woensdag 5 september 2018

Fairings uit Cornwall uit de Kitchencourtlane Bakery

Een heerlijk Gember koekje met de typische gekrakte bovenkant. Echte Cornish Fairings!

Nodig:
200 gr gewone patent bloem
1/2 theelepel zout
1 en een 1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
1 en een 1/2 theelepel baksoda (arm&hammer)
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneel poeder
100 gr ongezouten boter, blokjes
100 gr suiker
4 eetlepels golden syrup (Lyle's)
1 eetlepel melk

1, Verwarm je oven voor op 180C. (Die van mij gaat op 175C. Ken je oven) Beleg 2-3 bakplaten met bakpapier.

2. Mix de bloem, zout, bakpoeder, baksoda en de kruiden in een grote kom. Doe de boter erbij en wrijf met je vingers totdat je broodkruimels krijgt. Roer de suiker erdoor.

3. Meng de syrup met de melk totdat de melk is opgelost. Doe dit bij het bloemmengsel en breng het samen tot een deeg.

4. Maak nu balletjes van 18-19 gram elk (de grootte van een walnoot ongeveer) en leg ze op de bakplaten. Geef de koekjes de ruimte, want ze lopen uit.

5. Bak ze in ongeveer 10 minuten af. Blijf erbij want ze worden snel te bruin.
 
6.Laat ze even op de bakplaat liggen voor je ze op een cakerooster volledig laat afkoelen!

n.b. Ik koop de golden syrup of in de U.K. of bij een Engelse Expat zaak.

                            "Veel Bakplezier"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...