Amerikaans receptje
Prep: 30 minuten, bakken: ongeveer 4 x 7 minuten plus afkoelen
Nodig:
Koekjesplaten, ik gebruik de Ikea bakplaten
200 gr witte basterd suiker
165 gr ongezouten boter
1 ei
280 gr patent bloem
1 en een 1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel baksoda
70 gr gedroogde Cranberries in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
Voor de suikermix:
70 gr suiker (mag ook gewone suiker zijn)
1 theelepel sinaasappelrasp
Doen:
* Oven voorverwarmen op 180C. (ken je oven)
* Combineer de suikermix ingrediënten in een kom.
* Roer totdat het goed is gemixed. Zet weg.
* Combineer de suiker, boter en ei in een kom tot een créme.
* Zeef de bloem, bakpoeder en baksoda erbij.
* Meng totdat alles goed is gecombineerd.
* Doe de cranberries en de sinaasrasp erbin, mix goed.
* Draai balletjes van 2,5 cm of van 11-12 gram.
* Rol ze door de suikermix.
* Leg ze op je NIET ingevette bakplaat.
* Hou ruimte er tussen in van 3 - 4 cm
* Gebruik een glas om ze ietsje te pletten.
* Bak de koekjes vanaf 7 minuten en hou ze in de gaten!
* Niet te lang laten bakken.
* 1 minuut op de bakplaat laten liggen. Leg ze dan voorzichtig op je cakerooster om compleet af te koelen.
Bak Ze!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten