Voor deze "traybake" hebben we veel nodig, maar zeer de moeite waard. Lees het recept zeker 2 keer door en zet je spullen klaar op je aanrecht.
Boodschappen voor de cake:
280 gr patent bloem
400 gr suiker
1 theelepel baking soda
1/2 theelepel zout
230 gr boter in blokjes
250 ml water
28 gr cacao (blooker amsterdam)
2 grote eieren
125 ml karnemelk
1 theelepel vanille extract
Voor de toplaag:
koffiemelk verdeeld in 250 en 100 ml
suiker verdeeld in 170 en 100 gr
20 grote marshmellows
300 gr geraspte kokos (Conimex)
150 gr amandelschaafsel, geroosterd in pan of oven
115 gr boter in blokjes
160 gr gehakte chocolade stukjes
Doen:
1. Verwarm je oven voor op 180C. Spray je traybake ( 38x25x2,5 cm ongeveer) in met baukje spray maar beleg hem niet met bakpapier.
2. In een grote kom combineren we de bloem, suiker, baksoda en zout. In een kleine steelpan, combineren we de boter, water en cacao. Verwarm dit totdat de boter is gesmolten. Voeg dit bij de droge ingrediënten. Combineer de eieren, 100 ml karnemelk en vanille in een andere kom. Voeg dit bij het chocolade mengsel en mix goed door.
3. Giet dit, vrij dunne, beslag in je bakvorm. Bak het in 20-25 minuten af of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
4. Ondertussen hebben we in een grote steelpan 250ml koffiemelk, 170 gr suiker en de marshmellows gedaan. Verhit en roer totdat de marshmellows zijn gesmolten. Haal van de warmtebron af en roer de kokos erdoorheen. Strooi 2 handjes amandel schaafsel over de gebakken cake. Verdeel dan het kokos mengsel erover heen. Bestrooi met het overige amandelschaafsel. Je bakvorm is nu erg vol maar we gaan gewoon door.
5. In een kleine steelpan, combineren we de boter met de over gebleven melk en suiker. Verwarm en roer totdat de boter is gesmolten. Haal van de warmtebron af. Roer de chocoladestukjes erdoor totdat ze gesmolten zijn. Giet dit met een lepel over de cake heen. Laat alles goed afkoelen.
6. Deze cake kun je gerust afgedekt een poosje bewaren.
"Bak Ze"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten