dinsdag 16 juni 2015

Aardbeien Muffins uit Midsomer Market

Het is weer Aardbeien tijd! En dit jaar is het een zeer grote oogst, dus maken we er lekkere dingen van in de keuken:

Aardbeien Muffins!

Voor ongeveer 20 muffins hebben we nodig:
De wat grotere ijsschep, papieren muffin bakjes en je muffin tray. Je hebt geen mixer nodig voor de muffins, alleen voor de topping.

Verhit je oven voor tot 190C.

Boodschappen:

420 gr patent bloem
400 gr fijne kristal suiker
1 eetlepel gemalen kaneel
1 theelepel baking soda
1 theelepel zout

200-250 gr verse aardbeitjes
250 ml zonnebloem olie
3 eieren, (L) al geklopt
ongeveer 100 gr gehakte Pecan nootjes (optioneel)

Voor de kaneel/honing boter topping:
115 gr zachte boter
200 gr poedersuiker (of basterdsuiker 150 gr)
1/4 theelepel kaneelpoeder
75 gr honing (ah basic)

* Doe in 1 kom de droge en in de andere kom de natte ingrediënten plus de aardbeitjes en de nootjes. Voeg bij elkaar maar roer voorzichtig en maar heel even om. Gebruik geen mixer. Het is een vreemde mix en rommelig, maar dat hoort zo bij deze muffin mix.
* Vul de papieren bakjes 3/4 vol en bak ze in 18-20 minuten af. Laat ze even afkoelen en zet ze dan op je cakerooster om verder af te koelen.
* Maak ondertussen de topping. Smeer de topping dun over de muffins als deze zijn afgekoeld. De topping kun je in de ijskast bewaren en de muffins kunnen worden ingevroren.

                                 "Bak Ze"

                           

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...