vrijdag 21 september 2018

Volkoren Scones met Kaas uit de Kitchencourtlane Bakery


Heerlijke Scones met Cheddar en Parmezaanse Kaas.
Voor 8 scones: 15 minuten voorbereiden en 15 minuten bakken, dus snel klaar!

Nodig:
125 gr zelfrijzend bakmeel
125 volkoren meel
1/4 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/2 theelepel zout
100 gr geraspte Cheddar
150-175 ml volle melk
1 geklopt ei
50 gr geraspte Parmezaanse Kaas

Doen:
1) Verwarm je oven voor op 220C. (Ken je oven!) Leg een vel bakpapier op je bakplaat.

2) Doe het meel en bloem en bakpoeder en zout bij elkaar in een kom. Roer even om. Doe de Cheddar erbij, en het meeste van de melk. Roer met je hand om en om. Doe meer melk erbij als dit nodig is.

3) Leg de bal deeg op een met bloem licht bestoven werkblad en begin langzaam een werkbaar deeg te vormen. Plet de bal met de handen in een cirkel van ongeveer 2,5 cm dikte.  Snij 8 driehoekjes. Leg de scones op je bakplaat.

4) Doe met een silicone kwastje wat geklopt ei op de scones en strooi de Parmezaanse kaas erover. Bak 15 minuten totdat de scones gerezen zijn en een gouden gloed hebben. Leg ze op je cakerooster om af te koelen. Maar ze zijn warm het lekkerst met een laagje (echte) boter.
5) Eet ze binnen 24 uur op of gooi ze in de vriezer.
Lekker bij een kom soep.

                            Bak Ze!

Vind mijn facebook pagina Conny Bakes "Leuk"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...