zaterdag 2 juli 2016

Baklava van Ilse


Vandaag ging Ilse de keuken in en kwam met een heerlijk recept voor Baklava. Lekker Grieks!

Nodig:
1 pak filodeeg, plakken
400-450 gr in stukjes gehakte nootjes
230 gr zachte boter
1 theelepel gemalen kaneel

Voor de saus:
1 cup water (250 ml)
1 cup fijne kristal suiker (200 gr)
1 theelepel vanille extract
125 ml honing
evt. groene kleurstof

1. Verwarm je oven tot 170C. Zet je bakplaat klaar.
2. Hak de nootjes (Of sla ze tot moes met je deegroller in een gesloten plastic zak) Doe de kaneel erbij en zet weg.
3. Leg 2 bladeren in de pan, beboter en besprenkel met een laag nootjes. ( Ongeveer 2-3 eetlepels). Leg 2 bladeren erop, weer beboteren en besprenkel weer met nootjes.
4. Herhalen totdat al je filo bladeren op zijn. Snij de baklava of nu of in vierkantjes als hij afgebakken is.
5. Bak de Baklava af in ongeveer 50 minuten of totdat het mooi goudbruin is.
6. Ondertussen maken we de saus. Kook de suiker en water totdat de suiker is gesmolten. Doe de vanille en de honing erbij. En evt. groene kleurstof. (Zelf mengen: Blauw en Geel)
7. Haal de Baklava uit de oven waarna we meteen de suikersaus erover lepelen.
8. Laat afkoelen. Je kunt de stukjes in papieren cupcake houdertjes serveren.
9. Of serveer op een schoteltje met wat vanille ijs erbij.

                               "Bak Ze"!

Heeft u vragen? Ik zit op Facebook!

donderdag 23 juni 2016

Conny's Chocolade Cake'je



Extra Chocoladerig!

140 gr patent bloem
200 gr suiker
200 ml warm water
50 gr cacao poeder (Blooker)
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda

1 ei
55 gr gesmolten boter

50 gr stukjes chocolade reep
Poedersuiker voor decoratie

Doe de eerste 6 ingrediënten in een kom. Doe het ei en de boter erdoor. Doe de chocolade stukjes erbij. Mix goed. Doe dit in je cakeblik (die al ingesvet en gebakpapierd is). Afbakken in je voorverwarmde oven 180C. 30-35-40 minuten, check met je caketester. Af laten koelen.
Strooi er wat poedersuiker overheen!

                                  "Bak Ze"!


maandag 20 juni 2016

Perzik Amandel Plaattaart uit de Kitchencourtlane Bakery







Makkelijke plaattaart met verse perziken of gewoon uit blik. Een mixer is niet nodig. Wel een houten lepel!

Wel nodig:

250 gr ongezouten boter ( 1 pakje)
300 gr lichtbruine basterd suiker
1 theelepel vanille extract
3 grote eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr amandel meel
2-3 rijpe perziken (of uitgelekt uit blik)
Ontpit- gehalveerd, in stukken van 3-4 kwartjes
Handvol amandelschaafsel

Bus poedersuiker



1. Je bakblik van ongeveer 20 x 30 cm invetten met boter (of bakspray van Baukje) en bekleden met bakpapier. Je oven voorverwarmen tot 180C. Laat de boter langzaam smelten in een steelpan. Laat dan 5 minuten afkoelen. Doe de suiker, vanille en de eieren erbij en roer het goed om met een houten lepel. Totdat het goed is gecombineerd. Roer het bakmeel, amandelmeel en 1/4 theelepel zout erdoor. Roer goed om tot het een mooi glad beslag is. ( Een klontje hier en daar is niet erg).

2. Giet het beslag in je bakblik. Leg er de perzikstukken in. Strooi er het amandelschaafsel erover. Bak de cake ongeveer 1 uur en 10 minuten, maar doe er na 40 minuten aluminium folie overheen! Denk aan verbranden. Na het testen met een satéprikker kun je zien of de cake gaar is.  Het midden van de cake moet een beetje sponzig aanvoelen. Laat de cake 20 minuten in het bakblik staan. Terwijl de cake afkoelt wordt hij ook harder. Zet de cake nu op je cake-rek. Als hij koud is kun je er poedersuiker overheen strooien en in vierkantjes snijden.

3. Evt. kun je bij nr. 2 ook wat frambozen aan toevoegen, of doe dit als de cake is gesneden.

                                     "Bak Ze"


Niet vergeten: Conny Bakes mijn Facebook page "Liken"


vrijdag 17 juni 2016

Stroopwafel Cake uit de Kitchencourtlane Bakery



Nodig:
200 gram zachte boter
200 gram witte basterd suiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
1 afgestreken theelepel bakpoeder
3 grote eieren
4 eetlepels melk
evt. 1/2 theelepel vanille extract

2 stroopwafels gesneden in kleine blokjes van een halve centimeter ongeveer
2 stroopwafels in driehoekjes gesneden

1. Verwarm je oven voor tot 160C. Zet je cakeblik klaar met spray/boter en bakpapier.
2. Mix de boter en de suiker tot het een mooi geheel is. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Voeg 4 eetlepels melk toe.        Mix goed door op de hoogste stand.
3. Zeef het meel en de bakpoeder erdoorheen.
4. Mix even goed door en voeg de stukjes stroopwafels toe.
5. Giet het geheel in je cakeblik, maak de mengkan helemaal schoon met je spatel.
6. Bedek de cake met de driehoekjes stroopwafel, je kunt ze er ook insteken.
7. Bak de cake in 55-60 minuten af. Check met je caketester of satéprikker of de cake gaar is. Zoniet zet hem dan even 5 minuten terug in de oven.
8. Voor het serveren kun je de cake met een laagje poedersuiker bestrooien.
9. Vergeet niet mijn Facebook page Conny Bakes te "Liken"



                               Bak Ze!!!!

zaterdag 11 juni 2016

Midsomer Aardbeien Dessert uit de Kitchencourtlane Bakery

Dit is een heel makkelijk recept gebaseerd op de Poir Anjou


Boodschappen:

50 gr gesmolten boter
275 gr verse aardbeien ( en /of gemengd met blauwe bessen)
75 gr patent bloem
1 bolle theelepel bakpoeder
75 gr fijne kristal of basterd suiker
2 eieren alvast geklutst
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels abrikozenjam voor de glans

Poedersuiker voor de sier
Créme Fraîche of slagroom erbij serveren

Doen:

Verwarm je oven voor op 180C en bereid je grote springvorm voor.
Zeef de bloem en de bakpoeder in een kom en doe daar de suiker en een beetje zout bij.
Doe de eieren en de boter erbij.
Goed mixen. Roer met een spatel voorzichtig de aardbeien erdoorheen.
Vul je bakvorm en bak af in 35-40 minuten totdat het mooi goudbruin is en je caketester er schoon uitkomt.
Plaats de cake in de vorm op je cake-rek en laat het iets afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
Haal voorzichtig het bakpapier eraf.
Voor de glans doen we de jam in een pannetje met 1 eetlepel water. Borstel dit warm over de cake.
Serveer warm als het mogelijk is.

En met créme fraîche ernaast of slagroom.

                                  Bak Ze!

Oh en vergeet niet Conny Bakes te "Liken" op Facebook.

zaterdag 4 juni 2016

Viking schip Odin van Fondant





Odin in Rune letters
Twee cakes nodig, 1 voor de zekerheid extra

De vorm van het schip snijden

Snijden

Twee lagen botercréme




Het fondant goed aandrukken




Een troon voor King Odin en bankjes voor zijn zeemannen en chieftains


De schilden zijn fantasie
De vlag is van fondant gemaakt en gedroogd


 
Odin heeft een Raaf in de nok 
 
 
 

Odin in Rune



Rune letters

Vergeet niet mijn Facebook pagina Conny Bakes te "liken"!


maandag 30 mei 2016

Gebak voor uw babyshower uit de Kitchencourtlane Bakery

 

Gebak voor uw babyshower verzorgen wij graag, 
en zeker ook hartig behoort tot de mogelijkheden



Natuurlijk kunt u ook kiezen voor de Peen of Neen traybake  waar kleine gebakjes uit worden gesneden

Of heerlijke Engelse sandwiches en andere heerlijke broodjes naar keuze

Ook het bekende dambord patroon van de checkerboard cake kan in blauw of roze worden gebakken

Vergeet de Cupcakes niet:





                                Met snoepspeentjes b.v.

Luiertjes blauw of roze (peen of neen) gevuld met iets lekkers, zoals b.v. een cupcake-je , koekje of chocolaatje

Het luiertje is vastgemaakt met een goudkleurig veiligheid-speldje.

Glutenvrij? Geen probleem.

Of een heerlijke taart met figuren.



Heeft u het thema van de babyshower al bedacht?  Of kunnen wij u daarbij helpen?



Vraag naar álle mogelijkheden!

Houd ook mijn Facebook pagina Conny Bakes in de gaten voor nieuws uit de Kitchencourtlane Bakery!
Stuur gerust een PM ! Voor verdere info en telefoon nummer.

Gebak voor uw babyshower uit de Kitchencourtlane Bakery

 

Gebak voor uw babyshower verzorgen wij graag, 
en zeker ook hartig behoort tot de mogelijkheden



Natuurlijk kunt u ook kiezen voor de Peen of Neen traybake  waar kleine gebakjes uit worden gesneden

Of heerlijke Engelse sandwiches en andere heerlijke broodjes naar keuze

Ook het bekende dambord patroon van de checkerboard cake kan in blauw of roze worden gebakken

Vergeet de Cupcakes niet:





                                Met snoepspeentjes b.v.

Luiertjes blauw of roze (peen of neen) gevuld met iets lekkers, zoals b.v. een cupcake-je , koekje of chocolaatje

Het luiertje is vastgemaakt met een goudkleurig veiligheid-speldje.

Glutenvrij? Geen probleem.

Of een heerlijke taart met figuren.



Heeft u het thema van de babyshower al bedacht?  Of kunnen wij u daarbij helpen?



Vraag naar álle mogelijkheden!

Houd ook mijn Facebook pagina Conny Bakes in de gaten voor nieuws uit de Kitchencourtlane Bakery!
Stuur gerust een PM ! Voor verdere info en telefoon nummer.

maandag 16 mei 2016

Ei-vrije vanille-chocolade cake van Ilse

Nodig:
2 x 23cm ronde springvormen, ingevet en met een rondje bakpapier ingelegd
2 x grote kommen, 1 voor het vanille en 1 voor het chocolade beslag

Voor de cakes:
patent bloem  - 140 gr in  elke kom
Maïs meel of Maïzena -  3 eetlepels in elke kom
Baksoda - 1/2 theelepel in elke kom
Bakpoeder - 1 theelepel in elke kom
zout - 1/8 theelepel in elke kom


Ongezouten boter - 55 gr- gesmolten en afgekoeld- in elke kom
Gecondenseerde melk (Friesche vlag of Nestlé ) :
125 ml - in elke kom
Water - 125ml - in elke kom
Witte azijn - 1 eetlepel in elke kom
Vanille extract - 1 eetlepel in elke kom
En in 1 kom voor het chocolade beslag doen we 1 eetlepel of iets meer: Blooker Cacao poeder

Voor de chocolade slagroom:
Slagroom - 250 ml
fijne kristal suiker - 2 eetlepels
Blooker Cacao

Voor gewone witte slagroom laat je de cacao weg

Werkwijze:

Smelt eerst de boter en zet weg, niet te lang!
Verwarm je oven voor op 180C. Zet je bakvormen klaar, ingevet(of met Baukje bakspray en beleg de bodem met een rondje bakpapier
In de 2 grote kommen doe je de droge ingrediënten.
In de kommen waar je de boter in hebt gesmolten doe je de rest van de natte ingrediënten
Doe nu langzaam de natte bij de droge ingrediënten en mix goed om zodat alles is gecombineerd. Nu heb je 1 kom met vanille beslag en 1 kom met chocolade beslag

Giet de inhoud van de kommen in de daarvoor aangewezen springvormen en bak ze 1 voor 1 of samen als dit past in je oven.  18-20 minuten. Check ze met je caketester of satéprikker of ze er schoon uitkomen. Dat zijn ze goed gaar.
Laat de cakes zeker 5 minuten in de vorm afkoelen voor je de ring eraf haalt anders trek je de cake stuk. Zet ze daarna op je cakerooster om volledig af te koelen.

Mix de ingrediënten voor de chocolade slagroom en smeer dit op de onderste cake. Doe dan de bovenste cake erboven op.
Mix nu als je wilt blanke slagroom en versier hiermee de bovenste cake. Versier naar hartelust!

Deze cake blijft 2 á 3 dagen goed in de ijskast. Maar het is vaak zo dat de cake dan al lang op is!


                                         "Bak Ze"!





zaterdag 14 mei 2016

Sinaasappel en Amandel Victoria Cake uit de Kitchencourtlane Bakery


Nodig:

2 ronde springvormen 18-20 cm
bak papier
Baukje bakspray

Voor de cake:
250 gr ongezouten zachte boter
250 gr fijne kristal of basterd suiker
5 medium of 4 large eieren
175 gr zelfrijzend bakmeel
75 gr amandelmeel

Voor de vulling:
150 gr zachte boter
150 gr poedersuiker, plus extra om te poederen
De rasp van een grote sinaasappel
1 theelepel citroensap
scheutje melk of room
3 eetlepels frambozen of aardbeienjam op kamertemperatuur

Serveren met een grote Mok thee (of koffie)


Doen:

Verwarm je oven voor op 180C. en spray je vormen in en beleg met bakpapier.

In een grote kom mixen we de boter en de suiker met een electrische handmixer totdat het licht en romig is. Voeg de eieren er 1 voor 1 bij en mix goed door na elke toevoeging. Nu vouw je met een spatel het meel en de amandelmeel erdoor heen.

Verdeel het beslag over de 2 vormen. Bak ze in 20-25 minuten af totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat ze 10 minuten in hun vorm staan voordat je ze eruit haalt en op een cakerooster helemaal laat afkoelen.

Voor de vulling doen we de boter de poedersuiker de rasp van de sinaasappel en de citroensap in de kom en mixen tot een lichte botercréme. Indien nodig kun je er een dopje melk of room bijdoen om het iets minder dik te laten.

Doe 1 cake op een mooi serveerbord. Smeer er een lekkere dikke laag botercréme over. Op de onderkant van de ander cake smeren we een goede laag jam aan. Plaats deze cake nu op de bovenste cake zodat de jam en de botercréme elkaar raken. Druk het ietsje aan. Bestrooi met poedersuiker.

                              Bak Ze!


zaterdag 30 april 2016

The Making Of A Birthday Cake

De Top Cake

De Middelste Cake

Het hele rijtje, de Cake op links is de onderste cake

1 week van te voren de dozen klaarzetten

2-3 dagen van te voren gaan we boetseren met fondant






De taarten klaar maken voor het dragen van gewicht




Alle 3 in de koelkast om de botercréme hard te laten worden

Bekleden met Fondant

Aangekleed staat netjes

Decoreren maar!

Ik heb helaas geen foto van dat ze op elkaar staan, omdat dit in situ gedaan moest worden.

















Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...