woensdag 4 juni 2014
Banaan-Havermout Bundt Cake uit Kentucky
Banaan- Havermout Bundt Cake uit Kentucky
10 personen
Prep: 10 minuten
Bakken: 55 minuten
Boodschappen:
1. 30 gr Havermout (ouderwetse)
2. 40 gr Amandelmeel (De Tuinen)
3. 190 gr. patent bloem
4. 1/4 theelepel zout
5. 1 theelepel bakpoeder
6. 1/2 theelepel baksoda
7. 125 ml melk
8. 3 eetlepels zonnebloem olie
9. 2 á 3 fijngeprakte bananen (mogen best al wat bruin zijn)
10. 125 gr sour cream
11. 55 gr ongezouten boter op kamer temperatuur
12. 110 gr licht bruine basterd suiker
13. 100 gr fijne kristal suiker
14. 2 grote eieren (L)
15. 1 theelepel vanille extract.
* Zet 3 grote kommen klaar. Beboter of spray je Bundt tin in met Baukje bakspray en bebloem je bakvorm. Schudt hem goed uit. Verwarm je oven voor tot 180C. Roer de eerste 6 ingrediënten bijelkaar in een kom.
* In een andere kom doen we ingrediénten 7 tot en met 10, even door roeren.
* In een grote kom mengen we, met de handmixer, ingrediënten 11. tot en met 15. Wel de eieren er 1 voor 1 door mixen. Doe hier 1/3 van het havermout mengsel bij. Even mixen. Doe er nu 1/2 van de natte ingrediënten bij. Even mixen. Herhaal dit en eindig met de havermout mix, totdat alles goed is gecombineerd.
* Met een spatel vullen we nu de Bundt tin. Die zetten we in je voorverwarmde oven en bakken hem in 50-55 minuten af. Met je cake tester kun je kijken of de cake gaar is. (prik dan wel een beetje naast de fluit) Laat de cake, in de Bundt of cakevorm zo'n 20 minuten afkoelen op je cake rooster. Daarna draaien we hem met een mooi bord om. Sprenkel er eventueel wat poedersuiker over.
"Veel Bakplezier"!!!
maandag 2 juni 2014
Wortel en Maple Siroop Cupcakes uit Ontario
Wortel en Maple Siroop Cupcakes uit Ontario
Aantal: 18
Prep: 15 minuten
Bakken: 20 minuten
Boodschappen:
1. 190 gr patent bloem
2. 200 gr fijne kristal suiker
3. 1 theelepel bakpoeder
4. 1 theelepel baksoda
5. 1 theelepel gemalen kaneel
6. 1/2 theelepel zout
7. 4 eieren
8. 230 ml koolzaadolie (Hollands Goud) of zonnebloemolie
9.160 gr Maple Siroop ( b.v. Buckwud, (De Tuinen)
10. 150 gr Peen Julienne ( 1 zakje) (of 3 medium wortels zelf raspen)
Voor de Topping:
225 gr mascarpone (niet rechtstreeks uit de ijskast)
30 gr zachte boter
1 theelepel vanille extract
Stukjes Walnoot 60 gr ongeveer
* Verwarm je oven voor tot 180C
* Doe de eerste 6 ingrediënten in een mengkom en roer even om. In een andere kom doen we de laatste 4 ingrediënten en mixen dit even. Nu voegen we de natte bij de droge ingrediënten, net totdat het even goed is gemengd. Roer met een lepel de Julienne er doorheen. Het is een vrij nat beslag.
* Vul de papieren bakjes 2/3 vol en bak ze in je voorverwarmde oven af. Zo'n 20-25 minuten totdat je cake tester er schoon uitkomt. Laat ze 5 minuten afkoelen voordat je ze verder op je cake rooster laat afkoelen.
* Voor de topping combineren we de ingrediënten en mengen totdat het een smeuïg geheel is. Doe de topping er alleen op als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld. Besprenkel de cakejes met stukjes walnoot of versier naar eigen smaak.
