donderdag 16 augustus 2018

Vlaamse Flamiche van Conny


We gaan eerst de shortcrust pastry (kruimeldeeg) maken.
Nodig:
250 gr patent bloem
mespunt zout
125 gr koude ongezouten boter, blokjes
2 medium eiergelen
ongeveer 50ml water

Doe de bloem en het zout in je magimix, Doe de boterblokjes erbij en mix tot je brood kruimels hebt.
Doe de eigelen erbij en mix door. Doe langzaam het water erbij. Mix door totdat je een bal deeg in de kom hebt. Doe het deeg op je met bloem bestoven werkblad en rol met een deegroller het deeg rond uit. Totdat je de gewenste diameter hebt voor je 23 cm bakvorm.

Beleg met behulp van je deegroller je bakvorm. Prik met een vork gaatjes in je deeg en zet het 30 minuten in de koelkast. Pak een ei en kluts dit.

Voor de vulling hebben we nodig:
25 gr ongezouten boter
400 gr Prei, gewassen en in ringen gesneden
4 medium of 3 grote eiergelen
300 ml slagroom
Mespunt nootmuskaat
Zeezout en Verse gemalen Peper
150 gr Camembert of andere kaas met een sterke smaak

1) Verwarm je oven voor op 200C. Bak de shortcrust blind met bakpapier en bakbonen. 10-12 minuten.
Haal alles eruit en wrijf de shortcrust in met het eigeel en zet de crust nog even (5-8 min.) in de oven, om de basis uit te drogen en dicht te maken.
Zet weg. Zet je oven op 180C.





2) Voor de vulling smelten we de boter in de braadpan en doen we de prei erbij. Mespuntje zout erbij. Sauté de prei op een medium warme vlam 8-10 minuten tot de prei zacht is.


3) Doe de eigelen, slagroom, nootmuskaat en iets peper en zout in een kom en mix goed om. Snij de Camembert in lang dunne sneden.


Zet de afgekoelde shortcrust op een bakplaat en lepel de prei erin. Giet de ei/slagroom mix erover en roer met een vork een beetje door. Leg de camembert sneden erover.


4) Bak de Flamiche in 30-40 minuten af (ken je oven) totdat het goudbruin is en het vast is in het midden. Serveer warm met een lichte salade en een koud glas witte wijn. (Chablis b.v.)




                             Oh wat lekker!!!!

                              "Bak Ze"









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...