dinsdag 23 juni 2015

Chocolade-Kersen Muffins uit Midsomer Cherry



Het is kersentijd en dus ploppen we ze overal in. Zo ook in deze heerlijke chocolade muffins, zónder boter. Voor de beginner:

Ingrediënten voor 12 stuks:

250 gr zelfrijzend bakmeel
25 gr cacao poeder (blooker amsterdam)
2 theelepels bakpoeder (oetker)
125 gr fijne kristal suiker
50 gr licht bruine suiker
175 ml karnemelk
2 (L) eieren al geklutst
100 ml zonnebloem olie
1 á 2 theelepels vanille extract
75 gr chocolade reep in stukjes gehakt

voor elke muffin 1 á 2 ontpitte verse kersen

* Zet papieren cupcake/muffin bakjes in je muffin tray (hema)
* Verhit je oven tot 170C
* Zeef het bakmeel, de cacao en de bakpoeder in een grote kom en voeg daarna de suikers toe.
* Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe behalve de kersen. Mix even kort om.
* Vul de papieren bakjes 3/4 vol en druk er dan 1 á 2 kersen in het beslag.
* Bak de muffins in ongeveer 25 minuten af. Laat ze 2 minuten in de muffintray zitten voordat je ze op je cakerooster laat afkoelen.
* Tip: Ik laat het beslag altijd even een kwartiertje staan. Kan het bakpoeder en de gluten even zijn werk doen.

                                             "Bak Ze"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...