zaterdag 17 september 2016

Sinaasappel & Cranberry Koekjes uit de Kitchencourtlane Bakery


Amerikaans receptje
Prep: 30 minuten, bakken: ongeveer 4 x 7 minuten plus afkoelen

Nodig:
Koekjesplaten, ik gebruik de Ikea bakplaten

200 gr witte basterd suiker
165 gr ongezouten boter
1 ei
280 gr patent bloem
1 en een 1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel baksoda
70 gr gedroogde Cranberries in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil

Voor de suikermix:
70 gr suiker (mag ook gewone suiker zijn)
1 theelepel sinaasappelrasp

Doen:

* Oven voorverwarmen op 180C. (ken je oven)
* Combineer de suikermix ingrediënten in een kom.
* Roer totdat het goed is gemixed. Zet weg.

* Combineer de suiker, boter en ei in een kom tot een créme.
* Zeef de bloem, bakpoeder en baksoda erbij.
* Meng totdat alles goed is gecombineerd.
* Doe de cranberries en de sinaasrasp erbin, mix goed.
* Draai balletjes van 2,5 cm of  van 11-12 gram.
* Rol ze door de suikermix.
* Leg ze op je NIET ingevette bakplaat.
* Hou ruimte er tussen in van 3 - 4 cm
* Gebruik een glas om ze ietsje te pletten.
* Bak de koekjes vanaf 7 minuten en hou ze in de gaten!
* Niet te lang laten bakken.
* 1 minuut op de bakplaat laten liggen. Leg ze      dan voorzichtig op je cakerooster om compleet af te koelen.




 
 
 
 
 
Bak Ze!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...