vrijdag 17 augustus 2018

Chocolate Chip Petticoat Tails uit de Kitchencourtlane Bakery

Deze shortbread koeken hebben het randje wat op de crinoline petticoat lijkt.
Hier hebben we een 20cm in diameter gerande bakvorm voor nodig.

Ingrediënten:
100 gr ongezouten boter
55 gr witte basterd suiker plus extra voor bestrooien
125 gr gewone patent bloem
20 gr Griesmeel of Rijstebloem
een mespunt zout
55 gr chocolate chips (nu ook bij AH)

1. Verwarm je oven op 150C. (yep 150C) spray je bakvorm in (Baukje) of beboteren.

2. Doe de boter en de suiker in een grote kom en mix totdat het licht en pluizig is. Doe de bloem, griesmeel, zout en chocolate chips erbij. Breng alles samen tot een deegbal. Niet te lang bewerken!

3. Druk het deeg plat in de bakvorm en prik er met een vork gaatjes in. Zet het op een lage stand in de oven en bak het in 30-40 minuten af. De shortbread moet een beetje bleek zijn.

4. Als je de shortbread uit de oven haalt, strooi je er gelijk de suiker over. Terwijl hij nog warm is snij je het in 8 stukken. Laat de shortbread in de bakvorm afkoelen.





Deze Petites Gatelles komen uit Frankrijk meegenomen naar Schotland door Mary Queen of Scots. Maar ik vind de petticoat theorie leuker klinken.

                         "Bak Ze"!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...