vrijdag 31 augustus 2018

Kaas en Bieslook Scones uit de Kitchencourtlane Bakery


Voor ongeveer 10-15 Scones heb je nodig:

500 gr sterke witte bloem 00 (Verdeeld)
80 gr ongezouten boter, dobbelsteentjes
150 gr geraspte Cheddar
1 kleine rode ui, fijngesneden
2 theelepels bieslook fijn geknipt
2 medium eieren
1 theelepel zout
5 theelepels bakpoeder (oetker)
225-250 ml melk


Voor het glansje:
1 ei licht geklopt
25 gr fijn geschaafde Parmezaanse kaas


1. Verwarm je oven op 225C.
2. Doe 450 gr van de bloem in een grote kom, voeg de boter toe en wrijf met je vingers het geheel tot broodkruimels. Doe de kaas, ui, look, eitjes, zout en bakpoeder. Mix voorzichtig om met een houten lepel.

3. Doe de helft van de melk erbij en blijf roeren om het geheel te combineren. Doe de laatste helft van de melk er in scheutjes bij en meng nu met je handen tot je een zacht en plakkerig geheel hebt. Waarschijnlijk heb je niet eens alle melk nodig.

4. Strooi de helft van de overgebleven 50 gr bloem over je werkblad (aanrecht).
Tip de plakkerige deegbal erop. Strooi de rest van de bloem erover. Vouw het deeg door de helft, draai 90 graden en herhaal dit een paar keer totdat al het bloem is opgenomen en je een mooi zacht deeg hebt. Door dit proces komt er ook lekker veel lucht in je deeg, waardoor je lichte scones krijgt. Als het deeg te plakkerig is doe dan wat bloem op je handen.
Probeer om het deeg niet over te bewerken.

5. Strooi lichtjes nog wat bloem op je werkblad. Rol dan zachtjes het deeg uit tot een dikte van 2.5 cm. Niet te zwaar op je deegroller gaan hangen en vooral niet te dun uitrollen. Met een ronde uitsteker van 7cm ingedoopt in bloem, drukken we de scones uit. Niet draaien! Gewoon hup recht het deeg in en op je met bakpapier ingelegde bakplaat leggen. De restjes samen brengen weer uitrollen en verdere scones uit drukken.

6. Borstel de bovenkant met het licht geklopte ei en strooi er wat Parmezaanse kaas over. Bak ongeveer 15 minuten tot goudbruin. Ze zijn nu ook mooi gerezen. Zet ze op je cakerooster om af te koelen.
Op de foto kun je zien dat ik per ongeluk Cheddar erop heb gedaan. Desalniettemin erg lekker!

Ik kan ze ook voor u bakken. Per stuk zijn ze dan 2 euro, bij een afname van 12 scones.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...