dinsdag 6 december 2016

Gemberkoek Cupcakes uit de Kitchencourtlane Bakery

Nodig voor 12 cupcakes:

1 ijslepel met veer om de papieren bakjes te vullen. 12cup Muffin tray (Hema/Ikea)

115 gr patent bloem
2 theelepels Gemberpoeder
3/4 theelepel Kaneelpoeder
2 bolletjes afgespoelde fijn gesneden gemberbolletjes
3/4 theelepel baksoda (bicarbonaat)
4 eetlepels melk
85gr zachte boter
70 gr donker bruine basterd suiker
2 eetlepels zwarte stroop of molasse of treacle (M&S food) (Kelly's Den Haag)
2 eieren, even geklopt
2 bolletjes stemgember in stukjes gesneden als decoratie (Of andere decoratie)

Toplaagje:
85 gr zachter boter
175 gr poedersuiker
2 eetlepels gember siroop uit het potje

1. Verwarm je oven voor op 160C. Doe de papieren bakjes in je muffintray. Zeef de bloem, gemberpoeder en kaneel in een kom. Doe de gesneden gember erin en schudt even om. Doe de baksoda in de melk in een kommetje of kannetje en roer goed door.
2. Doe de boter en de suiker in een grote kom en mix electrisch tot een créme. Doe de treacle erin. ( Ik houd altijd een mok heet water bij de hand om mijn eetlepel te verwarmen voordat ik het in de treacle doop).
3. Mix nu langzaam de eieren erdoor. Voeg het bloemmengsel toe en dan de melk. Meng nog even snel door en verdeel het mengsel over de 12 bakjes.
4. Bak ze af in 20 minuten, check met een satéprikker of ze gaar zijn. Zet ze op je cakerooster totdat ze afgekoeld zijn.

Toplaagje:
Doe de boter in een kom en mix electrisch tot een créme. Zeef de poedersuiker erdoor en dan de gembersiroop en mix tot een créme. Smeer dit mengsel over de cupcakes en versier dan naar hartelust.

           


                   "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...