zondag 24 juni 2018

Basis Vanille en Chocolade Cupcakes


Voor 12 Cupcakes:
Papieren vormpjes en en Muffin vorm (Hema)

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn voordat je gaat mixen!

Ingrediënten:
125 gr zachte ongezouten boter
125 gr licht bruine suiker
2 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels melk
1 theelepel vanille extract
50 gr donkere chocolade gesmolten(au bain Marie)

01) Verwarm je oven voor op 180C. Mix de boter en de suiker totdat het fluffy is. Doe de eieren er 1 voor 1 bij. Mix het bakmeel en de melk erbij. Verdeel het beslag over 2 kommen. Doe de vanille in de ene kom en de gesmolten chocolade in de andere.

02) Verdeel het vanille beslag over de eerste 6 bakjes. 2/3 vol. Verdeel het chocolade beslag over de andere 6. Bak de cupcakes in 15-20 minuten af. ( Ik hou altijd 16 minuten aan maar elke oven is anders).

03) Basis Botercréme:

75 gr zachte ongezouten boter
2 eetlepels melk
1 theelepel vanille extract
225 gr gezeefde poedersuiker
Voedsel kleurstof (optioneel)
Suiker decoraties of minimarshmellows

Doe de boter, de melk en de vanille met de helft van de suiker in een kom. Doe dan de andere helft van de suiker erbij en mix flink om. Doe de, als je die gebruikt de kleurstof erbij. Gebruik een spuitzak of een mes om een laagje botercréme op de cupcakes te doen. Versier naar hartelust!


                                 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...