maandag 5 december 2016

Frambozen Pie ofwel Raspberry Pie

Omdat haar vader om een Raspberry Pi vroeg besloot Ilse een Raspberry Pie te bakken als surprise voor Sinterklaasavond. De Pie was een succes!

Moeilijk is hij niet om te maken, vooral niet als je een keukenmachine hebt voor het deeg.

Nodig:
1 bodem en 1 deksel van deeg:
Per deegbal nodig:
140 gr patent bloem
85 gr ongezouten boter
2-3 eetlepels koud water.

Vulling:
1 en een halve doos ingevroren frambozen (AH)
70 gr patent bloem
200 gr suiker maar als je b.v. aardbeien gebruikt maar je wat minder suiker gebruiken.

1. Verwarm je oven voor op 220C.
2. Maak de bodem van de Pie. Gebruik een vork in de kom of gebruik je machine.
3. Druppel er 1 theelepel voor 1 het water erbij.
4. Kneed er een mooie ronde bal van. Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol de bal in een 20-21 cm cirkel. Beleg je 20cm pievorm mee. (Invetten is niet nodig.
5. Herhaal bovenstaande stappen en leg dan deze deeg deksel even weg.
6. Vulling: Combineer alle ingrediënten in een kom en roer even goed om en om. Doe de vulling nu in de belegde pievorm.
7. Leg de deegdeksel over de vulling en maak der randjes recht.
8. Kneed evt. figuurtjes en leg deze bovenop de pie.
9. Bak de Pie in 30 minuten af totdat hij goudbruin is geworden. Strooi er evt. wat poedersuiker overheen.

                          "Bak Ze"!!! (Pi ze)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...