dinsdag 28 augustus 2018

PIKELETS uit de Midlands, Wales en het Noorden van Engeland

Soort van Crumpets maar dan niet in een vormpje maar los uit de hand. Lekker vers met boter maar zeker ook de volgende dag getoast. Voor ongeveer 20 pikelets:



175 gr sterke witte bloem 00
175 gr patent bloem
2 x 7 gr zakjes gist
350 ml melk
1 theelepel suiker
1/2 theelepel baksoda
1 eetlepel zout
150-200 ml water
een beetje zonnebloem olie om in the bakken

1. Doe de bloem en de bloem in een grote kom en roer de gist erdoor. Verwarm de melk tot lauw en roer de suiker erdoor tot het is opgelost. Giet de melk bij de bloem en mix goed om. Dan ga je heel hard mixen met een houten lepel. 3-4 minuten lang. Dit is hard werken maar we moeten de bubbels maken die zo bij de pikelets horen.
2. Doe plastic folie over de kom en zet een uur weg. Het deeg gaat rijzen maar kakt dan ook weer in. Dit is normaal.
3. Mix de baksoda en het zout met 150 ml water. Sla dit in het beslag. Doe dan nog wat water bij het beslag. Het moet een lekkere dikke pap worden maar makkelijk om in de pan te kiepen.





4. Zet een zware koekenpan op een middelmatig vuur. Als de pan warm is kun je met wat keukenpapier en zonnebloemolie de pan invetten. Twee bestek eetlepels per Pikelet. Bak voor 2-3 minuten totdat de bubbeltjes zijn gebarsten. De onderkant moet nu licht bruin zijn. Draai om en bak 2 minuten verder.

5. Serveer meteen met veel boter of honing, of laat ze afkoelen en dan toasten.

                          "Bak Ze"!!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...