Vandaag had ik Ilse als gaste in onze Kitchencourtlane Bakery met weer een zeer bijzonder recept. Aan haar de taak om weer een heerlijk ei - vrij recept te bereiden. Cookies! Om in de Amerikaanse sfeer te blijven maken we gebruik van Cups en laten we de grammen op de weegschaal liggen.
Nodig:
1 Cup + 2 eetlepels Patent bloem
1/2 theelepel Baking soda
Een snuif zout
1/2 cup (115 gr) zachte ongezouten boter
1/4 cup fijne of gewone kristal suiker
1/4 cup licht bruine basterd suiker
1/2 theelepel Vanille extract
2 eetlepels Soya melk (of gewone melk)
1/2 cup gehakte chocolade stukjes
1. Verwarm je oven voor op 180C. (Ken je oven). OP zijn minst 10 minuten. Zet je koekjesplaten klaar met of bakpapier of baukje bakspray.
2. Doe al je droge ingrediënten in een kom. (De 1e drie) Roer even om met een lepel en zet weg. Doe de zachte boter in een andere kom. Doe de beide suikers erbij en mix tot alles goed is gecombineerd. ( 2 minuten ong.)
3. Doe de vanille en de melk erbij. Mix totdat alles goed is gecombineerd. Doe de droge ingrediënten erbij en mix wederom totdat alles goed is gecombineerd.
4. Vouw nu de stukjes chocolade erdoor. Van dit deeg draaien we balletjes van 1 en een 1/2 cm. en leggen die op de koekjesplaat. Houdt a.u.b. wel ruimte tussen de balletjes in omdat de koekjes uitspreiden.
5. Zo'n 8-10 minuten in de oven totdat de randjes een gouden kleur krijgen. Laat ze 5 minuten op de plaat liggen voordat je ze op je cakerooster laat afkoelen. Ze worden vanzelf wat steviger.
6. Maak, met wat botercréme ertussen, Chocolate Chip Macaron Cookies!
Geef eens een doosje Cookies kado, doe ze in een leuke box met een strik eromheen!
Bak Ze!
p.s. : Dit recept is niet aan te raden aan mensen die dol zijn op Cookie Dough. Het is nmlk. te lekker. En dan heb je geen dough meer over om er Cookies van te bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten