maandag 20 augustus 2018

Volkoren Zaden Brood uit de Cotswolds UK


Nodig:
500 gr sterk Volkoren bloem
7 gr zout
2x7 gr Gist
3 eetlepels olijfolie
350 ml water
50 gr sesam zaadjes
50 gr Pompoen zaadjes
50 gr Zonnebloem pitten

1. Doe de bloem in een kom en doe het zout aan de ene en het gist aan de andere kant van de kom.
Doe de olie en 3/4 water erbij en begin langzaam te mixen. Met de hand of met je machine met een deeghaak. Doe het water er langzaam bij. Misschien heb je niet al het water nodig.

2. Doe 2 druppels olie in je mengkom en zet je machine iets hoger. Lekker zo'n 10 minuten doordraaien. Doe het deeg in een licht geoliede kom, dek het af met plastic folie en zet 1-2 uur weg.
Totdat het deeg is verdubbeld.



3. Leg een bakplaat klaar en leg daar een vel bakpapier op. Combineer de zaden en doe de helft daarvan bij het deeg. Kneed de lucht uit het deeg en kneed samen met de zaden. Leg het deeg op een licht bestoven werkblad, draai het deeg naar binnen toe. Totdat het mooi zacht is.

4. Om het brood te vormen maak je er een plat vierkant van. Vouw dan de linkerkant en dan de rechterkant naar het midden. Rol het op en zorg dat de naad onder ligt. Lichtjes rollend in een lang ovaal brengend. De uiteinden een beetje meer inkneden.


Ondertussen gezellig naar de Grocery Girls podcast op you tube kijken.

5. Spray het gevormde deeg ietsje nat. Strooi de rest van de zaden over het deeg. Rol het deeg erin zodat het gehele deeg met zaden zit. Leg het brood op de bakplaat, doe het in een schone plastic zak en zet het zo'n 45 minuten weg. Verwarm je oven voor op 190C.

6. Voordat je gaat bakken knip je met een schaar inkepingen op de bovenkant van het brood. Bak het brood af in 40 minuten. Als je op de onderkant klopt moet het hol klinken. Dan is het gaar.






                                   "Bak Ze"!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...