vrijdag 16 september 2016

Candied Peel voor de Engelse Christmas Cake uit de Kitchencourtlane Bakery



Candied Peel heb je nodig als Ingrediënt voor de Engelse Christmas Cake.

In het recept van de Cake staat dat je 50 gr. nodig hebt. Dus je hoeft geen grote hoeveelheden te maken.

Nodig: 2 schone sinaasappels,
Gewassen en in partjes gesneden. Het vlees en het wit eruit gesneden, en daarna snij je de deeltjes in dunne reepjes.

Doe de reepjes in een pan met koud water en breng dit aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen. Afgieten en opnieuw opzetten met vers koud water. Aan de kook brengen en 30 minuten laten pruttelen.

Zet een zeef over een kom en gooi de reepjes erin. Bewaar het vocht. Doe het water in een maatbeker en voeg 100 gr suiker voor elke 100ml sinaasappel vochtwater dat je hebt. Doe dit in een pan en los de suiker op. Doe de reepjes erbij en laat 30 minuten pruttelen. Haal het van het vuur en laat de reepjes in de siroop afkoelen. 

Haal de reepjes er met een spaan uit en leg de reepjes op de bakplaat met bakpapier. Zet het in je oven op de laagste stand en laat 30 minuten drogen.

Leg de reepjes daarna op een stuk bakpapier wat bestrooid is met suiker en laat aan de lucht opdrogen. Een uurtje of iets langer.

Het is 6-8 weken houdbaar in een afgesloten container. Gebruik dan wat je nodig hebt voor de Kerst Cake. ( zo'n 50 gr.)

Ook kun je au bain Marie wat chocolade smelten, de reepjes er in dopen, op laten drogen, in cellophane verpakken met een strikje erom heen. Présto! Kadootje.


                            "Sinaasappel ze"

p.s. je kunt ook citroenen gebruiken. Maar voor de Christmas Cake is sinaasappel lekkerder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...