"Veel Bakplezier"!!!
zondag 1 juni 2014
Marmer Cupcakes
Marmer Cupcakes
Aantal: 12
Voorbereiding 20 minuten
Baktijd 30 minuten
Boodschappen:
225 gr zachte ongezouten boter
225 gr witte basterd suiker
4 eieren (M)
225 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel vanille extract
100 ml melk plus 1 eetlepel extra
20 gr of 3 eetlepels cocoa poeder (Blooker, Amsterdam)
Voor de botercréme
150 gr ongezouten boter
250 gr poeder suiker ( 1 bus)
1 theelepel vanille extract
Chocolaatjes of andere decoratie
* Verwarm je oven tot 180C. Doe de papieren cupcake bakjes in je muffin tray.
* Meng de boter en de suiker totdat er een smeuïg geheel is ontstaan. Voeg de eieren er 1 voor 1 aan toe en meng goed.
* Doe er het meel, de vanille en 100 ml melk bij totdat het één geheel is.
* Verdeel het mengsel door de helft in een andere kom te doen. Doe in die andere kom nu de cocoapoeder en de eetlepel melk en mix goed.
* Lepel nu 1 ijschepje gewone en 1 ijschepje chocolade mix in een papieren bakje, totdat je kommen beide leeg zijn. Pas op dat je niet je choco in je gewone mix gebruikt.
* Ga nu met een stokje of je caketester voorzichtig een rondje of wat draaien in het cakeje voor het marmer effect.
* Bak ze nu af in je voorverwarmde oven. Zo'n 25-30 minuten, maar hou ze in de gaten!
* Laat ze 5 minuten afkoelen voor je ze op je cake rooster verder laat afkoelen.
* Voor de botercréme mengen we de boter en de poedersuiker en de vanille extract samen tot een smeuïg geheel. We doen het dan in een spuitzak om mooie rondjes te draaien of lepelen de créme erop en versieren de cupcakes met wat chocolaatjes.
"Veel Bakplezier"!!!
vrijdag 30 mei 2014
Frambozen, Walnoot en Mascarpone Cupcakes uit Kansas
Frambozen, Walnoot en Mascarpone Cupcakes uit Kansas
Boodschappen voor 8 stuks:
85 gr Mascarpone ( of Philadelphia)
28 gr zachte boter
100 gr witte basterd suiker
1 ei
1 eiwit
3 eetlepels karnemelk
1/2 theelepel vanillle extract
70 gr patent bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/8 theelepel bak soda
1/8 theelepel zout
Klein bakje frambozen (3 frambozen in elke cupcake en 8 als decoratie)
2 eetlepels gebroken walnoten
Voor de topping:
30 gr poedersuiker
1 theelepel mager melk
* Verwarm je oven voor tot 180C. Leg 8 papieren bakjes in je Muffin tray.
* Meng in een schaal de mascarpone, de boter en de suiker tot een smeuïg geheel.
* Doe het ei en het eiwit erbij en meng goed. Doe er ook de karnemelk en de vanille erbij.
* Combineer de bloem, bakpoeder en baksoda en het zout. Doe dit bij het eiermengsel.
* Vul de papieren bakjes 2/3 vol en doe in elk bakje 3 framboosjes.
* Bak ze af in je voorverwarmde oven, zo'n 25-28 minuten. Laat ze niet te donker worden.
* Kijk of ze gaar zijn met een saté prikker of cake tester. Laat ze 5 minuten in de tray afkoelen, voor je ze op je rooster verder laat afkoelen.
* Meng de poedersuiker met de melk, en druppel met een lepeltje over de cupcakes.
* Zet er als je wilt evt. een framboosje bovenop.
"Veel Bakplezier"!!!
donderdag 29 mei 2014
Bosbessen Muffins van Conny
Bosbessen Muffins van Conny
Een iets andere versie.
Boodschappen:
150 gr bosbessen
100 gr bruine suiker
100 gr gesmolten boter
200 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr volkoren bloem
1 theelepel bakpoeder
2 eieren en 1 dooier (of zelfs 3 eieren)
1 theelepel vanille extract
140 ml karnemelk
* Papieren bakjes in je muffin tray leggen.
* Oven voorverwarmen op 160C.
* De boter en de suiker mengen totdat het smeuïg is.
* 1 voor 1 de eieren en de dooier erbij doen.
* De karnemelk en de vanille er door mengen.
* Roer nu voorzichtig de bloem, het meel en de bakpoeder door het mengsel.
* Vouw voorzichtig de bosbessen er door heen.
* Verdeel het mengsel met een ijscheplepel met veer in de papieren bakjes.
* Bak de muffins af in je voorverwarmde oven in 30-35 minuten totdat ze mooi gaar zijn.
