Kaneel-Peer-Honing Cake voor 2 á 3 personen
Voor onze trouwdag! Is misschien leuker dan weer een kaart?
Prep: 15 minuten Baktijd: 25-30 minuten
Nodig:
Bakblikje van 15 cm in omtrek.
Bakpapier
Baukje Bakspray
1/2 theelepel kaneel, in 2 verdeeld
1 peer (Conference o.i.d.) (Mag ook een Appel zijn)
15 gr zachte boter
100 gr licht bruine basterd suiker
1 ei (L)
80 ml melk
1/4 theelepel vanille extract
105 gr patent bloem
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels honing ( voor als het taartje nét uit de oven komt.
Doen:
Verwarm je oven op 180C. Doe een rondje bakpapier in je vorm, spray een beetje bakspray op het papier en bepoeder 1/4 theelepel kaneel erover.
Leg de peer schijfjes of stukjes over de kaneel. (Mag ook appel zijn)
In een kleine kom crémen we de boter en de suiker totdat het kruimelig is. ( 2 minuutjes) Sla het ei erdoor en voeg de melk en vanille toe. Mix totdat het goed is gecombineerd. Combineer ook de bloem, bakpoeder en de overgebleven kaneel. Roer dit door het botermengsel totdat het nét is gecombineerd. Giet het beslag over de peertjes.
Bak het geheel af in 25-30 minuten of totdat je caketester er schoon uitkomt. Draai hem nu onmiddellijk ondersteboven op een serveerbord en haal de ring eraf, daarna het bakpapiertje.
Giet nu de honing erover. Serveer hem warm als je dat wilt.
Knip een hartje uit een stuk papier en bestrooi met poedersuiker.
"Bak ze"!!!!
Mmmmm jammie hoor!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten