donderdag 5 januari 2017

Ananas Plaattaart met Mascarpone en nootjes uit Sarasota


Deze cake is perfect voor een grote groep. Je kunt hem ook makkelijk een dag van te voren klaar maken, uitdrogen doet deze cake amper. Ik maak hem vaak voor Ladies afternoons of clubmiddagen en nadien blijft er niet veel van over. Voor 24 blokjes hebben we nodig:

Voor de cake:
280 gr patent bloem
350 gr witte basterd suiker
2 eieren (l)
120 gr gehakte gemengde ongezouten nootjes
2 theelepels baking soda
1/2 theelepel zout
1 theelepel vanille extract
Blik ananas schijven van de basic, incluis het sap,fijngemaakt in de smoothie maker. Ik giet het dan in een maatbeker en kom uit op ongeveer 600ml.

Voor de topping:
250 gr Mascarpone (of Philadelphia)
115 gr zachte boter
600 gr poedersuiker ( in 1 bus zit 250gr)
1 theelepel vanille extract
60 gr gehakte gemengde ongezouten nootjes

Doen:
Verwarm je oven voor op 180C. Zet een bakvorm van 30x23 cm (traybake) klaar. Spray met Baukje bakspray.
In een grote kom mengen we de cake ingrediënten. Mix dat alles goed is gecombineerd. Giet in je bakvorm en bak in 30-35 minuten af of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat 5 minuten afkoelen voordat je hem op je cake rooster volledig laat afkoelen.

Voor de topping:
Combineer alle topping ingrediënten, behalve de nootjes, totdat alles goed is gecombineerd. Smeer dit rustiek over de plaattaart en strooi de nootjes erover. Laat het geheel ietwat opstijven in de koelkast.  Probeer er 24 blokjes van te snijden.

                 "Bak Ze"!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...