"Veel Bakplezier!"
woensdag 28 mei 2014
Bosbessen-Appel Pond Cake uit New Jersey
Bosbessen-Appel Pond Cake
uit New Jersey
Voor 10 -12 personen
Boodschappen:
125 gr zachte boter
250 gr witte basterd suiker
3 eieren
60 ml melk
240 gr cake meel (koopmans)
2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel zout
1 grote Jonagold (geschild en in stukjes)
150 gr blauwe bessen (bosbessen)
(als je bevroren bosbessen gebruikt, laat ze dan niet eerst ontdooien, dit verkleurd het deeg)
Poedersuiker (optioneel)
* Verwarm je oven voor op 180C. Spray (en/of) bebloem je cake vorm.
* Créme de boter en de suiker in een grote kom totdat het een smeuïg geheel is.
* Voeg de eieren er 1 voor 1 aan toe. Mix er de melk doorheen.
* Combineer het meel, bakpoeder en de zout en voeg dit aan het eier mengsel toe.
* Roer er de appel en de bosbessen doorheen.
* Giet het mengsel in je voorbereidde cakevorm. Bak het geheel in 35-40 minuten af totdat het goudbruin en gerezen is en je cake tester (saté prikker) er schoon uitkomt. Probeer dichtbij het midden te prikken.
* Laat het geheel 15 minuten in de cakevorm afkoelen voordat je het op je cakerooster volledig laat afkoelen.
* Bepoeder, als je wilt de cake met wat poedersuiker.
* Serveer het eventueel met slagroom of ijs.
* Probeer het eens met Perzik in plaats van Appel, te bakken. 2-3 stuks in kleine stukjes.
"Veel Bakplezier" !
uit New Jersey
Voor 10 -12 personen
Boodschappen:
125 gr zachte boter
250 gr witte basterd suiker
3 eieren
60 ml melk
240 gr cake meel (koopmans)
2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel zout
1 grote Jonagold (geschild en in stukjes)
150 gr blauwe bessen (bosbessen)
(als je bevroren bosbessen gebruikt, laat ze dan niet eerst ontdooien, dit verkleurd het deeg)
Poedersuiker (optioneel)
* Verwarm je oven voor op 180C. Spray (en/of) bebloem je cake vorm.
* Créme de boter en de suiker in een grote kom totdat het een smeuïg geheel is.
* Voeg de eieren er 1 voor 1 aan toe. Mix er de melk doorheen.
* Combineer het meel, bakpoeder en de zout en voeg dit aan het eier mengsel toe.
* Roer er de appel en de bosbessen doorheen.
* Giet het mengsel in je voorbereidde cakevorm. Bak het geheel in 35-40 minuten af totdat het goudbruin en gerezen is en je cake tester (saté prikker) er schoon uitkomt. Probeer dichtbij het midden te prikken.
* Laat het geheel 15 minuten in de cakevorm afkoelen voordat je het op je cakerooster volledig laat afkoelen.
* Bepoeder, als je wilt de cake met wat poedersuiker.
* Serveer het eventueel met slagroom of ijs.
* Probeer het eens met Perzik in plaats van Appel, te bakken. 2-3 stuks in kleine stukjes.
"Veel Bakplezier" !
dinsdag 27 mei 2014
Klassieke Cupcakes
Klassieke Cupcakes
Dit recept is voor 12 cupcakes
Voorbereiding: 20 minuten
Baktijd: 20 minuten
Afkoelen: 1 uur
Decoreren: 20 minuten
Benodigdheden:
Voor de cupcakes:
115 gr zachte gezouten boter
115 gr fijne kristal suiker
1 theelepel vanille extract
2 eieren (m)
140 gr zelfrijzend bakmeel
Voor de botercréme:
150 gr zachte ongezouten boter
250 gr ( 1 bus) poedersuiker
een paar druppels etenswaren kleur
roze/blauw/groen etc.
Zilveren balletjes of andere decoratie
* Verwarm je oven voor tot 180C. en doe papieren cupcake bakjes in je muffin tray.
* Met een elektrische handmixer meng je de boter en de suiker samen tot een smeuïg geheel.
* Voeg de vanille extract, de eieren en 1 eetlepel van het zelfrijzend bakmeel toe.
* Als dit alles is vermengd doe je de rest van het meel erbij en meng je het nogmaals goed.
* Gebruik een ijschep met veer en een spatel om af te strijken om het deeg over de 12 bakjes te verdelen.
* Plaats in je voorverwarmde oven en bak ze in 20 minuten af. Ze zjn nu mooi goudbruin.
* Laat ze voor 10 minuten ongeveer in de muffin tray zelf afkoelen.
* Plaats ze dan op je cake rek en zet weg totdat ze helemaal goed zijn afgekoeld.
* Nu maken we de botercréme door de zachte boter even aan te mixen en daarna de poedersuiker eraan toe te voegen. Eerst de helft van de poedersuiker, daarna de rest.
* Als het goed romig is kun je de créme verdelen in andere kommen en verschilende kleuren toevoegen.
* Zorg ervoor dat je cupcakes goed zijn afgekoeld anders smelt de botercréme van de warmte en wordt het een kliederboel.
* Lepel de créme in je voorbereidde spuitzak, eventueel met behulp van een lang dun glas of een vaas waar je de zak in omhoog houdt. Draai cirkels met de spuitzak en druk er tegelijk in totdat je rondjes hebt gedraaid. Oefen eerst even in de kom waar je de botercréme in hebt gemaakt. Versier met de zilveren balletjes of andere decoratie.
"Veel Bakplezier"!
maandag 26 mei 2014
Muffins met blauwe bessen uit Engeland
Muffins met Blauwe Bessen uit Engeland
(Om de foto goed te kunnen zien, kunt U uw hoofd even naar rechts draaien)
Aantal: 12
Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 30-35 minuten
Makkelijk om te maken
Dit is een zeer makkelijk recept en ik vind de Muffins smakelijker dan de Texaanse Muffins.
Echter, ik ben er nog niet helemaal over uit. Ze smaken nog steeds niet naar die heerlijke Muffins van Costa. Ik blijf oefenen!
Boodschappen:
150 gr verse Blauwe Bessen (of uit de diepvries)
100 gr witte basterd suiker
100 gr boter
300 gr zelf rijzend bakmeel
1 theelepel bak poeder
2 eieren (L)
1 theelepel vanille extract
140ml melk
* Doe de papieren Muffin bakjes in de tray.
* Verwarm je oven voor op 160C.
* Créme de boter en de suiker samen in een grote kom totdat het smeuïg is. Doe er daarna de eieren 1 voor 1 bij en mix goed na elke toevoeging.
* Doe de melk en de vanille erbij. Doe er dan de bloem en het bakpoeder bij. Het is nu een stevig deeg.
* Doe nu voorzichtig de Blauwe Bessen erbij, gebruik hier een houten lepel voor. Vul de papieren bakjes 2/3 vol. Ik gebruik hier een ijslepel met veer voor.
* Bak de Muffins 30-35 minuten tot ze mooi goud zijn en je cake tester er schoon uitkomt.
* Laat de Muffins 10 minuten afkoelen voor je ze op je cake rooster verder laat afkoelen.
Het lekkerst zijn ze warm, maar afgekoeld ook niet te versmaden!
"Veel Bakplezier"
zaterdag 24 mei 2014
Muffins met Blauwe bessen en kaneel-suiker strooisel uit Texas
Muffins met blauwe bessen en kaneel-suiker strooisel uit Texas
Boodschappen voor 12 muffins
75 gr zachte boter
55 gr suiker
1 ei
1 theelepel vanille extract
340 gr bloem
4 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
250 ml Melk
klein bakje blauwe bessen (maar mag ook uit de diepvries en ontdooid)
Voor de strooisel:
100 gr suiker
45 gr bloem
1/2 theelepel kaneel
75 gr koude boter
* Créme in een grote kom de boter en de suiker samen en doe daarna het ei en de vanille erbij; goed mixen. Combineer in een andere kom de bloem, bakpoeder en het zout. Voeg dit met de melk om en om toe aan het boter-ei mengsel. Nu heb je kauwgom deeg maar dat hoort zo. Roer voorzichtig de blauwe bessen erdoor.
* In een kleinere kom voeg je de suiker, bloem en de kaneel samen. Roer (met de hand gaat beter) de boter er doorheen. Totdat het kruimelig is. Vul 12 muffin papier bakjes 2/3 met het deeg en kruimel er het strooisel erover heen. Ik gebruik hier altijd zo'n ouderwetse ijschep met veer voor. Bak op 180 graden in een voorverwarmde oven. 25-30 minuten totdat je cake-tester (of saté prikker) er schoon uitkomt. Warm serveren.
