suiker
de rasp van een grote sinaasappel
3 grote eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr gemalen amandelmeel
3 eetlepels Engelse Marmalade
50 gr donkere chocolade stukjes

* Verwarm je oven voor tot 170C. Spray je cakeblik in en/of beleg met bakpapier.
* Meng de boter met de suiker totdat het smeuïg is.
* Voeg de sinaas rasp toe, sla er dan 1 voor 1 de eieren doorheen en 1 eetlepel van het bakmeel.
* Zeef de rest van het bakmeel er voorzichtig doorheen. Gebruik een grote metalen lepel. Kruimeltje zout, de amandelmeel, de maramalade en de chocolade, voorzichtig roeren we het mengsel om.
* Lepel het in je gereed staande cakeblik en egaliseer de bovenkant een beetje.
* Bak het geheel nu 40-45 minuten, totdat het mooi bruin is geworden. Nu doen we er een stuk aluminium over de cake zodat hij niet verbrand en bakken hem nog zo'n 20 minuten.
* Laat de cake in de cakevorm 10 minuten zitten. Zet hem daarna op een cake rooster om verder af te koelen.
* Laat de cake, voordat je er lekkere dike plakken van snijdt, goed afkoelen.

                                     "Veel Bakplezier"



zondag 25 januari 2015

Stephanie's Kokosnoot Créme Cake

Stephanie's Kokosnoot Créme Cake

Deze cake heeft de tijd nodig. Reken zeker alvast op 2 uur in de ijskast. Daarbij 45 minuten baktijd en voorbereiding, plus wacht tijden.
Zeker 12 mensen kunnen er van snoepen (misschien meer zelfs)

Nodig: 1 Brownie vorm (Hema), bakpapier en baukje spray.

6 eiwitten ( de dooiers mogen weg)
165 gr boter
270 gr suiker
250 ml kokosmelk of 1 flesje Improba (250ml)
125 ml melk
2 theelepels vanille extract
250 gr Cake meel (hoeft geen dure te zijn)
2 en een 1/2 theelepels bakpoeder (oetker)
1 theelepel zout

Voor de Siroop:
250 ml kokosmelk ( 1 flesje Improba)
1 blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk (397 gr)

Voor de bovenlaag:
235 gr slagroom
35 gr of 3 eetlepels poedersuiker
1/4 theelepel vanille extract
Gemalen of stukken gedroogde kokosnoot
Versier attributen


* Doe de eiwitten in een grote schone glazen schaal en zet ze 30 minuten weg. Ondertussen doen we in een andere kom de boter en de suiker en mixen we totdat alles goed is gecombineerd. Combineer de kokosmelk, melk en vanille. Combineer de cakemeel, bakpoeder en zout.  Voeg alles om en om samen.
* Met schone mixers mixen we de eiwitten in de glazen kom samen totdat zachte pieken ontstaan, dit vouwen we rustig door het cake mengsel.
*Inmiddels hebben we de bakvorm voorzien van de benodigheden en vullen we het met het cakemenhsel.
* We hadden de oven alvast voorverwarmd tot 180C en bakken de cake in 40-45 minuten af. Hij moet nu ontzettend omhoog komen. (niet schrikken) Zet het cakeblik als hij klaar is op een cakerooster.
* Prik gaten in de cake, ongeveer 2 cm apart. Combineer de siroop ingrediënten en giet dit voorzichtig en langzaam over de gaatjes en de cake. Geef de cake de tijd om het goed te absorberen. Laat de cake 30 minuten rusten en zet hem afgedekt voor 2 uur in de ijskast. (ik had er geen tijd meer voor en heb hem 1 nacht in de ijskast laten staan).
*In een grote schone vetvrije kom slaan we de slagroom met schone mixers totdat het net begint te pieken. Doe dan de poedersuiker erbij en de vanille.
Mix verder totdat het stevig is. Smeer dit met een paletmes over de cake en strooi er dan kokos overheen.



Versier naar hartelust, voor of nadat je het in blokken hebt gesneden.

                                        Veel bakplezier!!!

Deze Cake is voor Stephanie, die morgen jarig is!



woensdag 14 januari 2015

Sinaasappel en Kaneel Cake met Hazelnoot





Sinaasappel en Kaneel Cake met Hazelnoot
(en Nutella of andere hazelnoot pasta)

Een makkelijke, heerlijke en vernieuwde cake met een bijzondere smaak.

Nodig:

125 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr fijne kristal suiker
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel gemalen kaneel
175 gr zachte boter
4 grote eieren
Sinaasappel rasp van 2 sinaasappels
20 gr ofwel 20 hazelnoten in stukjes

Voor de versiering:
Nutella of Hazelnootpasta
Hazelnoten in stukjes (ook zo'n 20 gr)



* Verwarm je oven voor op 180C. Spray en bekleed je cake vorm met bakpapier.
* Doe alle ingrediënten, behalve de hazelnoten, in je mengkom en mix totdat alles goed is gecombineerd. (reken 2 minuten hiervoor)
*Giet de mix in je cakevorm en strooi er de hazelnoten overheen.
* Bak de cake af in 40-45 minuten of totdat je cake tester er schoon uitkomt. Laat hem in de cake vorm afkoelen.
*Als de cake is afgekoeld, smeer er dan wat Nutella of andere hazelnoot pasta over heen. Strooi er dan nog wat hazelnoot stukjes overheen. Als je wilt kun je de cake nog verder versieren.
* Lekker bij een bak koffie.


                        "Veel Bakplezier" !

Vergeet niet mijn facebook page te "liken"
elke dag frisse ideetjes op het gebied van koken en keuken!

vrijdag 2 januari 2015

Chocolade Taartje

Chocolade Taartje


Heerlijk hoor, om weer eens een chocolade taartje te bakken! En eigenlijk niet eens zo moeilijk!

Nodig:
50 gr cacoa poeder ( Blooker Amsterdam)
6 eetlepels kokend water
3 grote eieren
50 ml melk
175 gr zelfrijzend bakmeel
1 bolle,dus niet afgestreken) theelepel bakpoeder (oetker)
100 gr zachte boter
275 gr fijne kristal suiker

Voor de chocolade crème en de vulling:
3 eetlepels abrikozen jam
150 gr donkere Delicata chocolade reep
150 ml slagroom

* Spray en bekleed je 2 ronde bakvormen  (18 cm) met bakspray en bakpapier.
* Verwarm je oven voor op 180C.
* Mix, in een grote kom, de chocoladepoeder met kokend water en roer even. Doe dan alle andere ingrediënten erbij en mix totdat alles goed is gecombineerd en je een glad beslag hebt.
*Verdeel het beslag over je 2 bakvormen, zo gelijk mogelijk en bak de taartjes in 25-30 minuten af. Check met een tandenstoker of ze gaar zijn. Laat ze even afkoelen en haal ze dan uit de bakvormen. Haal het bakpapier eraf en laat ze verder op je taart rooster afkoelen.
* Nu gaan we de abrikozen jam in een klein pannetje verwarmen en smeren de bovenkanten van de taartjes in. Nu kun je ook bepalen welke straks het basis taartje en het boven taartje wordt. Zet weg.
* Breek de chocolade in stukjes en verwarm ze samen met de slagroom over een vuurvaste schaal (kom) (au bain Marie) over een pan met zacht bubbelend water. Zo'n 10 minuten. Roer heel af en toe.
* Haal de schaal (kom) van de pan met water en roer totdat de chocolade complete is gesmolten en het een egale mooie massa is. Laat het mengsel nu afkoelen totdat het bijna wat harder begint te worden.
* Sandwich de taartjes nu samen met een chocolade laag bovenop de abrikozen jam. Gebruik een klein palet mes om een mooi golvende chocolade laag op het taartje te verkrijgen.
* Zet het taartje op een koele plek totdat je hem wilt serveren (eten, snoepen).
Vergeet niet Conny Bakes op Facebook te "Liken"!
Hier kun je ook je bestellingkjes doorgeven.

                           "Veel bak plezier"!!!!

donderdag 1 januari 2015

Chai Cupcakes

Chai Cupcakes

Een dubbele dosis van een kruidig mengsel wat ook wel voor thee wordt gebruikt. Het zit zowel in de cupcake én de crème en combineren zo de beste smaken van het seizoen, in dit nieuwe jaar 2015.

