zaterdag 11 augustus 2018

Cherry tomaatjes en Mozzarella Broodjes voor Dummies



Deze broodjes zijn het lekkerst als ze nog warm zijn. Je kunt ze invriezen en dan in de ijskast ontdooien, oven op 180C voorverwarmen en 20 minuten verwarmen.

Nodig:
500 gr OO bloem ( Pizzameel)
10 gr zout
10 gr gist
350-400 ml lauw water
Anderhalve eetlepel olijfolie
fijne griesmeel optioneel
20 gehalveerde cherry tomaatjes
2 ballen mozzarella ongeveer 125 gr elk
Gedroogde Oregano voor strooien



1. Wrijf een vierkante bak van 2-3 liter in met Olie.
2. Doe de bloem in de mengkom met een deeghaak. Voeg het zout aan de ene kant en de gist aan de andere kant. Voeg 3/4 van het water toe en begin langzaam te mixen. Als het deeg samen gaat pakken voeg dan langzaam de rest van het water toe. Blijf 5-8 minuten mengen op medium snelheid. Het deeg moet er nu nat, moet goed rekbaar zijn. Doe de olijfolie erbij en mix 2-3 minuten door.



3. Doe het deeg (wat er niet uitziet) in de bak. Bedek het en zet een goed uur weg. (Het moet wel verdubbeld zijn.
4. Beleg je bakplaten met bakpapier.
5. Bestrooi je werkblad extra dik met bloem en als je hebt wat griesmeel.

Tip het deeg heel voorzichtig uit de bak. We willen zoveel mogelijk lucht in het deeg houden. Bestrooi bloem en griesmeel ook op de bovenkant van het deeg.



Snij het deeg in vier gelijke stukken.

6. Rek het deeg wat uit en leg 2 broodjes op elke bakplaat. Druk 10 tomatenhelften in een broodje. Scheur de mozzarella tussen de tomaatjes in.

Besprenkel dan elk broodje met olijfolie en strooi er dan wat Oregano overheen. Laat de broodjes 15 minuten rusten. Verwarm nu je oven voor op 210C.

7. Bak de broodjes in 15-20 minuten af. Serveer warm als dit mogelijk is.


                               "Bak Ze"!

 
 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...