woensdag 24 juni 2015

Chocolade Cake uit Pennsylvania




Deze Cake is wel erg makkelijk om te maken.
Alle ingrediënten hebben we gewoon in het keukenkastje en in de ijskast staan:

Voor 12 punten:



280 gr patent bloem
1 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder (oetker)
2 theelepels baking soda (M&S)
75 gr cocao poeder (blooker amsterdam)
400 gr fijne of gewone kristal suiker
250 ml koolzaad olie (of zonnebloem)
250 ml gezette koffie
250 ml melk
2 eieren (L)
1 theelepel vanille extract

De botercréme:
250 ml melk
5 eetlepels patent bloem
200 gr zachte boter
200 gr fijne of gewone suiker
1 theelepel vanille extract

* Spray en bekleed 2 ronde springvormen.
* Verwarm je oven voor tot 160C. Zeef alle droge ingrediënten in een grote kom. Doe de olie,koffie en de melk erbij. Mix 1 minuut. Doe de eieren en de vanille erbij. Mix 2 minuten. (Het beslag is erg dun).
* Giet en verdeel het beslag in je 2 springvormen.
* Bak de cakes in 45-50 minuten af. Check met je caketester. Als hij er schoon uitkomt zijn ze klaar.
* Laat ze 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je ze er helemaal uithaalt en op je cakerooster zet.

* Ondertussen maken we de botercréme. De de melk en de bloem in een pannetje en roer het flink door als het dikkig wordt. Zet het in de ijskast.
* In een grote kom mengen we de boter, de suiker en de vanille tot een créme. Hier voegen we het melk mengsel bij en mixen goed door tot een smeuïg geheel. Smeer dit tussen de cakes en erover heen.
* Versier naar keuze.
   

                                            "Bak Ze"!!!!

                                       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...