donderdag 30 augustus 2018

Brood met zongedroogde tomaatjes en olijven uit de Kitchencourtlane Bakery





Nodig:
500 gr sterke witte bloem 00
15 mg zout
55 ml olijfolie
14 gr gist 2 x 7 gr of 20 gr verse gist
275 ml water
170 gr zwarte Griekse olijven ontpit en gesneden
55 zongedroogde tomaatjes gesneden

Doen:
1. Mix alle benodigdheden behalve de olijven en tomaatjes in een kom. Zorg dat het zout niet in de buurt van het gist komt.
2. Kneed goed door met je handen en je knokkels, net zo lang totdat het deeg, elastisch, zacht en schijnend is. Doe plastic folie over de kom en zet een uur weg.
3. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en doe de helft van de olijven en de helft van de tomaatjes in elk stuk deeg.
4. Vorm de twee stukken in een rond brood en druk goed naar beneden. Strooi er wat bloem over en snij er een kruis in. Niet te diep.
5. Plaats ze op je bakplaat met bakpapier en doe er een schone plastic zak erover. Laat de broden op een warme plaats rijzen.
6. Verwarm je oven op 220C en bak de broden in 25-30 minuten af of tot ze goudbruin zijn. De broden zijn klaar en gaar als je op de onderkant klopt en het klinkt hol. Zet ze op je cakerooster om af te koelen.
7. Serveer met wat olijfolie.

                             "Bak Ze".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...