Veel bakplezier!
dinsdag 15 april 2014
Stoofpeertjes Cake uit Nederland
Stoofpeertjes Cake uit Nederland
Boodschappen:
Glazen pot Stoofpeertjes, uitlekgewicht 280 gr. Afspoelen in vergiet.
200 gr fijne kristalsuiker of witte basterd suiker
150 gr zachte boter
1 theelepel kaneel of speculaaskruiden
4 eieren(l)
1 theelepel vanille extract
250 gr patent bloem
1/8 theelepel zout
1. Spray of beboter en beleg je cakevorm met bakpapier en verwarm je oven tot 150C. ( Ja, 150C)
2. In een kom voeg je de suiker en de boter samen tot een smeuïg geheel. Doe je eieren er 1 voor 1 bij en mix goed na elke toevoeging. Doe de vanille en 1 theelepel speculaaskruiden ( Of kaneel) erbij. Voeg nu langzaam de bloem en het zout erbij en mix totdat alles goed is gecombineerd.
3. Schenk de mix in je cakevorm. Steek nu de peren er verticaal in.
Je mag ze ook eerst in schijfjes snijden. Bak de cake nu af in je voorverwarmde oven. 1 en een 1/2 uur tot 1 uur en 45 minuten of totdat je cake-tester er schoon uit komt.
4. Laat de cake 10 minuten afkoelen en zet hem dan op je cake-rek.
5. En als je Peren pot schoon is kun je er een (geur) waxine-kaarsje indoen met wat zout op de bodem voor de stabiliteit.
"Veel Bakplezier"!!!
Pecan Brownie Cupcakes uit Kansas
Pecan Brownie Cupcakes uit Kansas
Voor 4 personen
Boodschappen:
50 gr chocolade in stukjes ( ah basic pure chocolade)
55 gr boter
1 ei
50 gr fijne kristal suiker
1/4 theelepel vanille extract
25 gr patent bloem
32 gr ongeveer stukjes pecan noten (ongezouten)
In de magnetron smelten we de chocola en de boter en roeren goed door. Laat het ietsje afkoelen.
In een kleine kom mixen we het ei en de duiker goed samen. Hier roeren we de vanille en de chocolade mix doorheen. Langzaam voegen we de bloem er aan toe en de stukjes Pecan.
Vul de papieren cups 2/3 vol en bak in 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 160 C. af.
Of totdat de bovenkant van de cupcake gebarsten is. Laat ze 10 minuten in de muffinvorm afkoelen voordat je ze helemaal op je cake-rek laat afkoelen.
Het is eigenlijk voor 4 personen maar ik had er 6 uitgeknepen.
Decoreer naar hoe je het zelf wilt hebben!
"Veel Bakplezier"!!!!
Voor 4 personen
Boodschappen:
50 gr chocolade in stukjes ( ah basic pure chocolade)
55 gr boter
1 ei
50 gr fijne kristal suiker
1/4 theelepel vanille extract
25 gr patent bloem
32 gr ongeveer stukjes pecan noten (ongezouten)
In de magnetron smelten we de chocola en de boter en roeren goed door. Laat het ietsje afkoelen.
In een kleine kom mixen we het ei en de duiker goed samen. Hier roeren we de vanille en de chocolade mix doorheen. Langzaam voegen we de bloem er aan toe en de stukjes Pecan.
Vul de papieren cups 2/3 vol en bak in 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 160 C. af.
Of totdat de bovenkant van de cupcake gebarsten is. Laat ze 10 minuten in de muffinvorm afkoelen voordat je ze helemaal op je cake-rek laat afkoelen.
Het is eigenlijk voor 4 personen maar ik had er 6 uitgeknepen.
Decoreer naar hoe je het zelf wilt hebben!
"Veel Bakplezier"!!!!
Abonneren op:
Posts (Atom)
Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...
-
Vandaag leen ik mijn kookblog even uit aan mijn facebookpage simple ideas big impact. We gaan een patroontje uitleggen. ; Hondsroos! Nodi...
-
Een Nijntje taart maken: Eerst bakken we 4 traybakes: 1 Vanille beslag verdelen we over 2 traybakes Hetzelfde doe...