Voor 12 cupcakes hebben we nodig:

1/2 theelepels van elk :  gemalen gember/kaneel/kardamom/en gemalen kruidnagel/en 1/8 theelepel peper. Dit doen we in een bakje en zetten het even weg.



115 gr zachte boter
200 gr fijne kristal suiker 
1 groot ei
1/2 theelepel vanille extract
195 gr cakemeel
1 en een halve theelepel bakpoeder Dr Oetker
1/4 theelepel zout
130 ml melk

Voor de crème:
85 gr zachte boter
480 gr poedersuiker
3/4 theelepel vanille extract
3 tot 4 eetlepels melk

* We verwarmen de oven voor tot 180C. En we zetten 12 stevige wat hoge cupcake vormpjes in je muffintray.

* We hebben al in een kleine kom de kruiden gemixed.

* In een grote kom mixen we de boter en de suiker totdat het licht en pluizig is. Nu mengen we het ei en de vanille erbij. Combineer de cake meel, met de bakpoeder, zout en 1 en een halve theelepel van het kruiden mengsel. De rest hiervan bewaren we voor de crème. Voeg dit meelmengsel om en om met de melk toe aan het botermengsel, totdat alles goed is gecombineerd.

* Vul de stevige wat hoge cupcakebakjes 2/3 vol. Bak ze in ongeveer 25 minuten af of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat ze 5 minuten afkoelen voordat je ze op een cakerooster volledig laat afkoelen.

* De cupcakes moeten koud zijn anders smelt de crème eraf.

* In een grote kom mixen we de boter zacht en voegen de poedersuiker, vanille, en het resterende kruidenmengsel totdat het mooi is gecombineerd. Voeg genoeg melk toe totdat een fijne crème is ontstaan met de juiste stevigheid. Doe de crème in een spuitzak met een mooie rosetten tuit en spuit de cupcakes op. Strooi er voorzichtig wat gemalen kaneel over. Mocht je iets uitschieten, blaas het dan weg. Drink er een heerlijke mok thee bij!

                                 "Veel Bakplezier"!!!!

Conny Bakes kun je ook volgen op mijn Facebook Page! Vergeet niet te "liken".
Hier kun je ook je bestellinkjes doorgeven.


woensdag 31 december 2014

Banaan & Honing Cake



Banaan & Honing Cake


Ideaal om die donkerbruine bananen, die nogal lang op je fruitschaal liggen, te gebruiken in plaats van weg te gooien.

Nodig:

225 gr zelfrijzend bakmeel
1/4 theelepel gemalen Nootmuskaat
100 gr ongezouten boter in blokjes
225 gr gepelde bananen (2 grote ongeveer)
100 gr fijne kristal suiker
1 geraspte citroen
2 grote eieren
125 gr of 6 eetlepels dikke bleke honing

Voor de bovenkant:

2 eetlepels honing (Wat je hebt liggen)
Parelsuiker of gebroken suikerklontjes

* Verwarm je oven voor tot 160C. Yep 160. Spray en bekleed je cakevorm met bakspray en bakpapier.

* Meet de bloem af in een kom en doe de nootmuskaat erdoor en dan de boter en gebruik je vingertoppen om het tot broodkruimels te verkrijgen.
* Pel en prak de bananen en voeg dit toe bij het mengsel samen met de suiker, citroen rasp, eieren en de honing. Mix totdat alles goed is gecombineerd en spatel het dan in je cakeblik. Maak het een beetje glad en even.
* Bak de cake in 75 minuten af, of totdat je cake tester er schoon uitkomt. Als de cake aan het einde van het bakken te donker wordt, doe er dan wat aluminium folie over.
* Laat hem op je cake rooster afkoelen en haal het bakpapier eraf.
* Voor de bovenkant verwarmen we de honing en smeren dit over de koude cake. Strooi er dan ietsje parel of andere suiker overheen.


Misschien een aardig idee om deze cake aan een zieke te geven. Honing is goed voor de verkoudheid en verzacht de keel!

                   " Veel Bakplezier"!!!

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...