vrijdag 7 september 2018

Engelse Tea Cakes voor Dummies




Het zijn een soort van uit de kluiten getrokken krentenbollen, maar dan met rozijnen en citrus peel. Dus je moet dit dan wel al hebben gemaakt. Oh en er zit ook kaneel in en ze zijn erg lekker. Ook de volgende dag uit het broodrooster én echte boter!

Voor 8 bollen heb je nodig:
500 gr sterke witte bloem 00
10 gr zout
60 gr suiker
1 theelepel kaneel poeder
10 gr instant gist ( levure)
50 gr ongezouten zachte boter
300 ml koel water
zonnebloem of koolzaadolie
100 gr rozijnen
100 gr fijngehakte citrus peel
1 ei, geklopt voor de glans



Deze broodvormen heb je niet nodig hoor.



1. Doe de bloem in de kom en doe het zout, suiker en kaneel aan de ene kant van de kom en het gist aan de andere kant. (Zout dood de gist) Doe de boter erin en 3/4 van het water. Zet je mixer aan en voeg telkens kleine beetjes water erbij. Ik heb nooit al het water nodig dus wees voorzichtig dat je deeg niet te nat wordt. Het deeg moet nu de wanden schoonmaken. Blijf mixen totdat je een zacht en ruw deeg hebt.



2. Giet nu een 1/4 theelepeltje olie erbij. Zet de mixer aan en laat 5-10 minuten kneden. Het ziet er nu nattig uit maar dat komt goed. Als je deeg nu zacht en zijdeachtig aanvoelt doe je het in een ietsje in-geoliede kom en zet je het deeg weg. Zo'n uurtje of 2-3 totdat het deeg verdubbeld is.


4. Beleg 2 bakplaten met bakpapier. Zet je rozijnen en citrus peel klaar.









5. Doe de rozijn citrus mix bovenop het gerezen deeg. En druk ze in het deeg. Na ongeveer 2-3 minuten haal je het deeg uit de kom en leg het op een licht met bloem ingestoven werkblad. Blijf kneden totdat het fruit goed is verdeeld in het deeg.

6. Verdeel het deeg in 8 stukken. Vorm er ballen van en gebruik dan je deegroller om er pitabroodjes vorm van te maken. 1 cm dik. Strijk er nu het ei-beslagje over heen voor de glans. Leg ze op je bakplaten.



7. Doe elke bakplaat in een schone plastic tas en laat de broodjes een dik uur rijzen, of totdat ze in grootte zijn verdubbeld. Ondertussen zetten we je oven op 200C. (Ik zet mijn oven altijd op 190C. omdat het een heet kreng is ;-)




8. Bak de Tea Cakes af in 10-15 minuten. (Ik doe 13 minuten)tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. Zet ze op je cakerooster om af te koelen. En dan lekker smullen met boter en jam!

                                "Succes"!!!!












Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...