Nodig: Voor 12 Cupcakes
1 eetlepel instant koffie
1 eetlepel heet water
115 gr zachte boter
115 gr licht bruine basterd suiker
2 eieren
115 gr zelfrijzend bakmeel
45 gr in kleine stukjes gesneden stroopwafeltjes
1/2 theelepel bakpoeder
2 eetlepels sour cream
Toplaagje:
225 gr poedersuiker
4 theelepels warm water
1 theelepel instant koffie
2 theelepels kokend water
1. Verwarm je oven voor op 185C. Zet papieren bakjes klaar in je muffin tray. Leg je ijslepel met veer klaar.
2. Doe de instant koffie in een klein kommetje, voeg het kokend water toe en roer tot het is opgelost. Laat afkoelen.
3. Doe de boter, suiker en eieren in een grote kom. Zeef de bakpoeder en de bakpoeder erover en mix totdat alles is gecombineerd. Voeg de koffie en de sour cream toe en mix goed door tot een romige massa. Roer de gesneden stroopwafeltjes toe en roer goed om.
4. Verdeel het mengsel over de 12 bakjes met behulp (als je wil) van de ijslepel.
5. Bak de cupcakes 20 minuten in je voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Check met een satéprikker of ze gaar zijn.
Laat ze afkoelen op je cakerooster.
6. Voor het toplaagje mixen we 85 gr poedersuiker met warm water en voegen de koffiemix toe. De rest van de poedersuiker geven we genoeg water totdat het dik genoeg is dat het aan een pollepel blijft plakken. Doe de koffiepoedersuikermix in een spuitzak en knip er een piepklein gaatje in.
Bedek elke cupcake met een witsuikerlaagje, spuit daar 3 streepjes koffie mix over heen en trek met een tandenstoker 3-4 streepjes overheen zodat je een veertjes effect krijgt.
Snij dan 12 stroopwafeltjes in 3hoekjes en steek ze in de cupcakes. Laat ze hard worden.
"Bak Ze"!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten