zaterdag 23 juni 2018

Makkelijke broodjes van Conny



Tijd: 3 uur rijzen, dan kneden snijden en vormen, dan nog 1 uur rijzen. 15-20 minuten bakken.

Nodig:
Staande Electrische Mixer met deeg haak
Kom licht ingevet met olijfolie
500 gr. Patent bloem of 00 bloem
10 gr zout
10 gr instant gist (levure)
20 gr ongezouten boter (zacht)
320 ml koud water

1. Doe de bloem, zout aan de ene kant, gist aan de andere kant in de kom van de mixer. Doe de boter en driekwart van het water erbij en begin op de laagste stand te mixen.
Als het deeg een beetje bijeen komt voeg je langzaam meer water toe. Als al het water is toegevoegd zet je de mixer op een hogere stand. Mix 5 minuten door totdat het deeg zacht en elastisch is.

2. Doe de deegbal in de geoliede kom, doe er een theedoek over heen en zet het 3 uur weg om te rijzen.

3. Leg bakpapier op je bakplaten.
4. Schraap na 3 uur het deeg op je licht bestoven (met bloem) werkblad. Vouw het deeg inwaards. Totdat alle lucht eruit is. Verdeel het deeg in 12 stukken en draai er balletjes van. Leg ze op de bakplaat. Doe de bakplaat in een grote plastic zak en zet het een uur weg. Langer mag ook.

4. Ondertussen verwarm je je oven voor op 220C. Zet een bak (b.v. een braad slede) op de bodem van je oven. Hier doen we straks kokend water in, dat maakt de broodjes lekker knapperig.

5. Als de broodjes zijn gerezen sprenkel er dan wat bloem over en snij een kruis op de bovenkant van het bolletje, met een mes of scherpe schaar. Vul je bak b.v. een braadslede met kokend water. (Niet helemaal vol!) Een halve liter ofzo.
Bak de broodjes in 15-20 minuten af totdat ze goud van kleur zijn. Als je op de onderkant klopt dan moet het hol klinken.
Afkoelen op je cakerooster of warm met een dikke laag boter.
                                        

                                  "Bak Ze"
                           

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...