vrijdag 1 juni 2018

Brownies uit de Kitchencourtlane Bakery




Nodig:

Bakvorm (23 cm vierkant)
250 gr ongezouten boter
250 gr (70%) donkere chocolade in stukjes
4 medium of 3 large eieren
250 gr lichtbruine basterd suiker
1 theelepel vanille extract
250 gr patent bloem
1 theelepel bakpoeder
1 blik kersen taart en vlaai fruit 430 gr netto (Hak)
100 gr witte chocolade stukjes

01) Verwarm je oven voor op 170C. Spray met bakspray je vorm in en bekleed met bakpapier. In een sauspan smelten we op een lage temperatuur de boter met de chocolade.

02) Ondertussen doen we de eieren en de suiker in een grote kom en mixen we het tot 1 geheel. In een andere kom zeven we de bloem, bakpoeder en een snuf zout.

03) Als de chocola en de boter gesmolten zijn laten we het iets afkoelen en doen het dan bij het ei/suiker mengsel.
Dan voegen we het bloemmengsel erbij. Daarna roeren we de inhoud van het blik erdoor.

04)
Giet het beslag in de gereedstaande bakvorm. Bak het geheel in de voorverwarmde oven, in 45-50 minuten af. Haal de bakvorm eruit en strooi 100 gr witte chocolade stukjes erover. Bak nu zo'n 5-6 minuten verder totdat er een korst op de brownie zit. Als je er een satéprikker insteekt moet hij er met plakkerige kruimels uitkomen.

05) Laat de brownie helemaal in de bakvorm afkoelen. Snij dan in 16-20 gelijke vierkanten.

Eventuele toevoegingen: Gehakte nootjes (hazelnoot of Macadamia nootjes) Scheut Amaretto of Rum.

Kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard.
Ontdooien en in een voorverwarmde oven op 150C verwarmen.
  

                                             "Bak Ze"!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...