woensdag 22 augustus 2018

Chocolade Pistachio Biscotti uit de Haagse Kitchencourtlane Bakery


Chocolade, Pistachio en Cranberries maken het helemaal! Absoluut heerlijk! Hup de keuken in en maken!

Nodig voor ongeveer 35 koekjes:
75 gr zachte boter
200 gr suiker plus 1 eetlepel
3 grote eieren
2 theelepels vanille extract
385 gr patent bloem
35 gr cacao poeder (Blooker)
2 en een 1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/2 theelepel kaneel poeder
150 gr chocolate chips (AH)
60 gr gepelde Pistachio's
65 gr gedroogde Cranberries

1. Verwarm je oven voor op 180C. In een grote kom mixen we de boter en de suiker tot het licht en luchtig is. Doe de eieren er 1 voor 1 bij, goed mixen na elke toevoeging. Mix de vanille erbij. In een andere kom mengen we de bloem, cacao, bakpoeder en kaneel. Voeg dit bij het eiermengsel en mix goed door. OH! Wat is dat deeg plakkerig ! Voeg er de chocolate chips, pistachio's en cranberries erbij

2. Verdeel het deeg in 4 porties. Op bakplaten (niet ingevet) vormen we, met behulp van bakpapier evt.) de porties in rechthoeken van 23x7 cm. Strooi er de eetlepel suiker over. Bak 20-25 minuten. Haal voorzichtig de rechthoeken van de bakplaat af en leg ze op je rooster. Laat 5 minuten afkoelen.

3. Leg ze op een snijplank en snij elke portie in ongeveer 10 sneetjes. Leg ze met de gesneden kant naar beneden op niet ingevette bakplaten. Bak 5-7 minuten op elke kant of totdat ze ietsje donkerder zijn. Leg ze dan op je rooster om compleet af te koelen. Bewaar ze in een afgesloten container.




                                                        "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...