maandag 22 juni 2015

Karnemelk Kaneel Cake uit King Minster

Heerlijk voor bij de koffie, met een dikke laag boter erop of een handje verse kersen erbij.

Ingrediënten:
280 gr patent bloem
200 gr       en 50 gr fijne kristal suiker
3 theelepels bakpoeder
1 en 1/2    en  2 theelepels kaneelpoeder
1-1/4 theelepel zout
2 eieren
250 ml karnemelk
80 ml koolzaadolie
2 theelepels vanille extract
40 gr gesmolten boter

* Verwarm je oven voor tot 180C. Spray en bekleed je cakevorm in.
* In een grote kom combineren we de bloem, 200 gr suiker, bakpoeder, 1 en 1/2 theelepel kaneelpoeder en het zout.
* In een andere kom mengen we de eieren, karnemelk, olie en vanille. Roer / mix dit snel even door de droge ingrediënten.
* In een kleine kom combineren we de gesmolten boter met de 50 gr suiker en de 2 theelepels kaneelpoeder. Roer goed om.
* Doe de helft van de cake mix in je cake vorm. Druppel nu de helft van de kaneel/boter mengsel bovenop je cake mengsel. Herhaal.
* Roer met een mes door het beslag heen.
* Bak je cake in 60 minuten af. Check met je cake tester of hij gaar is. Laat de cake 10 minuten in je cakevorm zitten voordat je hem op je cakerooster zet om verder af te koelen.
* Snijdt er dikke plakken van en smeer er een dikke laag boter op. Mmmmmm.


                           "Bak Ze"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...