woensdag 22 augustus 2018

Kentish Huffkins uit de Haagse Kitchencourtlane Bakery



Deze grote platte broodjes zijn van redelijk makkelijk deeg te maken. Het is het gaatje in het midden dat ze Huffkins maakt. Lekker met Kersen Jam (uit Kent) of met ham of kaas.

Nodig:
500 gr sterk meel (00) Pizza bloem)
1 theelepel zout
2 theelepels suiker
7 gr zakje gist
50 gr ongezouten boter, zacht en in blokjes
150 ml water
150 ml melk

1. Doe de bloem in je kom. Voeg het zout en suiker aan de ene kant toe en de gist aan de andere kant van de kom toe. Doe de boter, melk en 3/4 van het water toe. Met de hand of met de machine met deeghaak ga je nu langzaam mengen en voegen we voorzichtig kleine beetjes water toe. Kneed door totdat het deeg plakkerig en zacht is. Misschien heb je niet eens al het water nodig.

2. Doe wat olie op je aanrecht en leg het deeg erop. kneed het deeg 5 minuten. Dit kan ook door je machine gedaan worden. Doe dan een druppel olie in de kom. Kneed totdat het mooi zacht is en het niet meer plakkerig is. Wrijf een schone kom in met wat olijfolie. Doe het deeg erin en bedek het met plastic folie. Zet weg om te laten rijzen, zeker een uur en het is verdubbeld in volume.

3. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Haal het deeg uit de kom en leg het op een licht bestoven werkplek (aanrecht). Kneed nu de lucht eruit, door het deeg naar binnen te vouwen. Verdeel het deeg in 8 stukken.

4. Rol elk stuk in een mooie bal. Leg op de bakplaat en druk het broodje plat. Hou wel wat ruimte aan. Doe de bakplaten in een schone plastic tas en laat ze ongeveer 40 minuten rijzen.

5. Verwarm je oven voor op 220C. Leg een schone theedoek klaar.

6. Vlak voor je de broodjes gaat bakken, strooien we wat bloem over de broodjes en maak met een bebloemde duim een diep gat in het midden.
Bak de broodjes in 15 minuten goudbruin. Na het bakken doen we de nog hete broodjes in een theedoek om hun karakteristieke zachte korstje.

   

                           "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...