Nodig:
245 gr patent bloem
200 gr suiker
1 theelepel baking soda (bicarbonaat)
1/2 theelepel zout
2 grote eieren op kamertemperatuur
3 medium bruin gespikkelde bananen geprakt
125 ml koolzaadolie
60 ml plus 1 eetlepel karnemelk
1 theelepel vanille extract
85 gr gehakte walnoten (optioneel)
Doen:
1. Spray je cakeblik in (Baukje) en zet je oven op 160C. Prak de bananen.
2. In een grote kom mengen we de bloem, suiker, baksoda en zout. In een andere kom mengen we de eieren, bananen, olie, karnemelk en vanille; doe hier het bloem mengsel bij. Roer even snel om en doe de nootjes erdoor.
3. Giet het mengsel in je bakblik en bak het banenen brood in 75 min tot 90 minuten af. Totdat je satéprikker er schoon uitkomt.
"Bak Ze"!!!!!!
dinsdag 30 oktober 2018
zondag 28 oktober 2018
Hollandse Appeltaart van Conny
Nodig:
250 gr zachte ongezouten boter
11 jonagold appels
1 mespunt zout
200 gr kristalsuiker
8 gr vanillesuiker (1 zakje)
2 eieren M
400 gr zelfrijzend bakmeel
kaneelpoeder ( 2 eetlepels ongeveer)
1. Schil de apples, verwijder het klokhuis, snij ze in vieren en daarna in plakjes. Doe ze in een kom en bestrooi met 1 eetlepel kaneel. Goed schudden.
Ondertussen de oven voorverwarmen op 180C.
Laat de boter op kamer temperatuur komen.
2. Bekleed je ronde bakvorm van 28 cm met bakpapier en vet de rand in met boter of bakspray.
3. Klop in een beslagkom de boter, suiker,
vanillesuiker en het zout met je mixer tot een luchtig geheel. Voeg 1 ei toe en klop het tot een egaal beslag. Voeg het bakmeel toe en mix tot het een samenhangend deeg wordt. Ik gebruik dan al de deeghaak van mijn staande mixer.
4. Bekleed de bakvorm met de helft van het deeg en hou de andere helft achter. Doe de helft van de appels in de springvorm en bestrooi met 1 eetlepel kaneel. Doe de overgebleven appels in je springvorm en strooi er nog wat kaneel overheen.
5. Rol het overgebleven deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik. Snij met een pizzaroller stroken uit en leg dit op de appels in een ruit vorm. Klop het andere ei los en bestrijk met een kwastje de deegstroken. Bak de appeltaart in zo'n 1 en een 1/2 uur in het midden van je oven goudbruin en gaar.
6. Serveer met slagroom of vanille ijs.
"Bak Ze"!
woensdag 24 oktober 2018
Geknoopte Pompoen Broodjes
Heerlijke smaakvolle pompoen broodjes!
Nodig:
2 x 7 gram gist (levure)
1/4 liter warme melk (Niet te heet!!!)
76 gr zachte boter
100 gr suiker
400 gr pompoen stukjes (AH) gekookt, uitgelekt en geprakt
3 eieren (L)
1 en een 1/2 theelepel zout
2 x 420 gr patent bloem
1 eetlepel water
Sesam zaadjes of Blauwmaanzaad (Optioneel)
Doen:
1. In een kom laten we de gist in de warme melk oplossen. 2 minuutjes laten staan. Doe de boter, suiker, pompoen, 2 eieren, het zout en 420 gr bloem erbij. Mix totdat het glad is. Doe er genoeg bloem van het overgebleven bloem bij om een zacht deeg te verkrijgen. Op een met bloem licht bestoven werkblad kneden we het deeg totdat het glad en elastisch is geworden. 6-8 minuten. Wrijf een kom in met olijfolie en leg de deegbal daarin, draai hem 1x om. Bedek de kom en zet een uur weg op een warme plek.
2. Druk met je vuist het deeg naar beneden. Leg het deeg op een licht met bloem ingestoven werkplek. Verdeel het in 2 stukken. Verdeel elke helft in 12 ballen. Rol elke bal in een worst van ongeveer 26 cm lang. Draai ze in een knoop en druk het einde onderop het balletje. Leg ze op een met bakpapier bedekte koekjesplaat, bedek ze en laat een half uur rijzen. Verwarm je oven voor op 180C.
3. In een kleine kom mengen we het water bij het geklutste ei. Borstel dit over de bolletjes. Strooi er sesam zaad of blauwmaanzaad over als je dat wil.
4. Bak de broodjes in 15-17 minuten af. Of totdat ze goudbruin zijn. Pas op! Ze worden al snel iets te donker. Haal ze van je bakplaat af en zet ze op je cakerooster om af te koelen.
Lekker met een dikke laag echte boter!
"Bak Ze"!
zaterdag 20 oktober 2018
Bananen Brood met Walnoten van Conny
Nodig:
3 grote of 4 medium rijpe bananen, grof geprakt
250 gr witte basterd suiker
125 gr zachte ongezouten boter
2 eieren (m)
250 gr patent bloem
2 theelepels bakpoeder (Oetker)
120 gr stukjes walnoot
1. Verwarm je oven op 190C. Doe bakpapier in je cakeblik.
2. Met een mixer mengen we de banaan en suiker totdat het goed is gecombineerd. Mix de boter erdoor. De eitjes, 1 voor 1 en voeg dan een lepel bloem erbij. Mixen.
3. Zeef de rest van de bloem met de bakpoeder over het mengsel en vouw dit voorzichtig om en om. Als laatste vouwen we de walnootstukjes erdoor.
4. Vul je cakeblik en strijk het iets glad. Bak 40 minuten of totdat je satéprikker er schoon uitkomt.
5. Serveer dikke plakken met roomboter.
maandag 15 oktober 2018
woensdag 3 oktober 2018
Gruyére Koekjes uit de Alpen
Deze koekjes zijn heerlijk bij een glas champagne of een goed glas witte wijn.
Nodig:
75 gr patent bloem
Zeezout en vers gemalen zwarte peper
75 gr koude ongezouten boter, dobbelsteentjes
75 gr geraspte Gruyére kaas
1. Zeef de bloem en een mespunt zout in een kom of je moulinex keukenmachine. Doe de boter erbij en kneed het tot broodkruimels of laat je machine het doen. Doe de kaas erbij en mix even om. Met je handen vorm je een bal van het deeg, doe het in plastic folie en zet het 30 minuten in de koelkast.
2. Verwarm je oven op 200C. Doe bakpapier op je bakplaten.
3. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad. Rol met je deegroller (ook met bloem bestoven) een plak van ongeveer 5mm dikte.
Druk met een 5 cm ronde koekjes drukker (of een glas) de koekjes uit en leg ze op je bakplaten. Geef ze de ruimte want ze lopen uit!
4. Bak voor ongeveer 10 minuten totdat ze heel licht bruin zijn. Pas op de koekjes verbranden snel dus blijf erbij! Strooi er wat zeezout en peper overheen als ze net uit de oven komen. Laat ze even liggen en leg ze dan op je cakerooster om hard te worden. Laat ze compleet afkoelen. Bewaar ze in een lucht dichte container met bakpapier ertussen.
Ik heb ze gisteren gebakken en kwam tot de conclusie dat mijn oven makkelijk op 180C. kon. 200C is voor mijn oven te heet. 10 minuten was wel goed. Uit het deegje kreeg ik ongeveer 15 koekjes.
Oh wat lekker!
"Bak Ze"!!!
zaterdag 29 september 2018
Maïs Brood (Corn Bread) voor dummies uit Oklahoma
Prep: 10 min. Bakken: 15 min. serveert 15
Ingrediënten:
350 gr patent bloem
225 gr Maïs meel
200 gr suiker (ik heb maar 50 gr gebruikt)
4 theelepels bakpoeder (Oetker)
1 en een 1/2 theelepel zout
170 gr boter
2 grote eieren
500 ml. volle Jersey melk
1. Verwarm je oven op 200C. In een grote kom combineren we de eerste 5 ingrediënten. Doe de boter (in dobbelsteentjes) erdoor en maak broodkruimels met beide handen. IN een andere kom mixen we de eieren en de melk. Doe dit bij de broodkruimels en mix even goed om.
2. Doe dit in je traybake: 31x23cm ongeveer. Bak in 25-30 minuten af of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Serveer warm met boter en een beetje honing. Of bij een warme kom soep of chili.
"Bak Ze"!
dinsdag 25 september 2018
Glutenvrije Taart van Polenta van Conny.
Een zeer lekkere taart die zeker past in een glutenvrij dieet!
Nodig: 2 ronde bakvormen van ongeveer 23cm in diameter. Bakpapier.
250 gr Polenta ( grove maïs griesmeel, geel)
250 gr echte boter op kamer temperatuur
250 gr licht bruine basterd suiker
4 grote eieren
100 gr amandel meel
2 en een 1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
150 ml gewone yoghurt (ik gebruik griekse)
2 theelepels vanille extract
1 theelepel sinaasappel extract (optioneel)
Benodigdheden voor de botercréme:
150 gr zachte echte boter
4 eetlepels melk
2 theelepels vanille extract
500 gr poedersuiker
kleurstof (optioneel)
1. Verwarm je oven op 160C. Jep 160C. Gebruik een beetje van de boter om de bakvormen in te vetten en beleg ze met bakpapier.
2. In een grote kom mengen we de boter en de suiker met een handmixer. Doe 1 voor 1 de eieren erdoor tot alles goed is gecombineerd. Doe de polenta, amandelmeel, bakpoeder, yoghurt, vanille extract, en evt. de sinaasappelextract erbij. Mix alles even goed door maar niet te lang!
