woensdag 7 september 2016

Sinaasappel Cupcakes met Mascarpone uit de Kitchencourtlane Bakery

Prep: 30 minuten - Baktijd 15-20 minuten- plus afkoelen.
Dit zalige recept is voor 8-12 cupcakes.

Nodig:
125 gr ongezouten zachte boter
125 gr witte basterd suiker
2 eieren (L)
125 gr zelfrijzend bakmeel
fijne rasp van een schone sinaasappel
1 eetlepel blauwmaanzaad

De topping:
2 sinaasappels
250 gr mascarpone
75 gr poedersuiker (als het beslagje te dun is, extra poedersuiker toevoegen)

1.  Verwarm je oven voor op 180C. Plaats papieren cupcake bakjes in je muffin tray. Mix de boter en de suiker tot een créme en voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe. Zeef de bloem in het mengsel en roer het beslag voorzichtig om.  Voeg de sinaasrasp en de blauwmaanzaad toe. Roer even om.

2. Lepel het beslagje nu in alle bakjes en bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Check met je caketester of hij er schoon uitkomt. Zet op je cakerooster om volledig af te koelen.

3. Rasp de schil van 1 sinaasappel en zet weg. Pel en snijdt de sinaasappel in partjes, haal zoveel mogelijk wit weg.

4. Doe de mascarpone, suiker, 1/4 theelepel blauwmaandzaad en de rasp van de sinaasappel in een kom en mix totdat je een soepele créme hebt. Doe dit mengsel op de cupcakes en decoreer met de partjes.


                                      "Bak Ze"

Vergeet niet Conny Bakes op Facebook te "Liken"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...