zondag 30 april 2017

Blauwe Bessen en Bananen Cake uit Ohio



Heerlijke Bananen Cake met zoete Blauwe Bessen. Dit recept is voor 2 cakes. One for me and one for you!

Nodig:
230 gr zachte boter
400 gr witte basterd suiker
4 grote eieren
4 theelepels vanille extract
560 gr patent bloem
2 theelepels baking soda  (bicarbonaat)
1 theelepel zout
4 rijpe liefst over-rijpe bananen, geprakt
Ongeveer 250 gr Blauwe bessen

1. Verwarm je oven voor op 180C. Spray je cakeblikken en en beleg met bakpapier.
2. In een grote kom mixen we de boter en de suiker. Doe de eieren er 1 voor 1 bij en de vanille. Combineer de bloem, baksoda en het zout. Doe dit langzaam bij het botermengsel. Roer de bananen erdoor en vouw de blauwe bessen erdoor.
3. Verdeel dit over je 2 cakeblikken en bak ze in 50-55 minuten af, of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat ze 10 minuten in het blik afkoelen voordat je ze compleet op je roosters laat afkoelen.
4. Lekker dikke plakken snijden met een laagje boter!
                        "Bak Ze"

zaterdag 29 april 2017

Wortel cake van Mrs. Fairhead


Ongetwijfeld de makkelijkste en lekkerste wortel taart ooit! Voor ongeveer 15 stukjes cake:


Nodig:
1 zak peen julienne AH 150 gr (met een appelsnijder kun je het fijner maken als je dat wil)
Blik Ananas 567 gr uitgelekt en gemoest
400 gr suiker
250 ml koolzaadolie
4 grote eieren

280 gr patent bloem
2 theelepels baking soda (bicarbonaat)
2 theelepels kaneel poeder en evt. 1/4 theelepel Nootmuskaat als je dat lust

Voor de Mascarpone laag:
250 gr Mascarpone
58 gr boter
2 theelepels vanille extract
480 gr poedersuiker

Doen:
1. Verwarm je oven voor op 180 C. Spray je bakvorm van 33x23 cm in met baukje en beleg met bakpapier.
2.In een grote kom mengen we de eerste 5 ingrediënten tot een egaal beslag. In een andere kom mengen we de bloem, baking soda en de kaneel. Voeg langzaam het wortel beslag toe. Het is een vrij dun beslag.
3. Giet dit in je bakvorm en bak de cake af in 35-40 minuten of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat hem helemaal afkoelen op je cake rooster.
4. Voor de bovenlaag mengen we de mascarpone en de boter met de vanille tot een geheel. Voeg langzaam de poedersuiker toe. Beleg hier de cake mee. In de koelkast wordt het bovenlaagje stevig.
5. Versier naar hartelust. Of niet.

                         
 
"Bak Ze"


woensdag 26 april 2017

Geglazuurde Sinaasappelkoekjes uit de Kitchencourtlane Bakery



Nodig:
100 gr zachte boter
225 gr zelfrijzend bakmeel
paar druppels sinaasappel extract of 1 eetlepel sap
100 gr witte basterd suiker
1 groot ei, geklopt
1 eetlepel melk

Voor het glazuur:
100 gr poedersuiker
ongeveer 1 eetlepel sinaasappelsap
geraspte sinaasappelschil

1. Verwarm je oven op 180C. (Ken je oven!) Spray 2 bakplaten in met baukje bakspray.
2. Wrijf de boter in het meel met je vingertoppen totdat het mengsel op broodkruimels lijkt. Doe het extract (of sap) ,suiker, ei, en melk erbij en mix tot je een stevig mengsel hebt. Doe er wat meer meel bij als het toch iets te zacht is.
3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit. Niet te dun, niet te dik. Druk met je bloemetjes vorm (of andere vorm) de koekjes uit. Leg ze op je bakplaat.
4. Bak ze in 8-10 minuten af of totdat ze licht goudbruin zijn. Laat ze op je cakerooster afkoelen.
5. Maak het glazuur aan, niet te dun, niet te dik en smeer het met een klein mesje over de koekjes. Strooi er iets sinaasappel rasp over en laat het glazuur hard worden.

Als je wil kun je au bain Marie wat chocolade smelten en met een behulp van een vork wat te donkere koekjes in de chocolade laten vallen. Strooi er wat overgebleven rasp overheen. Laat afkoelen. Niet in de koelkast want dan gaat de glans er vanaf.

                                        "Bak Ze".


zaterdag 22 april 2017

Pompoen Brood met Chocolade stukjes uit de Kitchencourtlane Bakery




Nodig voor 2 broden:
- 490 gr patent bloem
- 400 gr fijne kristal suiker
- 2 theelepels baking soda (bicarbonaat)
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel zout
- 250 gr zacht gekookte  pompoen (AH Vriezer)
- 125 ml koolzaadolie
- 145 gr appelmoes (biologische 0% suiker)
- 4 licht geklopte grote eieren
- 1 theelepel vanille
- 80 ml water
- 230 -250 gr chocolade stukjes (Callebaut choc chips)

Doen:
1. Verwarm je oven op 180C. en vet 2 cakeblikken in.
2. In een grote kom mengen we de eerste 6 ingrediënten. In een andere kom mengen we  de pompoen, olie, appelmoes, eieren, vanille en het water.
3. Mix nu langzaam de droge bij de natte ingrediënten terwijl je mixed. Roer de chocolade stukjes (chips) erdoor.
4. Verdeel het beslag over de 2 cakeblikken.
5. Bak de broden af in 50-55 minuten of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat de broden 20 minuten in de vorm zitten voordat je ze omkeert op je cakerooster.
6. Bewaren in een luchtdichte container.
7. Serveer met een heerlijke laag boter.

                                   "Geniet"!

Vergeet niet Conny Bakes te "liken " op mijn Facebook pagina!

vrijdag 21 april 2017

Cappuccino Muffins met Espresso Boter



Dit zijn mijn favoriete muffins, lekker bij een kop koffie of een koud glas melk. Niet alleen voor bij een ontbijt, brunch of een ladies circle maar ook voor de stiekeme trek. De Espresso boter is ook lekker op een Bagel!

Voor ongeveer 12 Muffins heb je nodig:
Espresso boter:
115 gr Mascarpone
1 eetlepel suiker
1/2 theelepel oplos koffie met 1/2 theelepel heet water
1/2 theelepel vanille aroma
30 gr chocolade stukjes of (Callebaut Choc. Chips)

Muffins:
280 gr patent bloem
150 gr suiker
2 en een halve theelepel bakpoeder (Oetker)
1 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel zout
250 ml warme melk met daarin
2 eetlepels oploskoffie, opgelost
115 gr gesmolten boter
1 groot ei
1 theelepel vanille aroma
100 gr chocolade stukjes of (Callebaut Choc Chips)

1. Combineer alle Espresso boter ingrediënten in een kom. Mix goed door. Doe het in een leuk potje en zet het in de koelkast totdat je gaat serveren.

2. Verwarm je oven voor op 180C. (Ken je oven) Zet papieren bakjes in je Muffin tray (Hema).

3. Combineer de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout. In een andere kom mengen we de melk met de oploskoffie. Doe de boter, het ei en de vanille erbij. Roer dit snel en rap door de droge ingrediënten. Het is Muffin mix dus niet te lang door mixen! Vouw met een spatel de chocolade erdoor.
Laat als je tijd hebt de mix even 10 minuutjes staan. Da worden ze nog luchtiger.

4. Vul de papieren bakjes 2/3 vol. Bak ze in je voorverwarmde oven, zo'n 17-20 minuten totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat ze 5 minuten in de muffin pan zitten. Serveer ze warm als dat kan met de espresso boter.

                             Zeer smakelijk!


donderdag 20 april 2017

Amandel en Abrikozen Trifle uit de Kitchencourtlane Bakery



Dit heerlijke recept is voor 4 personen. Alles is met zelfgemaakte (gebakken) producten. M.u.v de Amaretti Koekjes.

Nodig:
1 Madeira Cake : Zie recept hieronder:
8 eetlepels Disaronno
2x 420 gr abrikozen in blik, in stukjes gesneden en het sap bewaard
500 gr verse custard, kijk op het pak (Dr. Oetker) voor het recept
300 ml slagroom vlak voor het serveren bereiden
3 eetlepels geroosterde amandel schaafsel

Eerst gaan we de Cake bakken:
Nodig:
175 gr zachte boter
175 gr licht bruine basterd suiker
3 grote eieren
Rasp van 1 citroen
paar druppeltjes vanille extract
200 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr amandel meel

Doen:
1. Verwarm je oven voor op 170C. Spray en beleg je cakeblik met bakpapier. Met je handmixer meng je de boter en de suiker tot een mooie créme. Mix de eieren er 1 voor 1 bij. Doe dan de citroen rasp en de vanille erbij. Mix nu het meel en de amandel meel erbij tot een dik beslag. Het beslag moet goed zijn als het van een houten lepel afvalt. Als dit niet het geval is, doe er dan een scheutje melk erbij.

2. Doe het beslag in je cakevorm en bak 55-60 minuten totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Haal uit de oven en laat hem in de vorm 15 minuten afkoelen. Zet hem dan op je cakerooster om helemaal af te koelen. De cake blijft 3 dagen goed in een afgesloten container.


Dan gaan we nu de Trifle glazen vullen:

1. Beleg elk glas met een plak madeira cake. Meng de helft van de Disaronno met het gereserveerde sap, en verdeel dit over de glazen. Verdeel de abrikozen stukjes over de glazen en vul er dan de afgekoelde custard bij. Dek het af en zet het in de koelkast. Vanaf 10 minuten of tot een dag.
         
2. Vlak voor je gaat serveren doe je de overgebleven Disaronno bij de slagroom en mix tot het een beetje stevig is. Lepel de slagroom over de glazen en bestrooi het met het geroosterde amandel schaafsel. Eventueel met een klein koekje of versiering erbij.



                                                                 Snoep Ze!





dinsdag 18 april 2017

Het lekkerste Chocolate Chip Koekie recept



Zachte, dikke, mooi ronde chocolade chip Koekies!
Het geheim? Maïzena!

Nodig:
170 gr ongezouten zachte boter
150 gr licht bruine basterd suiker
50 gr fijne kristal suiker
1 groot ei op kamer temperatuur
2 theelepels vanille extract
250 gr patent bloem
2 theelepels maïzena
1 theelepel baking soda (bicarbonaat)
1/2 theelepel zout
225 gr chocolade reep in stukjes gehakt

Doen:
1. In een grote kom mixen we de boter zacht en voegen dan de suikers toe totdat het een licht geheel wordt. Mix het ei en de vanille erdoor. In een andere kom mengen we de bloem, maïzena, baking soda en zout. Voeg langzaam mixend de natte ingrediënten toe. Het koekjes deeg is erg dik en bijna onhandelbaar maar geef niet op. Doe de chocolade stukjes erdoor en mix 5 seconden goed om.
Bedek de kom met plastic folie en zet het in de koelkast. v.a.: 1 uur. Koud zetten is erg belangrijk bij dit koekjesdeeg!!!!!

2. Verwarm je oven op 175C-180C (ken je oven). Haal je koekjes deeg uit de koelkast. Beleg je koekjesplaten met bakpapier.  Het deeg is kruimelig maar komt samen in je warme handen. Draai balletjes van ongeveer rond de 20 gr. Bak ze vanaf 8 minuten totdat ze nog maar nét iets bruin zijn aan de randjes en vrij bleek. Ze zullen er heel erg zacht uitzien als je ze uit de oven haalt. Laat ze 5 minuten afkoelen op de koekjesplaat zelf voordat je ze op je cakerooster laat afkoelen.

3. De koekies blijven een week lang goed, mits goed afgesloten. Je kunt het deeg 2-3 dagen van te voren maken en in de koelkast wegzetten.

zondag 16 april 2017

Ahorn Siroop-Wortel Mascarpone Cupcakes uit New Jersey



Heerlijke Worteltjes Cupcakes met een zoete smaak!

Nodig:
(1) 280 gr patent bloem
(2) 200 gr licht bruine basterd suiker
(3) 1 theelepel bakpoeder (Oetker)
(4) 1 theelepel baksoda (Bicarbonaat)
(5) 1 theelepel kaneelpoeder
(6) 1/2 theelepel zout
Dan:
4 grote eieren
250 ml Koolzaadolie
85 ml Maple Syrup (Ahorn)(Bij de AH)
Ongeveer 150 gr fijngesneden Julienne wortel


Voor het Mascarpone bovenlaagje:

225 gr Mascarpone
60 gr zachte boter
65 ml Maple Syrup (Ahorn)
1 theelepel vanille extract
Gehakte walnoten (optioneel)

Doen:
1. Verwarm je oven voor op 180C. Zet papieren bakjes in je muffin vorm.
2. Doe de eerste 6 ingrediënten in een grote kom. In een andere kom doen we de eieren, olie en siroop. Mix dit bij de droge ingrediënten. Heel kort maar. Doe de wortel erbij roer goed om.
3. Vul de papieren bakjes 2/3 vol. Bak ze in 18-20 minuten af, soms wat langer totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat ze 5 minuten in je muffin vorm staan. Zet ze dan op je cakerooster om volledig af te koelen.
3. Voor de mascarpone laag:
Combineer in een kom de Mascarpone, boter, siroop en vanille, mix tot een glad geheel. Smeer dit met een mes of palette mes een mooi laagje over de cupcakes. Strooi er wat gehakte walnootjes over of versier naar hartelust.


                                "Bak Ze"!

Vergeet niet mijn Facebook pagina te "Liken"!


zaterdag 15 april 2017

Lavendel of Rozemarijn Koekjes uit de Kitchencourtlane Bakery


Een vereiste smaak dat wel, kijk uit dat je er niet te veel Lavendel in doet. Anders heb je het idee dat je zeep zit te eten. Gebruik ook natuurlijke lavendel.
Ook lekker bij een glas witte wijn. Die wijn smaakt ook lekker bij de Rozemarijn koekjes!

Nodig:
225 gr zachte boter
175 gr witte basterd suiker
1 groot ei, licht geklopt
250 gr patent bloem
2 theelepels bakpoeder (Oetker)
Halve theelepel gehakte Lavendel of 1 en een halve theelepel gehakte Rozemarijn

Doen:
Verwarm je oven op 180C. Leg op 2-3 bakplaten bakpapier. Mix de suiker en de boter in een grote kom tot een créme. Doe het ei erbij. Zeef de bloem en de bakpoeder erbij, de lavendel en mix goed om.

Leg eetlepels deeg op je bakplaten met ruim voldoende afstand ertussen. Bak ze in je voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn. Mijn oven is heel erg heet dus ik bak ze binnen 9-10 minuten af. Laat ze dan 5-10 minuten op je bakplaat liggen en zet ze dan voorzichtig op je cakerooster om geheel af te koelen.

Vergeet niet Conny Bakes op mijn Facebook pagina te "Liken".

vrijdag 14 april 2017

Citroen & Maanzaad Cupcakes uit de Kitchencourtlane Bakery



Voor 12 cupcakes hebben we nodig:
-225 gr zelfrijzend bakmeel
-175 gr licht bruine basterd suiker
-de rasp van 2 citroenen
-1 eetlepel blauw maanzaad (even verwarmd (geroosterd) in de koekenpan)
-3 grote eieren
-100 gr gewone yoghurt
-175 gr boter, gesmolten en iets afgekoeld

Voor de botercréme:
-225 gr zachte boter
-400 gr poedersuiker ( 1 bus bevat 250gr.)
-sap van 1 citroen
-paar druppels kleurstof voor etenswaren, gelijk het thema
-decoratie of chocolaatjes passend bij het seizoen

1. Verwarm je oven voor op 180C. Doe je cupcake vormpjes in de desbetreffende muffin/cupcakevorm. (hema)
Doe het meel,suiker, citroen rasp en de maanzaadjes samen in een grote kom. Mix en klop de eieren bij de yoghurt. Doe dit samen met de gesmolten boter bij de droge ingrediënten. Meng het samen met of een houten lepel of met je mixer tot een glad beslag. Verdeel het beslag met je ijsschep met veer over de 12 papieren bakjes. Bak ze af tussen de 20-22 minuten totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Ze zullen er best nog wel bleek uitzien. Laat ze 5 minuten in de muffin/cupcakevorm zitten en zet ze dan voorzichtig op je cakerooster om volledig af te koelen.

2. Voor de botercréme mixen we de boter glad in een grote kom en voegen langzaam de poedersuiker en het citroensap erbij. Roer dan een paar kleurstof druppels ( al naar gelang het thema of seizoen) aan de botercréme toe. Lepel dit beslag in je spuitzak met een grote stermond.

3. Hou de spuitzak rechtop ongeveer 1 cm van de oppervlakte van de cupcake af. Spuit een spiraal rond de rand van de cupcake langzaam draaiend naar boven. Op het puntje sluit je dan af met een "Punt" zodat je netjes kan stoppen. Doe er een decoratie op al naar gelang het thema.

                                   "Vrolijk Pasen"!


Vergeet niet om Conny Bakes te "liken" op mijn facebookpagina!!! Voor de echte snoeperds!


donderdag 13 april 2017

Chocolade Sinaasappel Brownies uit de Kitchencourtlane Bakery






Ingrediënten:
200 gr boter
200 gr donkere chocolade, grof gehakt
rasp van een grote sinaasappel
4 grote eieren
350 gr fijne kristal suiker
100 gr patent bloem
50 gr cacao (Blooker Amsterdam)
100 gr sinaasappel chocolade gehakt

Methode:

1. Verwarm je oven voor op 180C. Spray je Brownie vorm (Hema) in en beleg met een reep bakpapier.
Doe de boter met de chocolade en de rasp in een ruime sauspan en laat het op een laag vuur zachtjes smelten.  Zet weg om af te koelen.
2. Klop de eieren met de suiker met een electrische mixer tot je 2x het volume hebt en de mix licht gekleurd en een spoortje trekt als je de mixers eruit haalt. Roer voorzichtig de chocolade mix erdoor. Zeef de bloem en cacao en roer goed om. Doe daarna de de stukjes sinaasappel chocolade erdoor.
3. Giet je beslag in je Brownie vorm en bak het geheel in 40 -45 minuten af. Laat de Brownie in de vorm afkoelen. Snij dan de Brownie in vierkantjes.

Vergeet niet Conny Bakes op mijn Facebook page te "Liken"!

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...