Vandaag gaan we stap voor stap een lekkere Perencake bakken met Pompoen kruiden. Het recept hiervan staat onder Conny Bakes Pumpkin Spice. (even googelen) Deze cake is heerlijk voor een afternoon Tea of Koffie.
Benodigdheden: 1 grote Peer. (Deze komt uit de tuin van Natalie.)
3 eetlepels licht bruine basterd
suiker.
1 theelepel Pumpkin Spice
Flesje Maple Syrup
200 gr witte basterd suiker
150 gr zachte boter
4 eieren
1 theelepel vanille extract
250 gr patent bloem
1 theelepel bakpoeder
1/8 theelepel zout
Combineer je geschilde peer en in dun gesneden maantjes met de suiker en pumpkin spice met een scheut Maple Syrup. Zet het een uurtje weg.
Spray en beleg ondertussen je bakvorm en verwarm je oven voor op 150C. (Ja echt, 150C.)
In een andere kom mengen we de boter en de suiker tot een créme. Doe 1 voor 1 je eieren erbij en mix na elke toevoeging. Doe de vanille extract erbij.
In een ander kom mengen we de boem met het zout en de bakpoeder en zeven dit boven het eiermengsel. Meng even goed door, maar niet te lang.
Doe de helft van je beslag in je bakvorm, leg hier de perenmaantjes (niet te nat) overheen en
Sluit dan af met het overgebleven beslag.
Bak de cake nu af in 2 x 45 minuten. Check na de baktijd of de tester er schoon uitkomt.
Prik er,als de cake nog warm is, gaatjes in en giet er Maple Syrup over.
Laat de cake nu volledig afkoelen en snij hem in blokjes. Je kunt de cake ook warm serveren met wat vanille ijs erbij b.v.
"Bak Ze"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten