zaterdag 25 augustus 2018

Tantallon Cakes uit Schotland uit de Haagse Kitchencourtlane Bakery


Deze shortbread koekjes (niks geen cakes) komen uit East Lothian. Lang verhaal. Kort recept en erg makkelijk om te maken. Oh ja, én lekker!

Nodig:

100 gr ongezouten zachte boter
100 gr poedersuiker plus extra voor strooien
1 groot eigeel (het wit mag weg)
rasp van 1/2 citroen
100 gr patent bloem
100 gr maismeel
1/4 theelepel baksoda (arm & hammer)

1. Met de mixer mengen we de boter met de suiker totdat het licht en luchtig is. Mix daarna het eigeel erdoor en de citroen rasp.
2. Zeef de bloem, meel, en baksoda in de botermix en breng het mengsel samen door te kneden. Heel even maar, totdat het zacht en rond is.
3. Beleg 2 bakplaten met bakpapier. Rol het deeg uit op een licht bestoven werkblad tot een 5mm dikte. Met gebruik van een 6,5 cm koekjes drukker maken we de koekjes en leggen deze op de bakplaten. 18 ongeveer. Blijf de restjes kneden totdat je bijna al het deeg hebt gebruikt.
4. Prik met een vork wat gaatjes in de koekjes. Zet 30 minuten in de koelkast om te voorkomen dat ze verspreiden in de oven.  Verwarm je oven op 180C.
5. Bak de koekjes zo'n 10 minuten, of totdat ze nét beginnen te kleuren. Laat ze 5 minuten op de plaat liggen voordat je ze op je rooster laat afkoelen. Lekker voor bij de thee!
6. "LIKE" Conny Bakes op facebook!



                                   "Bak Ze"!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...