zaterdag 18 augustus 2018

Rocky Road Cupcakes uit de Kitchencourtlane Bakery


Voorbereiden: 12 minuten Bereiden 20 minuten plus afkoelen.

Nodig:
3 eieren
115 gr zachte ongezouten boter
225 gr witte basterd suiker
125 ml melk
180 gr zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel cacao poeder (Blooker)
50 gr chocolate chips (AH)

Ganache
75 gr chocolade (druppels of gehakte reep)
115 gr zachte boter
75 ml slagroom
170 gr poeder suiker
1 tl vanille extract
50 gr fijn gehakte amandelen
Mini marshmellows ( AH)

1) Verwarm je oven voor op 160C. Zet 12 papieren bakjes in je muffin tray. Roer de eieren los, voeg de suiker en de zachte boter erbij. Klop dit tot een luchtig mengsel.

2) Roer de melk, zelfrijzend bakmeel, de vanille en de cacaopoeder erbij. Klop het beslag totdat het licht en romig is. 2 minuten ongeveer.

3) Verdeel het beslag over de papieren bakjes. Ik gebruik een ijsschep met veer. Bak de cupcakes 18-20 minuten tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat ze in de vorm 5 minuten afkoelen voordat je e op een rooster zet en volledig laat afkoelen.

4) Verwarm de chocolade met de helft van de boter in een middelgrote pan op matig vuur. Draai als het begint te smelten het vuur laag en roer continue door totdat je een glad mengsel hebt. Neem van het vuur en roer de room erdoor. Laat de ganache 10 minuten rusten. Het mengsel wordt dan steviger van textuur.

5) Roer de resterende boter samen met de poedersuiker en vanille tot een licht en luchtig mengsel.  Roer de afgekoelde Ganache erdoor. Breng dit mengsel op de cupcakes aan en verdeel dan de marshmellows , amandelen en evt. andere decoratie aan.




                            "Bak Ze"!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...