maandag 27 augustus 2018

Hereford Appel Dumplings uit de Haagse Kitchencourtlane Bakery




                            Heerlijk!


Deeg:
300 gr patent bloem
mespuntje zout
150 gr ongezouten boter, blokjes
ongeveer 4 eetlepels ijs koud water.
1 ei, licht geklopt voor de glans

Vulling:
10 gr zachte ongezouten boter
35 gr gedroogde abrikozen in kleine stukjes
35 gr gedroogde cranberries
2 bolletjes stemgember in siroop, fijn gesneden plus 1 eetlepel uit het potje
4 kleine kookappels (Elstar bv.)
4 theelepels suiker en poedersuiker om te strooien

1. Om de pastry te maken doen we de bloem en het zout in een kom. Doe de boter erbij en wrijf met je vingertoppen tot je broodkruimels krijgt. Doe het water er langzaam bij totdat je een mooie deegbal in je handen hebt. Verpak het deeg in plastic folie en zet 30 minuten in de koelkast.

2. Verwarm je oven voor op 200C. Leg bakpapier op je bakplaat. Voor de vulling mix je de boter, gedroogd fruit, gember en gember siroop samen in een kommetje. Zet weg.

3. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Maak de onderkant van de appel plat. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken die je elk in een cirkel rolt.  Kijk goed of de appel past voordat je de appel vult en inpakt.  Strooi wat suiker op het deeg, zet de appel erop en vul hem. Gebruik ietsje water om de naden dicht te maken. Pak hem in en leg de appel met de naad naar beneden op je bakplaat. Van de afgesneden restjes deeg maak je een stokje en een blaadje. Ik gebruik een pizzasnijder en een mesje.

4. Wrijf wat ei over de appels voor de glans. Strooi er iets suiker over. Bak 10 minuten in 200C. Zet daarna de oven op 180C. Bak voor een verdere 30 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn geworden.

5. Serveer het liefst warm met custard of slagroom!

                           "Bak Ze"!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...