3. Verdeel het beslag over de 2 bakvormen. Bak ze af in ongeveer 25 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Let op! Ze worden snel te donker.
Laat de cakes ongeveer 10 minuten in de bakvorm afkoelen, haal ze er voorzichtig uit (gebruik evt. een dunne spatel) en zet ze dan op de cake rooster om af te koelen.
4. Maak de botercréme:
Mix de zachte boter, melk, vanille en de helft van de poedersuiker ( 1 bus) om alles te combineren. Doe de rest van de suiker erbij. (nog een bus) Mix totdat het licht en pluizig is. Voeg evt. wat kleurstof erbij.
Smeer de helft van de créme op de onderste cake, sandwich dan de andere cake er bovenop. Smeer de laatste helft van de créme bovenop de bovenste cake.
5. Versier naar hartelust!
"Bak Ze"
Vergeet niet Conny Bakes op mijn facebookpage te
"Liken!"
vrijdag 21 september 2018
Volkoren Scones met Kaas uit de Kitchencourtlane Bakery
Heerlijke Scones met Cheddar en Parmezaanse Kaas.
Voor 8 scones: 15 minuten voorbereiden en 15 minuten bakken, dus snel klaar!
Nodig:
125 gr zelfrijzend bakmeel
125 volkoren meel
1/4 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/2 theelepel zout
100 gr geraspte Cheddar
150-175 ml volle melk
1 geklopt ei
50 gr geraspte Parmezaanse Kaas
Doen:
1) Verwarm je oven voor op 220C. (Ken je oven!) Leg een vel bakpapier op je bakplaat.
2) Doe het meel en bloem en bakpoeder en zout bij elkaar in een kom. Roer even om. Doe de Cheddar erbij, en het meeste van de melk. Roer met je hand om en om. Doe meer melk erbij als dit nodig is.
3) Leg de bal deeg op een met bloem licht bestoven werkblad en begin langzaam een werkbaar deeg te vormen. Plet de bal met de handen in een cirkel van ongeveer 2,5 cm dikte. Snij 8 driehoekjes. Leg de scones op je bakplaat.
4) Doe met een silicone kwastje wat geklopt ei op de scones en strooi de Parmezaanse kaas erover. Bak 15 minuten totdat de scones gerezen zijn en een gouden gloed hebben. Leg ze op je cakerooster om af te koelen. Maar ze zijn warm het lekkerst met een laagje (echte) boter.
5) Eet ze binnen 24 uur op of gooi ze in de vriezer.
Lekker bij een kom soep.
Bak Ze!
Vind mijn facebook pagina Conny Bakes "Leuk"!
donderdag 20 september 2018
Pompoen- Walnoot Cake uit New Hampshire
Zo overheerlijk deze cake! En niet moeilijk om te maken. Dit recept is voor 2 cakes.
Nodig:
2 cakeblikken
45 gr Havermout
1/4 theelepel suiker
1/8 theelepel kaneel poeder
Voor de cake:
1 blik pompoen of 450 gr stukjes pompoen gekookt, uitgelekt en gepureerd.
4 grote eieren
150 ml koolzaadolie
150 ml water
200 gr suiker
250 ml Honing
1 en een 1/2 theelepel vanille extract
400 gr patent bloem
2 theelepels bak soda (bicarbonaat)
1 en een 1/2 theelepel zout
1 en een 1/2 theelepel kaneel poeder
1 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
1/2 theelepel gemalen gember
90 gr grof gehakte walnoten, geroosterd
Doen:
Verwarm je oven voor op 180C. In een kleine koekenpan rossteren we de gecombineerde havermout, suiker en kaneel. Verwarm op een middelmatig vuur voor ongeveer 4-6- minuten. Zet weg.
Voor de cake doen we in een grote kom: pompoen, eieren, olie, water, suiker, honing en vanille totdat het mooi is gecombineerd. In een andere kom mengen we de bloem, baksoda, zout en alle kruiden.
Voeg dit langzaam bij de natte ingrediënten en mix even goed door. Vouw de geroosterde walnoten er door.
Verdeel het beslag over 2 met boter ingevette cakeblikken. Besprenkel de bovenkant met geroosterde havermout mix.
Bak 60-70 minuten of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. 10 minuten in de blikken laten staan voordat je ze op een rooster laat afkoelen.
Dikke plakken snijden en met boter besmeren. Kan in de vriezer en in het broodrooster! MMMMMmmmm
Abonneren op:
Posts (Atom)
Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...
-
Vandaag leen ik mijn kookblog even uit aan mijn facebookpage simple ideas big impact. We gaan een patroontje uitleggen. ; Hondsroos! Nodi...
-
Een Nijntje taart maken: Eerst bakken we 4 traybakes: 1 Vanille beslag verdelen we over 2 traybakes Hetzelfde doe...