dinsdag 21 augustus 2018

Norfolk Knobs uit Engeland



Deze lijken ook op de Dorset knobs. Ook bekend als holle cakejes hebben deze knapperige bolletjes een vergelijkbare textuur van b.v. beschuitjes. Serveer afgekoeld en opengebroken met boter en hartigheden zoals kaas en paté maar ook jam is erg lekker.

Voor 24 bolletjes hebben we nodig:
150 gr sterke wit meel 00
75 gr patent bloem
1/2 theel. zout
1 theel. gist
40 gr Lard of boter
ongeveer 150ml water

1 Doe het meel en de bloem in een grote kom en doe het zout aan de ene kant en de gist aan de andere kant. Doe de lard of de boter erbij en 3/4 van het water. Begin langzaam te roeren daarna kneden of maak gebruik van je machine met grote deeghaak. Blijf mixen totdat er een plakkerig en zacht deeg ontstaat.

2. Doe het deeg op een licht bestoven werkblad en begin met 5 minuten kneden. Het is erg plakkerig deeg maar blijf doorgaan want dat komt helemaal goed. Niet opgeven dus. Doe een druppel olie in je kom en wrijf in. Leg de deegbal in de kom en doe er plastic folie over heen. Zet weg, een uur op zijn minst, totdat het deeg verdubbeld is.

3. Beleg 2 bakplaten met bakpapier. Haal het deeg uit de kom en leg op een licht bestoven werkblad. Kneed het deeg inwaards tot alle lucht eruit is.

4. Rol het deeg 1 cm dikke rechthoek ongeveer 30x 18 cm. Vouw de bovenkant naar het midden dan vouw de onderkant naar het midden. Draai het deeg om en rol weer tot 1cm dikte. Prik nu met een vork overal gaatjes in het deeg.

5. Verdeel het deeg in 24 kleine vierkantjes. Draai daar balletjes van en leg deze op je bakplaten. Doe elke plaat in een schone plastic tas en laat het zeker 1 uur rijzen. Verwarm je oven op 200C.

6. Bak ze in 12-15 minuten af tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op je rooster. Zet de oven naar 120C.

7. Als de knobs zijn afgekoeld mag je ze terug in de oven zetten. 1 uur en een kwartier. Laat ze helemaal afkoelen voor je ze gaat eten. Ze zijn heerlijk knapperig!


                            "Bak Ze"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...