Deze overheerlijke Brownies zijn echt zo makkelijk om te maken! Ik heb een brownie pan van de Hema gebruikt, maar het kan ook in een andere brownie pan.
Nodig:
100 gr cacao poeder (Blooker-Amsterdam)
250 gr ongezouten boter ( 1 heel pakje)
500 gr licht bruine basterd suiker ( 1 pak bevat 600gr)
4 grote eieren, geklutst
100 gr Peaks free from glutenvrije cakemeel (AH)
100 gr geraspte kokos (Conimex zakje is 98 gram)
plus extra kokos om te serveren of met poeder suiker, vanille ijs, slagroom en kersen.
1. Spray je brownie pan in met bakspray en beleg met bakpapier op maat. Verwarm je oven voor op 180C.
2. Doe de boter, cacao en de suiker in een ruime steelpan en laat het rustig smelten terwijl je zachtjes roert.
3. Als alles goed is gesmolten doe je er al roerend de geklutste eieren erbij. Maar niet alles tegelijk.
4. Doe het meel en de kokos erbij en roer goed door. Giet het mengsel in je brownie pan en bak het af in 45 minuten. Laat het een kwartiertje afkoelen.
5. Er zitten wat barsten op de bovenkant van de Brownie maar dat hoort zo. Doe de Brownie ondersteboven op je cakerooster en haal het bakpapier eraf. Laat de Brownie helemaal afkoelen. Dan leggen we hem weer omgekeerd op een serveer schaal of broodplank, bestrooien hem met kokos en snijden er blokjes uit.
6. De binnenkant moet zacht en kleverig zijn.
( Weetje: De eerste Brownies kwamen uit Illinois-Chicago eind 18e begin 19e eeuw!
(Als je er walnoten door het beslag doet ipv kokos zijn het Boston Brownies)
"Bak Ze Brown"!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten