donderdag 13 september 2018

Chocolade Kersen Muffins uit de Kitchencourtlane Bakery



Deze heerlijke Muffins zijn voor elke feestelijke gelegenheid!

Voor 12 stuks nodig:
Een Muffintray (hema)
Papieren Muffin of Cupcake bakjes

200 gr ongezouten zachte boter
150 gr suiker
4 medium eieren ( of 3 grote)
200 gr sterke witte bloem
1 en een 1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
mespunt zout
dopje melk
150 gr Donkere (70%) Chocolade in stukjes
Kersen ontpit uit een glazen pot van 350 gr, uitgelekt is dat 175 gr.
Evt. uit de vriezer of verse grote kersen voor elke muffin 1.

Doen:
1.Verwarm je oven op 200C. Doe de 12 papieren bakjes in je tray.
2. Créme de boter met de suiker tot een luchtig geheel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout boven het eier mengsel en vouw voorzichtig om. Vouw de melk erdoor. Let op: Het is Muffin mix dus niet overwerken. Het moet een rommelig mengsel zijn. Doe als laatste de chocolade stukjes en de kersen erdoor. Wederom voorzichtigheid is geboden.
3. Verdeel het beslag met een ijsschep met veer over de papieren bakjes. Druk er als laatste een grote kers in elk bakje.
4. Bak de Muffins in 25-30 minuten af tot ze stevig zijn. Als je er voorzichtig op drukt moet de Muffin terugspringen.



                                "Bak Ze"!!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...