zondag 24 juni 2018

Makkelijke Cheesecake (hoeft niet in de oven)



Nodig: 23cm ronde vorm, evt. met losse bodem.

Voor de basis:
10 digestive (Verkade) biscuitjes
50-55 gr boter
25 gr bruine suiker

Voor de cheesecake:
150 ml slagroom
397 ml blikje Friese Vlag gecondenseerde melk (Bij de conimex afd. AH)
175 gr mascarpone cream cheese
Rasp en sap van 3 kleine of 3 grote citroenen

Voor de bovenlaag: Optioneel:
150ml geklopte slagroom
Verse aardbeitjes of andere vruchtjes.

01) Doe de koekjes in een plastic zak en sla ze (met je deegroller b.v.) tot  fijne kruimels. Smelt de boter in een pannetje. Haal de pan van de warmtebron en roer goed de kruimels en de suiker erdoor. Bekleed de bodem van de bakvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast om hard te worden.

02) Voor de vulling: doe de slagroom de gecondenseerde melk en de citroenrasp in een kom, en mix met de mixer even om en om. Doe dan, beetje voor beetje de citroensap erdoor. Blijf mixen totdat het mengsel lobbig wordt.

03) Giet het mengsel in de koekjes bodem en laat 3-4 uur in de koelkast staan. Of een nachtje.

04) Versier met slierten slagroom en vruchtjes.


                                 : Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...