maandag 22 juni 2015

Citroen-Amandel Cake uit Midsomer Abbey


Ingrediënten:
2 citroenen schoongemaakt
175 gr amandelmeel
200 gr zachte boter
200 gr witte basterdsuiker
1 theelepel maanzaad
3 eieren (L)
100 gr griesmeel
1 eetlepel bakpoeder (10 gr)
50 gr amandelschaafsel (droog geroosterd in je pan)
Mooie kersen als decoratie (Ontpit)

Springvorm rond of vierkant (22 cm)
*Spray en bekleed je bakvorm

* Verwarm je oven voor op 180C. Rasp de citroenen. Pers de vruchten uit, zet weg.
* Mix de boter en de suiker en meng de eieren er 1 voor 1 doorheen. Meng de amandel en het griesmeel en de bakpoeder doorheen. Roer er de citroenrasp doorheen. Giet het in je vorm en bak het in ongeveer 50 minuten gaar, totdat je caketester er schoon uitkomt.

* Verhit het citroensap met 5 eetlepels witte basterd suiker en laat het ongeveer 8 minuten inkoken. Haal de cake uit de bakvorm en zet het op zijn kop op je cakerooster. Strooi het geroosterde amandel-schaafsel eroverheen. Schenk dan de citroen siroop eroverheen. Lekker laten afkoelen en decoreren met verse (ontpitte) kersen.

                             "Bak Ze"!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...