vrijdag 15 juni 2018

Blauwe Bessen-(Stoof)Peer Cake uit Manitoba



Voor 12 personen, Prep: 25 min. Bakken 35-40 min.
 Plus afkoelen.

Nodig:
Bakvorm rond 23 cm.
280 gr patent bloem
150 gr suiker en 1 eetlepel suiker verdeeld (basterd)
1 en een 1/2 theelepel Kaneelpoeder
1 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel baksoda ( arm & hammer) (AH)
1 groot ei
150ml karnemelk
57 gr gesmolten ongezouten boter
1 theelepel vanille extract
1 grote peer grof gesneden of 2 stoofpeertjes grof gesneden
150 gr blauwe bessen (of uit de vriezer )
1 theelepel geraspte citroen
1 eetlepel bruine suiker

Doen:
01) In een grote kom mengen we de bloem, 150 gr suiker, kaneel, bakpoeder, zout en baksoda. In een kleine kom mixen we het ei, karnemelk, boter en vanille. Roer dit door de droge ingrediënten totdat het nét vochtig genoeg is. Vouw de blauwe bessen en de citroenrasp erdoor.

02) Doe het beslag in je bakvorm die je hebt ingesprayed met bakspray (baukje) en ingelegd met bakpapier, je kunt ook een eetlepel bloem erin doen en dan goed kloppend bestuiven. Overgebleven bloem gooi je weg. Bak in je voorverwarmde oven (180C.) 35-40 minuten of totdat je satéprikker er schoon uitkomt.

03)Laat de cake 10 minuten in je cakevorm zitten voor je hem op je cakerooster zet. Het liefst warm serveren, evt. met een toef slagroom.

I.p.v. Blauwe bessen kun je Cranberries gebruiken, en i.p.v. Citroenrasp: Sinaasappelrasp.


                            "Bak Ze".!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...