Vandaag is een perfecte dag om een Perencake te bakken. Er is een overschot aan peren en ze zijn spotgoedkoop. Deze cake heerlijk en is ontzettend makkelijk om te maken en hij hoeft maar een uurtje in de oven.
Boodschappen:
200 gr zachte ongezouten boter
100 gr witte basterd suiker
100 ge licht bruine suiker
2 eieren (L) al geklutst
1 theelepel vanille extract
200 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder (oetker)
snuifje zout
2 balletjes Chinese stemgember op siroop
(uitgelekt en in stukjes gesneden)
2 Peren, geschild en in grove stukjes gesneden
Voor de glans:
3 eetlepels siroop uit het gemberpotje
3 eetlepels gewone suiker
1. Verwarm je oven op 160C. Spray en beleg je cakevorm met bakpapier. Zorg dat het papier zo'n 2 cm over de rand heen uitsteekt.
2. Créme de boter en de suikers samen tot een bleke massa. Mix er dan langzaam het eiermengsel erbij. Voeg dan de vanille extract toe.
3. Vouw het meel samen met de bakpoeder en een snuifje zout en vouw dit rustig met een spatel, om in het boter/suiker/eier beslag.
4. Roer er dan snel de gember en de peer stukjes door het beslag en giet dit in je cakevorm.
5. Maak de bovenkant iets glad met je spatel. Bak de cake nu af in 60-65 minuten of totdat je saté prikker er schoon uitkomt.
6. Laat de cake in de cakevorm 10 minuten afkoelen.
7. Prik met je satéprikker wat gaatjes in de cake en giet de siroop over de gaatjes.
8. Je kunt de cake warm serveren met wat slagroom of laat hem compleet afkoelen.
Deze cake blijft, mits goed verpakt, 4 dagen houdbaar. Mocht hij iets uitgedroogd zijn kun je een plakje in de toaster doen en een laagje boter erop smeren!
"Bak Ze!"
Vergeet niet Conny Bakes te "liken" op Facebook!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten