zaterdag 1 september 2018

Victoriaanse Karwijzaad Cake uit Bath



Als je geen Karwijzaad lust kun je ook Blauwmaanzaad (Poppy) gebruiken.

Nodig:
200 gr zachte ongezouten boter
200 gr witte basterd suiker
4 grote eieren
200 gr patent bloem
1/2 theelepel bakpoeder (oetker)
1 theelepel vers gemalen Nootmuskaat
rasp van 1 citroen
1 eetlepel Karwijzaad
2 eetlepels Brandy
klein scheutje melk indien nodig
cakevorm rond 20 cm

1. Verwarm je oven voor op 180C en maak je vorm bak klaar.
2. Met een elektrische handmixer mengen we de boter en de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe totdat het goed is gecombineerd.
3. Zeef de bloem en de bakpoeder in een kom en voeg de nootmuskaat, citroenrasp en de karwijzaadjes erbij. Vouw met een lepel of spatel de bloem en bakpoeder erbij.
4. Voeg 2 eetlepels Brandy erbij en check hoe het mengsel eruit ziet. Als het te droog is kun je er een klein scheutje melk bij doen.
5. Doe het mengsel in je bakvorm en bak in 40-45 minuten gaar tot hij goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt.

                             "Bak Ze".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...